31/12/13

oxyro N2.160














H ανασκόπηση του 2013 για τα τμήματα του ΑΣ ΠΑΟΚ (Aπο paok24 )

ΒΟΛΕΪ
Το 2013 ήταν μία πολύ παράξενη χρονιά. Τον Ιανουάριο αποχώρησε ο Γιάννης Μέλκας από την τεχνική ηγεσία. Για τρεις αγώνες τον αντικατέστησε ο Άρης Γιαμμακίδης και τον Φεβρουάριο ήρθε στην ομάδα ο Στέλιος Καζάζης. Επί Καζάζη ο ΠΑΟΚ κατετάγη τρίτος στο πρωτάθλημα, συμμετείχε και στο φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ, ενώ εξασφάλισε και το ευρωπαϊκό εισιτήριο για το CEV Cup. Το καλοκαίρι άλλαξε σχεδόν όλο το ρόστερ και ο ΠΑΟΚ μπήκε με υψηλές φιλοδοξίες στη σεζόν, ωστόσο προσγειώθηκε ανώμαλα λόγω του αποκλεισμού από το Λιγκ Καπ.
Και στο πρωτάθλημα, όμως δεν ξεκίνησε καλά, με αποτέλεσμα τον Νοέμβριο ο Καζάζης να παραιτηθεί και τις τύχες της ομάδας να αναλάβει ο Αλέκος Λεώνης, ο οποίος παραιτήθηκε είκοσι μέρες αργότερα εξαιτίας των αποδοκιμασιών στο πρόσωπό του από τρεις οπαδούς του ΠΑΟΚ. Έτσι το τέλος της σεζόν βρίσκει και πάλι τον Άρη Γιαμμακίδη στο τιμόνι, με την ομάδα στην 8η θέση του πρωταθλήματος, αλλά και στους προημιτελικούς του CEV Cup για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ένα άλλο γεγονός που άφησε το στίγμα του φέτος στον ΠΑΟΚ ήταν η χορηγία από την «Hellas Gold», που προκάλεσε αντιδράσεις από αρκετούς συνδέσμους φιλάθλων.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Το πιο αγαπημένο ερασιτεχνικό τμήμα των φίλων του ΠΑΟΚ, κλείνει μία χρονιά χωρίς τίτλο.  Στο πρωτάθλημα της Α1 για την περίοδο 2012-13 η ομάδα κατετάγη 4η και στο Κύπελλο ηττήθηκε από την ΑΕΚ στον τελικό της Κέρκυρας στις 3 Μαρτίου 2013.
Το καλοκαίρι το ρόστερ δεν ενισχύθηκε ιδιαίτερα, το μπάτζετ μειώθηκε και ο ΠΑΟΚ διανύει μία κακή σεζόν. Στο Κύπελλο αποκλείσθηκε από την Αναγέννηση Βύρωνα, στην Ευρώπη αποκλείστηκε με δύο ήττες από τη λευκορώσικη Βικτόρια Μινσκ για το Τσάλεντζ Καπ και στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην τέταρτη θέση ισοβαθμώντας με τον ΓΑΣ Κιλκίς. Πριν λίγες μέρες ο προπονητής Στέλιος Υετίων παραιτήθηκε και απομένουν οι ανακοινώσεις για την πρόσληψη του τέως τεχνικού του ΓΑΣ Κιλκίς Νίκου Γεωργιάδη.

ΠΟΛΟ
Με τον Μανώλη Γούναρη στο τιμόνι και ενισχυμένη με τους Μιτελούδη και Κόλιανιν στο νερό, η ομάδα του πόλο κατετάγη 6η στο πρωτάθλημα της Α1, ενώ παραιτήθηκε από τη διοργάνωση του Κυπέλλου για οικονομικούς λόγους. Το καλοκαίρι υπήρξαν αρκετές αλλαγές, την τεχνική ηγεσία ανέλαβε ο Πάνος Βέργος με συνεργάτη τον κ. Γούναρη, ενώ η ομάδα ενισχύθηκε με τις προσθήκες των έμπειρων Κόχειλα και Κατσουλάκη. Ο ΠΑΟΚ αποχαιρετά το 2013 ενώ βρίσκεται στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος και αήττητος μετά από 8 αγωνιστικές.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Το 2013 είναι μία ιστορική χρονιά για τη γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ, καθώς κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της νικώντας στους τελικούς την Ορμή Πάτρας. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στον ημιτελικό από τη Νέα Ιωνία. Το καλοκαίρι η προπονήτρια Γρηγορία Γκόλια ανανέωσε για έκτη χρονιά και ο στόχος που τέθηκε για τη σεζόν 2013-14 είναι το νταμπλ. Στην Ευρώπη η ομάδα πανηγύρισε την πρώτη της ευρωπαϊκή πρόκριση επί της βουλγάρικης Ετάρ, ωστόσο στη συνέχεια αποκλείστηκε από την πανίσχυρη ρουμάνικη Κλουζ. Το τέλος της χρονιάς βρίσκει τα κορίτσια του ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 11 βαθμούς και εντός του Κυπέλλου Ελλάδος.

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Ακόμη μια χρονιά τίτλων ήταν το 2013 για τις μόνιμες πρωταθλήτριες Ελλάδος. Τον Μάρτιο η ομάδα εξασφάλισε το ένατο πρωτάθλημα της ιστορίας της, ενώ το Μάιο κατέκτησε και το Κύπελλο Ελλάδος νικώντας στον τελικό της Κατερίνης τις Ελπίδες Καρδίτσας με 1-0 στην παράταση. Το καλοκαίρι η ομάδα αγωνίστηκε στον προκριματικό όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, στη Φινλανδία, όπου και αποκλείστηκε. Ακολούθησε μία οργισμένη ανακοίνωση 13ών αθλητριών που κατηγόρησαν τη διοίκηση του ΑΣ ΠΑΟΚ για αδιαφορία προς το πλέον επιτυχημένο τμήμα του Ερασιτέχνη. Τον Αύγουστο ακολούθησε η αντικατάσταση του προπονητή Μερτ Ισμπιλίρ από τον Αλέξη Κατηκαρίδη. Το τέλος της χρονιάς βρίσκει τον ΠΑΟΚ στην 5ηθέση της βαθμολογίας, αφού μεταξύ άλλων η ομάδα υπέστη έναν ατιμωτικό μηδενισμό κόντρα στον Εργοτέλη, σε ματς που κέρδισε, λόγω λάθους σε αλλαγή παίκτριας.

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
Η καλύτερη χρονιά για το τμήμα ήταν αυτή που φεύγει. Με την καθοδήγηση του Ευριπίδη Μελετιάδη και παρά το μικρό μπάτζετ, η γυναικεία ομάδα έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, στο φάιναλ φορ του Βόλου, όπου ηττήθηκε από τον Πρωτέα Βούλας στις 31 Μαρτίου με 52-50, ενώ παράλληλα συμμετείχε και στα πλέι οφ του πρωταθλήματος καταλαμβάνοντας τελικά την 4η θέση. Το καλοκαίρι υπήρξαν πολλές αλλαγές στο ρόστερ, ενώ ο Μελετιάδης αντικαταστάθηκε από τον Σταύρο Νανάκο. Η σεζόν ξεκίνησε με αποκλεισμό από το Κύπελλο, στην πορεία αντικαταστάθηκε η Ντεσρός από τη Βουκίσεβιτς και ο στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
Ο Γιάννης Ταμουρίδης κράτησε και φέτος ψηλά τον ΠΑΟΚ με τα δύο χρυσά μετάλλια που κατέκτησε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα δρόμου, σε αντοχή και ατομική χρονομέτρηση. Στη γενική κατάταξη της ποδηλασίας για το 2013 ο ΠΑΟΚ κατέλαβε την 20η θέση.

ΣΤΙΒΟΣ
Η Ολυμπία Πετσούδη έφερε την κορυφαία επιτυχία της χρονιάς, στον κλασσικό αθλητισμό, καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα με εμπόδια, με επίδοση 13.47.

ΠΑΛΗ
Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών, τον Ιανουάριο του 2013, ο Δημήτρης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των 96 κιλών και έδειξε ότι το μέλλον του ανήκει στη συγκεκριμένη κατηγορία.

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ
Πολύ καλή χρονιά για τον ΠΑΟΚ, καθώς ο σύλλογος αναδείχθηκε 4ος στους άνδρες, πρωταθλητής Ελλάδος στους νέους άνδρες και πρωταθλητής Ελλάδος στους εφήβους. Κορυφαίες στιγμές στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Κόνιτσας ήταν τα τρία χρυσά του Στρουμπή στα 105 κιλά, το ένα χρυσό και τα δύο ασημένια του Σαλτσίδη στα 94 κιλά και τα τρία χάλκινα του Κοτσιάδη στα 62 κιλά.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Η συστηματική δουλειά στις ακαδημίες του Δικέφαλου απέδωσε καρπούς και έτσι ο ΠΑΟΚ στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στους εφήβους, ενώ κατέκτησε την τρίτη θέση στις νεάνιδες. Παράλληλα, η γυναικεία ομάδα ενισχύθηκε σημαντικά με τη μεταγραφή της πρωταθλήτριας στο πρόσθιο, Μαρίας Μιχαλάκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.23

Ποδόσφαιρο Γυναικών Νοκ-Αουτ Προημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδος  ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός - Γήπεδο Νέων Επιβατών Τετάρτη 24 Απριλίου και ώρα 16:00