22/10/19

oxyro N 3.801






2η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Basketball Champions League

Falco Szombathely - ΠΑΟΚ - 76-66

Για την 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Basketball Champions League, o ΠΑΟΚ έχασε εκτός έδρας την ουγγρική Falco Szombathely με 76-66...

Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ για 36΄, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός στο τελευταίο πεντάλεπτο, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο πρώτο δεκάλεπτο και με πρωταγωνιστές τους Amanze Egekeze και Aaron Best προηγήθηκε με 11-20, για να ολοκληρωθεί τελικά η πρώτη περίοδος με τον ΠΑΟΚ στο +4 (16-20).

Στην δεύτερη περίοδο, οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, αλλά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μείνει σε θέση οδηγού και να προηγηθεί με 32-36 στο 20΄, χάρη σε ένα καλάθι του Aaron Best με τη λήξη.

Στην Τρίτη περίοδο, η Falco Szombathely είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο διάστημα, αλλά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα, αρχικά χάρη σε καλάθια του Απόλλωνα Τσόχλα και στη συνέχεια χάρη σε ένα καλάθι και φάουλ του Antwaine Wiggins 5.6΄΄ πριν από τη λήξη του 3ου δεκαλέπτου (55-56).

Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ μέχρι το 36΄, όταν η Falco ήταν μπροστά με 63-62. Στα τελευταία λεπτά, όμως, ο ΠΑΟΚ κόλλησε στην επίθεση στα τελευταία λεπτά, δίνοντας στους γηπεδούχους το δικαίωμα να πετυχαίνουν εύκολα καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο και έτσι γνώρισε την ήττα με 76-66.

Κώστας Φλεβαράκης
«Κάποιοι από τους σημαντικούς μας παίκτες δεν ήταν σε καλή μέρα. Παρ’ όλα αυτά καταφέραμε να είμαστε μπροστά στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, αλλά χάσαμε το παιχνίδι στην τέταρτη περίοδο και αυτό είναι κάτι που έχει συμβεί ξανά φέτος. Δεν καταφέραμε να πάρουμε τίποτα από το σημερινό παιχνίδι με τη Φάλκο. Παίξαμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Κάναμε ένα καλό ματς για τρεις περιόδους, αλλά με τα λάθη που κάναμε στο τέταρτο δεκάλεπτο, κρίθηκε ο τελικός νικητής.

Για περίπου 35-36 ελέγχαμε την κατάσταση, αλλά στα τελευταία πέντε κρίσιμα λεπτά, τα λάθη που κάναμε στοίχισαν και η Φάλκο τα εκμεταλλεύτηκε με πόντους στον αιφνιδιασμό και με τον κόσμο και την ατμόσφαιρα που υπήρχε στο γήπεδο. Είχαμε τα ίδια προβλήματα στα τελευταία λεπτά. Πρεπει να βρούμε έναν τρόπο να βγάλουμε περισσότερη ενέργεια στο γήπεδο. Χάσαμε δέκα ελεύθερες βολές. Χάσαμε μπάλες σε ειδικές καταστάσεις. Έπαιξε ρόλο για εμάς και το γεγονός ότι οι ψηλοί μας είχαν πρόβλημα με τα φάουλ, ειδικά ο Σαρικόπουλος με τη ζώνη στην τέταρτη περίοδο που μας κρατούσε στο παιχνίδι.

Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας, είμαστε στην αρχή της σεζόν. Ξέρουμε όλοι ότι είχαμε πολύ μικρό διάστημα προετοιμασίας, κάθε παιχνίδι για εμάς, είναι σαν ένα βήμα μπροστά. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, για να είμαστε αποδοτικοί και στα 40 λεπτά, για να παίρνουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε» δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 32-36, 55-56, 76-66

Falco Szombathely: Reddic 8, Washington 2, Perl 23 (3), Varadi 8 (1), Benke 15 (1), Hooker 10, Lake 2, Filipovity 8 (1)

ΠΑΟΚ: Lewis 3, Smith 13 (2), Τσόχλας 8 (1), Χατζηνικόλας, Μαργαρίτης 1, Best 11 (2), Wiggins 9, Egekeze 11 (3), Σαρικόπουλος 4, Knowles 6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...