8/10/17

oxyro N 3.180








1η αγωνιστική της Basket League 

ΠΑΟΚ - Προμηθέα Πατρών - 73-79

Για την 1η αγωνιστική της Basket League, o Δικέφαλος έχασε στην PAOK Sports Arena από τον Προμηθέα Πατρών με 73-79 ...
Με ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στην Basket League ο ΠΑΟΚ, καθώς έχασε από τον Προμηθέα Πάτρας στο "PAOK Sports Arena" με 73-79. Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ κακός στα πρώτα 25 λεπτά, όταν και βρέθηκε να χάνει με 21 πόντους, κατάφερε να προηγηθεί στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου, αλλά στο τελευταία λεπτά δεν ήταν ψύχραιμος και έχασε το παιχνίδι.

Παπαθεοδώρου:
«Συγχαρητήρια στον Προμηθέα για τη νίκη. Φτάσαμε στο τέλος μιας εβδομάδας με πολλά απρόοπτα, ξεκινώντας από τη Δευτέρα, τα οποία έχουν αλλοιώσει την εικόνα της ομάδας. Σήμερα είχαμε μία κακή εικόνα στο πρώτο ημίχρονο, καθώς η ομάδα δεν μπορούσε ουσιαστικά να επιτεθεί. Είχαμε μεγάλη πίεση στο μυαλό μας για πάρα πολλούς λόγους.
Τα παιδιά έκαναν μια μεγάλη προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο, λιγότερο με μπάσκετ και περισσότερο με θέληση και διάθεση να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Τα καταφέραμε, αλλά όταν παίζεις απέναντι σε μια καλή ομάδα όπως ο Προμηθέας, δεν είναι εύκολο να γυρίσεις ένα παιχνίδι όταν βρεθείς να χάνεις με 21 πόντους.
Όπως είπα και πριν, η εβδομάδα ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Τελείωσε άσχημα με μια ήττα στην πρώτη αγωνιστική. Από εκεί και πέρα εμείς, γνωρίζοντας την δουλειά που έχουμε κάνει μέχρι τώρα, τις δυνατότητες που έχουμε και έχοντας εμπιστοσύνη σε όλο το δυναμικό της ομάδας, θα δουλέψουμε παραπάνω, θα περιμένουμε να επιστρέψουμε οι σημαντικοί παίκτες που λείπουν αυτόν τον καιρό αι θεωρώ ότι θα μπορέσουμε να μπούμε και πάλι στον δρόμο που είχαμε μπει στον προηγούμενο μήνα.
Για τον χρόνο συμμετοχής των παικτών: « Όταν είσαι αναγκασμένος να παίξεις χωρίς τους δύο βασικούς δημιουργούς που έχεις (Dillard και Κόνιαρη). Δεν είχαμε περιθώριο να αντιδράσουμε. Είδατε ότι ένας παίκτης που ήρθε μόλις χθες (Κατσίβελης) έπαιξε 35 λεπτά. Το μπάσκετ δεν είναι μαγικό ραβδί, για να μπορεί κάποιος να μπει και να παίξει για τόσο μεγάλο διάστημα, αλλά η ανάγκη μας οδήγησε σε μια διαφορετική χρησιμοποίηση των παικτών. Όταν αυτό συμβαίνει χωρίς την προεργασία, όπως συνέβη σε εμάς λόγω των τραυματισμών, τότε η εικόνα μας είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με αυτή της προετοιμασίας.
Για τους Έλληνες παίκτες της ομάδας: «Ο Μαργαρίτης ήταν άρρωστος για δύο μέρες, πήγε στο νοσοκομείο την Πέμπτη. Δεν θέλω να διαχωρίσουμε τους παίκτες σε Έλληνες και ξένους. Τα παιδιά κάνουν μια πολύ σημαντική προσπάθεια, ο καθένας έχει τον ρόλο και θεωρώ ότι η προσπάθεια που κάνουν είναι πολύ μεγάλη. Δεν μπορεί να αλλάξει ο ρόλος ενός παίκτη με έναν διακόπτη, όταν για 45 μέρες ετοιμάζονται για κάτι διαφορετικό. Το ζητούμενο για εμάς είναι να είμαστε υγιείς, να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε ξανά με τη χημεία που είχαμε και να ξαναβρούμε τους ρόλους μας. Η χρονιά είναι πολύ μεγάλη, δεν τελειώνει σε δύο παιχνίδια. Είμαστε στεναχωρημένοι γιατί είχαμε κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια το τελευταίο διάστημα και είχαμε μπει σε ένα σωστό δρόμο. Τόσο η εικόνα μας, όσο και το αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται στις δυνατότητες της ομάδας. Ξαναλέω, όμως, ότι έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας, πιστεύουμε στους εαυτούς μας, είμαστε και θα παραμείνουμε ενωμένοι σε όσες δυσκολίες κι αν αντιμετωπίσουμε. Θεωρώ ότι ο χρόνος θα λειτουργήσει υπέρ μας».
Για το πώς χάθηκε τα παιχνίδι από την στιγμή που η ομάδα προηγήθηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο: «Η ομάδα γύρισε το παιχνίδι με μία συγκεκριμένη πεντάδα η οποία έπαιξε 13 λεπτά συνεχόμενα και έχοντας πίσω της ένα παιχνίδι με ένταση, πάθος και ενέργεια την Τετάρτη. Από την στιγμή που δεν είχαμε πολλές λύσεις στην περιφέρεια, δεν είχαμε τη δυνατότητα να υποστηρίξουμε τον ρυθμό που είχαμε, συν το γεγονός ότι παίζει και μια άλλη ομάδα. Το ζητούμενο για εμάς, ήταν να μην φτάσουμε σε αυτή την κατάσταση, να είμαστε πίσω, δηλαδή, με τόσο μεγάλη διαφορά. Δεν υπήρχε εφησυχασμός, δεν γίνεται να εφησυχάσεις όταν είσαι μπροστά με 1 πόντο. Θεωρώ ότι η κούραση, η έλλειψη ενέργειας και η αντίδραση του Προμηθέα ήταν καθοριστικά εκείνη τη στιγμή».
Για τα πολλά λέι απ των αντιπάλων: «Πράγματι η εικόνα μας σε αυτό το κομμάτι δεν είναι καλή, το πρόβλημα μας ξεκινάει από την επίθεση. Δεν έχουμε καλή λειτουργεία στην επίθεση μας. Αναγκάζονται τα παιδιά να κάνουν μερικά διαφορετικά πράγματα από αυτά που πρέπει να κάνουν. Δεν είναι εύκολο να υπάρχει η κατάλληλη αντίδραση από κάθε παίκτη όταν υπάρχει πίεση. Εμείς έχουμε περάσει μια δύσκολη εβδομάδα και με βάση τους τραυματισμούς και με βάση το αποτέλεσμα της Τετάρτης, που γνωρίζετε καλά πόσο σημαντικό ρόλο παίζει, αν και δεν το καταλαβαίνω, καθώς είναι ένα παιχνίδι. Εδώ όμως η κατάσταση είναι πολύ συγκεκριμένη και πρέπει να προσαρμοστούμε στο συγκεκριμένο κομμάτι. Περιμένουμε τα παιδιά να επιστρέψουν, να ξαναβρούμε τους ρόλους μας και να μπορέσουμε να επανέλθουμε»

Τα δεκάλεπτα: 17-23, 26-42, 59-62, 73-79

ΠΑΟΚ: Dillard, Klassen 17, Χρυσικόπουλος, Krubally 2, Τσόχλας 2, Μαργαρίτης 1, Ζάρας 11 (1), Καραμανώλης, Κατσίβελης 9 (1), Jones 19 (3), Triche 12

Προμηθέας: Lypovvy 15 (1), Τουτζιαράκης, Evans 11, Σκούφης, Γκίκας 7 (1), Faye 18 (4), Releford 11 (2), Δημάκος, Σαλούστρος 15 (1), Milosevic 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.194

Europa Conference League φάση των «8»  ΠΑΟΚ -  Μπριζ -0-2 Για τον επαναληπτικό προημιτελικό του Κόνφερενς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με ...