7/6/15

oxyroN2.552















Πρώτο παιχνίδι της σειρά των μικρών τελικών της Basket League

ΠΑΟΚ - αρηθ 67-60

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Αρηθ με σκορ 67-60, έκανε το 1-0 στις νίκες στο ξεκίνημα των μικρών τελικών του πρωταθλήματος και την Τρίτη (9/6) θα πάει για το 2-0 στο Παλέ

Σούλης Μαρκόπουλος
"Ξέραμε πως ήταν ένα δύσκολο ματς. Το πρώτο ματς είναι δύσκολο για τον γηπεδούχο γιατί έχει το στρες. Ξέρουμε πως ο Αρης είναι μια ομάδα που παίζει σκληρή άμυνα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί υπερέβαλαν εαυτούς. Στο ξεκίνημα του αγώνα βρήκαμε ρυθμό από την άμυνα αλλά μετά κάναμε παιδαριώδη λάθη και δώσαμε την ευκαιρία στον Αρη να σκοράρει. Εμπειροι παίκτες όπως ο Τόμας, όταν πετυχαίνουν καλάθια ανεβαίνει η αυτοπεποίθησή τους. Δώσαμε το δικαίωμα στον Αρη να μπει στο ματς. Είχαμε να δώσουμε φάουλ, δεχτήκαμε αιφνιδιασμούς και οταν έχεις στρες, αυτό αρχίζει και μεγαλώνει. Στο τρίτο δεκάλεπτο για άλλη μια φορά δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι αλλά μετά το 28' μέσα από την άμυνα βρήκαμε τις λύσεις ενώ βάλαμε και μεγάλα σουτ. Θέλουμε να δούμε τα λάθη μας και σε τι κατάσταση είναι οι παίκτες για το επόμενο ματς".
Για το ότι ο ΠΑΟΚ είχε περισσότερα ριμπάουντ σήμερα από τον Αρη ενώ στο ματς της κανονικής περιόδου που έγινε στο "Παλατάκι" είχε πρόβλημα στο συγκεκριμένο τομέα: "Είναι άλλα τα ματς εκείνη την περίοδο σε σχέση με αυτά. Τότε είχαμε τελειώσει τις ευρωπαικές υποχρεώσεις και μας έλειπαν δύο παίκτες. Το θέμα είναι να έχεις συγκέντρωση στα ματς".
Για το ότι ο Αρης έδωσε το τρίποντο στον ΠΑΟΚ κατά την διάρκεια του αγώνα: "Αν σου δώσουν το τρίποντο, κάνεις τρίποντο. Αν σου δώσει διαδρόμους, τότε κάνεις ντράιβ. Ανάλογα τους παίκτες...".
Για το ότι το ματς στο Παλέ θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών: "Η νίκη σου δίνει μια ψυχολογία για να συγκεντρωθείς περισσότερο. Για εμάς παίζει ρόλο που δεν θα έχει κόσμο αλλά οι παίκτες είναι συνηθισμένοι να παίζουν σε διάφορες συνθήκες".
Για το ότι δεν είχε πολύ κόσμο στο γήπεδο ενώ το ματς ήταν ντέρμπι: "Θα θέλαμε το γήπεδο να είναι γεμάτο...".

Τζέικ Οντουμ: 
"Οταν παίζεις με ομάδα που είναι βασικός σου αντίπαλος στην πόλη σου είναι δύσκολο. Στο δεύτερο και στο τρίτο δεκάλεπτο αφήσαμε το ματς να ξεφύγει. Αρχίσαμε καλά και τελειώσαμε καλά το ματς. Είναι σημαντικό που προφυλάξαμε την έδρα μας. Θα δούμε τι θα κάνουμε για να πάρουμε την νίκη στο δεύτερο παιχνίδι".
Για την καλή απόδοση του ΠΑΟΚ στο τελευταίο δεκάλεπτο: "Στα πλέι οφ στο τέταρτο δεκάλεπτο η ομάδα πρέπει να φορτσάρει. Μπήκαν 1-2 σουτ, αυτό μας βοήθησε και το μομέντουμ λειτούργησε υπέρ μας".
Για το ότι πέτυχε δύο συνεχόμενα τρίποντα στην τελευταία περίοδο: "Η μπάλα ήρθε σε μένα σε εκείνα τα δύο σημεία και τα έβαλα. Οταν μπαίνουν τα σουτ σου, μετά έχεις αυτοπεποίθηση για να σουτάρεις".
Για το ότι ο ΠΑΟΚ έκανε λάθη στο πικ εν ρολ: "Θα δούμε τι λάθη κάναμε. Σίγουρα υπήρχε πρόβλημα με το πικ εν ρολ αλλά κάναμε και εμείς καλά plays στο πικ εν ρολ. Θα δούμε βίντεο για να δούμε τι πρέπει να διορθώσουμε".

Απόλλων Τσόχλας:
"Το σημερινό ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι καθώς φτάσαμε σε πολύ δύσκολο σημείο να χάνουμε με δέκα πόντους. Η άμυνά μας, κράτησε σε εκείνο το σημείο, ο Άρης έμεινε στους 60 πόντους, βάλαμε τα μεγάλα σουτ και έτσι φτάσαμε στη νίκη. Ήταν δύσκολο το πρώτο ματς της σειράς γιατί είχαμε το άγχος".
Όσο για τη συνέχεια: "Αύριο θα δούμε ξανά το παιχνίδι, θα δούμε τι κάναμε σωστά και τι λάθος, ώστε να εμφανιστούμε καλύτεροι στο δεύτερο παιχνίδι και να πάμε για τη νίκη"

Χρήστος Σαλούστρος:
"Ηταν ένα μεγάλο ματς, μία μεγάλη νίκη για μας, αλλά τίποτα παραπάνω. Εχουμε ακόμη δύο τουλάχιστον παιχνίδια, την Τρίτη μία δύσκολη αποστολή. Κάναμε απλά το πρώτο βήμα, τίποτα παραπάνω. Δε σκεφτόμαστε κάτι άλλο, πέρα από τη συνέχεια και προχωράμε αναλόγως. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας στηρίζει".

Τα δεκάλεπτα: 15-9, 31-31, 39-49, 67-60

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μπρέμερ 15 (4), Λανγκφορντ 11 (1), Κάρτερ 9 (1), Τσόχλας 6 (2), Δέδας, Μαργαρίτης 9 (1), Κώττας, Οντουμ 13 (3), Χαριτόπουλος 2, Σαλούστρος 2.

Άρηθ (Πρίφτης): Πάσαλιτς 11 (2), Τσιάρας, Ριντ 2, Τόμας 15 (3), Χαρίσης 6, Βεζένκοφ 6 (2), Νέιμικ 2, Μούρτος 8 (1), Σίμτσακ 10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...