18/6/15

oxyroN2.559











Ο Ιγκόρ Τούντορ είναι και επίσημα ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ, ο Κροάτης τεχνικός συμφώνησε με την ΠΑΕ για συμβόλαιο τριών ετών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει πως ο νέος της προπονητής είναι ο Ίγκορ Τούντορ, ο οποίος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον σύλλογο. Το τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ θα στελεχωθεί με τέσσερις συνεργάτες του.

Ο Κροάτης ανήκει στη νέα γενιά των προπονητών του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Γεννημένος στις 16.04.1978 ξεκίνησε νωρίς την τεχνική του σταδιοδρομία, όπως νωρίς τελείωσε την μεγάλη ποδοσφαιρική του καριέρα εξαιτίας των τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν.

Το 2009, σε ηλικία 31 ετών κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο της Χάιντουκ ως άμεσος συνεργάτης του Ιταλού Εντοάρντο Ρέγια και αποχώρησε το 2010 όταν ο Ρέγια ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Λάτσιο, δίχως όμως ν’ απομακρυνθεί από την ομάδα του Σπλιτ. Το 2011 ανέλαβε προπονητικό ρόλο στα Τμήματα Υποδομής του συλλόγου κι ένα χρόνο μετά πήρε προαγωγή για την Κ17 της Χάιντουκ, ενώ παράλληλα ο Ιγκόρ Στίματς τον έχρισε βοηθό προπονητή στην Εθνική Κροατίας.

Η εμπειρία του στο κομμάτι τον Ακαδημιών σε συνδυασμό με την προσωπικότητά του, έκαναν την Χάιντουκ να του εμπιστευτεί την καθοδήγηση της ομάδας που λόγω οικονομικών προβλημάτων στηριζόταν σε νεαρούς, δικούς της ποδοσφαιριστές. Στην πρώτη του σεζόν κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο Κροατίας σε διπλό τελικό κόντρα στη Λοκομοτίβα.

Μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2014-15 στην οποία η νεανική Χάιντουκ τερμάτισε στην τρίτη θέση, ο Τούντορ υπέβαλε την παραίτησή του. Ως ποδοσφαιριστής, ο Ιγκόρ Τούντορ ξεκίνησε την μεγάλη του ποδοσφαιρική καριέρα από την Χάιντουκ Σπλιτ, από που μεταγράφηκε στην Γιουβέντους το 1999. Στο Τορίνο έμεινε σχεδόν επτά χρόνια κατακτώντας δύο πρωταθλήματα και δύο Σούπερ Καπ Ιταλίας.

Τον Ιανουάριο του 2005 πήγε δανεικός στη Σιένα όπου παρέμεινε μέχρι και το τέλος της σεζόν 2005-06 όταν κι επέστρεψε στη Γιουβέντους δίχως να καταφέρει ν’ αγωνιστεί λόγο τραυματισμού. Το 2007 γύρισε στην Χάιντουκ όπου το 2008 έκλεισε την καριέρα του. Με την Εθνική Κροατίας αγωνίστηκε σε δύο Μουντιάλ (1998, 2006) κι ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (2004) Μουντιάλ 1998. Συνολικά είχε 57 συμμετοχές και 3 γκολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.173

  Βόλεϊ Ανδρών Final-4 Λάρισα  29-30 Μαρτίου