2/6/13

oxyro N2.007















Ο ΠΑΟΚ στα προκριμματικά του 

Champions League  2013-2014.
































































 
Πλέι οφ

Πας Γιαννενα - ΠΑΟΚ -  1-2

Τωρα ειναι η ωρα της αληθειας ......

μ, αυτη την ομαδα, δεν πας πουθενα!

Ο ΠΑΟΚ έκανε το αυτονόητο νίκησε τον ΠΑΣ με 2-1 στους Ζωσιμάδες και σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Ατρόμητου πήρε την πρώτη θέση των πλέι οφ και θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα γκολ Κατσουράνης και Σίλντενφελντστο .

Γιώργος Γεωργιάδης 
« Υπάρχει ανακούφιση στην ομάδα που πέτυχε το στόχο, σε μία πολύ δύσκολη περίοδο. Είναι μεγάλη υπόθεση να βρίσκεσαι στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ολο αυτό το διάστημα πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας και να οργανώσουμε την ομάδα μας. Δεν πήραμε το πρωτάθλημα, αλλά είναι η τρίτη φορά που θα βρισκόμαστε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι κάτι που δίνει ελπίδες και όραμα στον κόσμο για αυτά που έρχονται».

Για τη δική του παρουσία και την κριτική που δέχτηκε: «Εγώ ξέρω ποιος είμαι. Ηταν μία δύσκολη περίοδος. Στο πρώτο παιχνίδι που κερδίσαμε το είπα και στους παίκτες. Ότι για να είμαι εκεί είμαι ικανός. Στην Ελλάδα αυτή είναι η κριτική. Στα δύο πρώτα παιχνίδια ήμουν αυτός που δε μπορεί. Ο άπειρος. Μετά τη νίκη έγινα ικανός. Μετά τον Ατρόμητο, ξανά αυτός που δε μπορεί. Σήμερα δε ξέρω. Αυτή είναι η κριτική στην Ελλάδα και το ξέρω».

Για την εικόνα και τις αλλαγές: «Είχα πει στους παίκτες ότι θα χρειαστούν όλοι γιατί είναι πολύ δύσκολο έξι παιχνίδια να έχουμε την ίδια ενδεκάδα. Στον Ατρόμητο χάσαμε με ένα γκολ στο 90’, με τα Γιάννενα χάσαμε στο 90’ και με τον Ατρόμητο στην Τούμπα, μπορεί να είχε δοκάρια, είχαμε και εμείς ευκαιρίες και δεχτήκαμε γκολ στο τελευταίο λεπτό. Μάθαμε από τα λάθη μας και σήμερα φτύσαμε αίμα να το γυρίσουμε. Από εκεί που δε βάζαμε γκολ από στημένα με τίποτα, σήμερα βάλαμε δύο».

Για την εξήγηση που δίνει για την αλλαγή της εικόνας της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο: «Δεν υπάρχει εξήγηση. Κατηγορηθήκαμε στο τελευταίο παιχνίδι ότι πήγαμε για την νίκη στο τέλος, ενώ οι εντολές ήταν να μείνουμε πίσω. Το πρώτο ημίχρονο σήμερα ήταν πολύ άσχημο. Στο δεύτερο προσπαθήσαμε πάρα πολύ, βοήθησαν και οι δύο αλλαγές. Πάντα κάτι λένε οι προπονητές, άλλοτε πετυχαίνει και άλλοτε έχει. Οι ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που καθορίζουν τα παιχνίδια».

Για το που αφιερώνει τη νίκη: «Δε θέλω να πανηγυρίζω. Την αφιερώνω στην οικογένεια μου που πέρασε δύσκολα. Ελπίζω επιτέλους να πήρε χαρά και ο ιδιοκτήτης επιτέλους για να δει καλύτερα και πιο ψύχραιμα τα πράγματα. Τα καλύτερα έρχονται για τον ΠΑΟΚ».

Για το τι πρέπει να βελτιωθεί στην ομάδα: «Θέλουμε ηρεμία και καλύτερη οργάνωση γύρω από το αγωνιστικό κλίμα. Ακόμα και στους φιλάθλους πιο σωστή νοοτροπία. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούμε να εμπιστευθούμε για να κάνουν τη δουλειά όπως πρέπει τα επόμενα χρόνια».

Για τις συνθήκες που επικρατούν τώρα σε σχέση με τις προηγούμενες φορές που η ομάδα βγήκε στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Είναι καλύτερες οι συνθήκες. Ολοι είμαστε πιο ψύχραιμοι. Σε άγριες καταστάσεις, βλέπουμε τα αποτελέσματα. Υπάρχουν άνθρωποι ακόμα και γύρω από τη ομάδα που δε θέλουν το καλό της. Πιστεύω ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρχει καθαρό μυαλό για να γίνουν αυτά που πρέπει».

Για το αν ήταν μάθημα τα φετινά πλέι οφ: «Από το πρώτο παιχνίδι, βγάζαμε τα μάτια μας μόνοι μας. Από μία ήττα στο τελευταίο λεπτό. Ηταν ένα μάθημα όλη αυτή η διαδικασία».

Για το δικό του μέλλον: «Όταν ήρθα το καλοκαίρι δεν ήρθα γα να γίνω προπονητής. Ηταν ξεκάθαρος ο ρόλος μου. Ετυχε να βρίσκομαι τώρα εδώ. Δε γνωρίζω τι θα κάνω. Είμαι στο άγνωστο. Δεν έχω μιλήσει με τον ιδιοκτήτη. Είμαι ανακουφισμένος που ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στα πλέι οφ. Το να κάτσω σα βοηθός το βλέπω λίγο δύσκολο. Δε μου ταιριάζει μετά από τόσα χρόνια. Ημουν σε συσκέψεις στην ΠΑΕ, έμπαινα σε γραφεία και ήξερα τι γινόταν στην ομάδα. Μετά από τις ήττες έβλεπα τους ανθρώπους που συνεργαζόμουν στα γραφεία, να με κοιτάνε κάπως περίεργα… Να μιλάνε με προπονητές και παίκτες και εγώ δεν είχα ιδέα, θα δούμε τι θα γίνει τώρα».
Δημήτρης Σαλπιγγίδης
«Ανακούφιση. Εγώ προσωπικά δεν το χάρηκα, με όσα έχουν συμβεί. Όταν φοβάσαι να φύγεις από το γήπεδο, όταν φοβάσαι να γυρίσεις σπίτι σου μετά από ήττα, τότε αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, αλλά ζούγκλα".

Για την εμφάνιση του δεύτερου μέρους: «Παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο. Υπάρχει κούραση, πίεση. Στο δεύτερο μέρος βρήκαμε τα ψυχικά αποθέματα να σηκώσουμε το βάρος. Είπαμε να παίξουμε 45 λεπτά, να κερδίσουμε και αν μας ευνοήσει το άλλο αποτέλεσμα να πετύχουμε το στόχο μας».

Για το αν ρωτούσε για το σκορ στο Ατρόμητος – Αστέρας: «Ρωτούσα για το αποτέλεσμα, υπήρχε κάποιος που άκουγε το ματς στον πάγκο».

Για όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες: «Υπήρχε τεράστια πίεση σε όλα τα παιδιά. Εγώ τόσα χρόνια στην ομάδα, δεν το έχω ξαναζήσει. Επαναλαμβάνω ότι αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο. Ελπίζω να εξαλειφθεί αυτό. Είναι φυσιολογικό να έχει απαιτήσεις ο κόσμος, αλλά δεν είναι δυνατόν να σπάνε αυτοκίνητα και να φοβούνται οι παίκτες να γυρίσουν σπίτι τους. Υπάρχει κόσμος που στηρίζει την ομάδα, αλλά αυτή η μειοψηφία χαλάει την εικόνα. Είναι σαν να φταίνε οι ποδοσφαιριστές για όλα και τους σκοτώνουμε. Να σπάσουν το αυτοκίνητο του Κλάους και του Αποστολόπουλου, να φτύνουν τον Καμαρά στο πρόσωπο, ο Σάλπιγγίδης να φεύγει με σωματοφύλακες και ο Γλύκος να τρώει αναπτήρες».

Για τα λάθη που έχουν γίνει: «Έχει έρθει ένας άνθρωπος που έχει επενδύσει, μας έχει φέρει ποδοσφαιρικές συνθήκες, προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό. Υπάρχουν άνθρωποι να μας κρίνουν. Η ομάδα έχει μπει σε ένα δρόμο και θα ζήσει ο κόσμος όμορφες στιγμές. Να στήσουμε ένα πύργο με δυνατά πόδια και όχι χάρτινα. Αν εγώ πω ότι φταίει ο ένας ή ο άλλος θα δημιουργήσω τριγμούς. Εγώ θέλω ενότητα. Υπάρχουν άνθρωποι ικανοί, χρήματα και με σωστές επιλογές ο ΠΑΟΚ κάθε χρόνο θα φτιάχνει καλύτερη ομάδα. Είναι πολύ νωρίς να κάνουμε σχόλια. Είναι δύσκολο να μπούμε στους ομίλους, αλλά θα παλέψουμε για να μπούμε στους ομίλους». 
Σέκου Ολίσε
"Είμαι πολύ χαρούμενος. Παίξαμε καλά στο δεύτερο μέρος, σε αντίθεση με το πρώτο μέρος. Θέλαμε να βγούμε στο Τσάμπιονς λιγκ και το καταφέραμε. στο τέλος της ημέρας το πιο σημαντικό είναι ότι πετύχαμε αυτό που θέλαμε.".

Για το μέλλον του: "Ελπίζω να μείνω..."

Για όσα έζησε στον ΠΑΟΚ: "Η εμπειρία ήταν περίεργη. Κατευθείαν είχα έναν άσχημο τραυματισμό. Στα πλέι οφ κατάφερα να βρω ρυθμό και να φτάσω σε ένα επίπεδο. Η εμπειρία ήταν καλή. Είδα φιλάθλους να μας την πέφτουν όταν χάσαμε, να μας χειροκροτούμε όταν κερδίζαμε. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι πιο πολλοί ήταν κοντά μας σε όλη τη διάρκεια".
Στέφανος Αθανασιάδης
"Περάσαμε δύσκολα αυτές τις μέρες, όμως καταφέραμε στο τελευταίο 45λεπτο να γυρίσουμε το σκηνικό και να βγούμε πρώτοι στα πλέι οφ πετυχαίνοντας το στόχο μας".

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ήταν μία κρύο - μία ζέστη τον τελευταίο καιρό: "Υπήρξε στεναχώρια και πολύ κρύο. Όμως σήμερα ήμασταν εδώ και καταφέραμε αυτό που θέλαμε".

Για τα λάθη που έχουν γίνει: "Έγιναν λάθη. Σε 45 παιχνίδια σε μία σεζόν θα γίνουν λάθη. Το σημαντικό είναι ότι στο τέλος πετύχαμε το στόχο μας". 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ : Κεϊτά, Ντε Βινσέντι, Κωνσταντινίδης, Κουμάλο, Κατσουράνης, Τζημόπουλος, Σαλπιγγίδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ : Μάνταλος (Αθήνας)
ΒΟΗΘΟΙ : Καρατζίκας (Αθήνας) – Ταρανάς (Αθήνας)

Πας Γιαννενα : Φεγκρούς, Ντάσιος, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Κεϊτά (Ρουμπουλάκου 80΄), Βίλα (Χαρίσης 86΄), Ντε Βινσέντι, Γεωργίου (Γιάκος 80΄), Ίλιτς.

ΠΑΟΚ : Χακόμπο, Κωνσταντινίδης (Κίτσιου 46΄), Σίλντενφελντ, Κουμάλο, Λίνο, Κάτσε, Κατσουράνης, Καμαρά (Σαλπιγγίδης 46΄), Ολίσε (Κατσικάς 90+2΄), Ρομπέρ, Αθανασιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.23

Ποδόσφαιρο Γυναικών Νοκ-Αουτ Προημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδος  ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός - Γήπεδο Νέων Επιβατών Τετάρτη 24 Απριλίου και ώρα 16:00