4/10/17

oxyro N 3.178









Προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας 

Αρηθ - ΠΑΟΚ - 70-63

Για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ, ο ΠΑΟΚ έχασε στο "Παλέ" από τον συμπολίτη με 70-63 ...
Λίγα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα Άρης-ΠΑΟΚ, ο Λάκι Τζόουνς έπεσε άσχημα στο έδαφος μετά και από φάουλ αντιπάλου και χτύπησε άσχημα στο πίσω μέρος του ποδιού.

Hλίας Παπαθεοδώρου
«Συγχαρητήρια για τη δίκαιη νίκη στον Άρη και στον Παναγιώτη Γιαννάκη. Έδειξαν μεγαλύτερη επιθυμία από το ξεκίνημα του παιχνιδιού κι αυτό παίζει μεγάλο ρόλο σε τέτοια παιχνίδια. Μεγαλύτερο κι από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Είχε και μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι του ο Άρης. Χάσαμε πολλά ριμπάουντ και δεχθήκαμε πολλούς αιφνιδιασμούς. 14 πόντους από 7 αιφνιδιασμούς συγκεκριμένα. Μεγάλο νούμερο για ένα ημίχρονο για να το καλύψεις. Η επιθυμία των παιχτών του Άρη να διεκδικήσουν τις μπάλες του έδωσε πλεονέκτημα σε μεγάλος μέρος του παιχνιδιού. Ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε. Προσπαθήσαμε στο το τέλος αλλά ήταν πολύ δύσκολο. Ήταν δίκαιη η νίκη του Άρη. Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Δεν θέλουμε να πούμε ότι συνεχίζουμε μπροστά σαν να μην έγινε τίποτα. Έχω ξαναπεί ότι είναι δύσκολο να χτίσεις μια ομάδα που να παίζει ποιοτικό μπάσκετ τόσο γρήγορα. Θα πρέπει να επανέλθουμε και να δουλέψουμε στον τομέα συγκέντρωση και πίεση»
Για την απουσία της τελευταίας στιγμής του Αντώνη Κόνιαρη:
«Οι απουσίες είναι μέσα στο παιχνίδι. Είναι σημαντικός παίκτης για εμάς ο Αντώνης . Μας έλειψε η άμυνα που παίζει κι η ενέργεια που βγάζει στο παιχνίδι του αλλά δεν στέκομαι εκεί. Αν είχαμε τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, που μας έλειπαν θα είχαμε κερδίσει».
Για ποιο λόγο έλειπαν τα καλά στοιχεία του ΠΑΟΚ:
«Αυτό είναι θέμα που θα δούμε άμεσα. Αυτά είναι βασικά χαρακτηριστικά σε ντέρμπι. Το πάθος και διάρκεια. Αυτά πρέπει να υπάρχουν χωρίς διαπραγμάτευση».
Για την κατάσταση του Τζόουνς:
«Πιο πιθανό είναι ότι είχε κάποιους μυϊκούς σπασμούς και κάποιες κράμπες από την ένταση του αγώνα»
Αν επηρεάστηκε από τις προσθήκες στο ρόστερ του Άρη:
«Τα νέα παιδιά του Άρη είχαν σκορ και ριμπάουντ κι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο σ τη σημερινή νίκη. Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες, όπως η απουσία του Κόνιαρη ή το ότι αιφνιδιαστήκαμε από τις προσθήκες. Ο Άρης πίεσε πολύ στο τρανζίσιον παιχνίδι κι έδειξε μεγαλύτερη θέληση».
Για το πώς έζησε το πρώτο Άρης - ΠΑΟΚ:
«Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι κι είμαι χαρούμενος που το έζησα σαν προπονητής. Ήταν δυνατό παιχνίδι κι υπήρχαν δυνατά συναισθήματα. Εμάς όμως μας απασχολεί η μέτρια εμφάνισή μας».
Για την ταμπέλα του φαβορί που χαρακτήριζε τον ΠΑΟΚ πριν το παιχνίδι:
«Η ταμπέλα του φαβορί δεν ξέρω από ποιους δόθηκε και για ποιους λόγους. Δεν ήρθαμε σαν φαβορί. Ξέραμε με ποια ομάδα θα παίξουμε και τι χαρακτηριστικά θα έχει. Δεν θεωρούσα ποτέ ότι είμαστε το φαβορί».
Για την αστοχία των Ντίλαρντ και Τζόουνς σε κρίσιμα σημεία:
«Ο Τζόουνς δεν έχει πολλά επιθετικά χαρακτηριστικά. Είναι άλλος παίκτης. Η άμυνα του Άρη προσαρμόστηκε στον Ντίλαρντ και δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό. Στα ντέρμπι όλα αλλάζουνε. Ο Αθηναίου που ήταν κορυφαίος του Άρη στα φιλικά σήμερα είχε μόλις 4 πόντους. Οι ομάδες προσαρμόζονται κι είναι δύσκολο να βρεις λύσεις».

Αρηθ: Φλιώνης 3, Τσαϊρέλης 5, Πουλιανίτης, Μούρτος 3, Χρηστίδης 2, Βασιλόπουλος 12, Αθηναίου 4, Μπένσον 12, Πέτγουεϊ 3, Μπελ 9, Βον 10, Γουίβερ 7

ΠΑΟΚ: Ντίλαρντ 14, Κλάσεν 7, Κρουμπάλι 6, Καραμανώλης, Τρις 7, Ζάρας 5, Μαργαρίτης 5, Χρυσικόπουλος , Γιανναράς, Τζόουνς 14, Καρράς 2, Τσόχλας 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.194

Europa Conference League φάση των «8»  ΠΑΟΚ -  Μπριζ -0-2 Για τον επαναληπτικό προημιτελικό του Κόνφερενς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με ...