18/6/15

oxyroN2.558



















3η θέση στην Basket League

αρης - ΠΑΟΚ - 76-77

Ολοκληρώθηκε η σειρά των μικρών τελικών της Basket League, με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει στο "Αλεξάνδρειο" τον συμπολίτη με 77-76 και να παίρνει το εισιτήριο για το Eurocup...

Σούλης Μαρκόπουλος
"Ο Άρης ξέραμε πως είναι μία πολύ σκληρή ομάδα. Μας προβλημάτισε αρκετά σε αυτή τη σειρά. Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί και φέτος είχαμε μία πάρα πολύ καλή χρονιά. Κατά τη διάρκεια της σεζίν είδαμε να αποχωρούν δύο παίκτες (Χαραλαμπίδης - Κακαρούδης), είχαμε τραυματισμούς και αναγκαστήκαμε να παίξουμε χωρίς τον πρώτο επιθετικό ριμπάουντερ του πρωταθλήματος (Βον) στα play offs. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τους κυρίους Μπούτσκο και Καλύβα, τον κύριο Γεωργοβασιλείου, τον κύριο Βαλιάνο, τον κύριο Σαμαρά. Τους ανθρώπους που ήταν κάθε μέρα γύρω από την ομαδα, τον κύριο Σταυρόπουλο και κύριο Ζουρνατζίδη και φυσικά τη διοίκηση".
Kαι συνέχισε: "Ήταν μία δύσκολη χρονιά από πολλές απόψεις. Η ομάδα παρά τις δυσκολίες κατόρθωε και πέτυχε το στόχο της. Δεν είναι σωστό να λέμε ότι η 3η θέση είναι το ταβάνι μας. Ξέρετε τι με στενοχώρησε στη σειρά με τον Άρη; Ότι τα γήπεδα ήταν άδεια!!! Του Άρη λόγω της τιμωρίας του, ενώ το γήπεδο μας δεν είχε τον κόσμο που περιμέναμε. Να ξέρετε πως ο κόσμος είναι αυτός που φτιάχνει τις ομάδες! Εμείς θέλουμε τον υγιή κόσμο να γεμίζει τα γήπεδα. Έχουμε μείνει στην εικόνα του Ολυμπιακού και του Παναθηναικού να είναι μπροστά. Κάτι πρέπει να αλλάξει σε αυτό το κομμάτι".
Για τις προσπάθειες της διοίκησης τόνισε: "Οι προσπάθειες που κάνει η διοίκησή μας, αλλά και αυτή του Άρη, γνωρίζω πως είναι πάρα πολύ μεγάλες. Είμαι τεχνικός, δεν μπαίνω στα οικονομικά προβλήματα, άλλοι τρέχουν για αυτά κάθε μέρα. Από εκεί και πέρα, κάποια στιγμή είπα, ότι αυτό το πράγμα πρέπει κάποτε να αλλάξει".
Για τις αποφάσεις των διαιτητών: "Είχα πει πριν λίγες μέρες ότι δεν μπορώ να καταλάβω τον τρόπο με τον οποίον παίζουν οι διαιτητές. Στο παιχνίδι με Παναθηναικό γίνονταν μάχες σώμα με σώμα και δεν σφύριζαν τίποτα".

Μπάνε Πρέλεβιτς
«Ελπίζουμε πως η τρίτη θέση θα μας φέρει κάτι θετικό. Έσοδα, κάποιες αλλαγές; Είμαστε μια ομάδα με διοίκηση Πρωτοδικείου που όλη τη χρονιά προσπαθεί να δημιουργήσει έσοδα. Πρέπει να ευχαριστήσω τον κ. Κοντομηνά που δείχνει εμπιστοσύνη σε εμάς ως βασικός χορηγός και πάνω από όλα τον κ. Σαββίδη που μας βοηθάει σε κάθε δυσκολία με κάθε τρόπο. Η επιτυχία της ομάδας ανήκει και σε εκείνον. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε πως στις δυσκολίες έχουμε μια πόρτα να χτυπήσουμε»
Για την επόμενη χρονιά: «Ο προγραμματισμός έχει ξεκινήσει από το Δεκέμβριο. Θέλουμε να κρατήσουμε τον κορμό μας, αλλά αυτό είναι δύσκολο. Οι παίκτες γεννούν υπεραξίες και παίρνουν μεγάλα συμβόλαια στο εξωτερικό. Μακάρι να έρθει κάτι καλύτερο, εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάμε τον ΠΑΟΚ ψηλά και θα συνεχίσουμε».
Για τη χειραψία του με το Νίκο Λάσκαρη: «Ευχηθήκαμε καλή δύναμη στο έργο του, γιατί το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται αυτές τις ομάδες. Αυτή τη στιγμή το επίπεδο του πρωταθλήματος βασίζεται μόνο σε δύο ομάδες».

Γιώργος Δέδας
"Κάναμε κάποια λάθη όταν φεύγαμε στον αιφνιδιασμό, αλλά όταν το ματς πάει τόσο κλειστά, μία άμυνα και ένα σουτ μπορεί να το κρίνει. Το καλό είναι ότι τα ματς που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, καταφέραμε και τα κερδίσαμε"
Για την κατάκτηση της 3ης θέσης: "Η 3η θέση ήταν κίνητρο για εμάς, γιατί δίνει το εισιτήριο για τους ομίλους του Eurocup. Σημαντικό ή ασήμαντο, αυτό είναι που έχουμε τη δεδομένη στιγμή".
Για την αξία της σημερινής νίκης: "Η ομάδα αποτελείται από χαρακτήρες που θέλουν να κερδίζουν τα παιχνίδια. Θέλαμε πολύ να κερδίσουμε σήμερα, εδώ. Θέλαμε τη νίκη, για να τελειώνουμε και να πάμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στα σπίτια και τις οικογένειες μας. Μας έλειψαν πολύ φέτος".
Όσο για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να κοιτάξει κάτι περισσότερο: "Μέσα σε μια χρονιά, είναι πολύ δύσκολο να ξεπεράσεις τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Είναι πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή, με την υπάρχουσα κατάσταση, να τους κερδίσεις τρεις φορές στα play offs και να τους ξεπεράσεις".

Τα δεκάλεπτα: 24-24, 44-45, 61-62, 76-77

αρης: Πάσαλιτς 5 (1), Τσιάρας 8 (2), Ριντ 10 (2), Τόμας 14 (3), Πουλιανίτης, Χαρίσης 9, Βεζένκοφ 15 (1), Νέιμικ 2, Μούρτος 11 (1), Σίμτσακ 2.

ΠΑΟΚ: Μπρέμερ 8 (2), Λάνγκφορντ 22 (3), Λιάπης, Κάρτερ 14, Τσόχλας, Δέδας 6 (2), Μαργαρίτης 6, Όντουμ 15 (2), Χαριτόπουλος 1, Σαλούστρος 5 (1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...