20/8/10

oxyro N1.234






paok-oxyro - ΠΑΟΚ - Φενέρμπαχτσε - 1-0

Παύλος Δερμιτζάκης

"Δείξαμε ότι είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Είχαμε πάθος, πειθαρχία και ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι στα καθήκοντά μας. Πιέσαμε τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο. Κλέβαμε την μπάλα και βγαίναμε σωστά στις επιθέσεις και κάναμε τρεις ευκαιρίες και ένα γκολ που δείχνει την ανωτερότητα που είχαμε στο πρώτο μέρος. Αμυντικά ήμασταν άριστοι. Στο δεύτερο μέρος θα έλεγα ότι διαφοροποίησαμε τα επίπεδα πίεσης που θα ασκούσαμε στον αντίπαλο. Δυστυχώς όμως δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το πλάνο που είχαμε για το παιχνίδι. Η αποβολή ήταν καταλυτική. Ήταν τραβηγμένη. Ήταν φυσιολογικό ο αντίπαλος να μας πιέσε. Κρατήσαμε το μηδέν παίζοντας με 10 και θα μπορούσαμε να πετύχουμε ακόμη ένα γκολ που θα έκανε τα πράγματα ακόμη καλύτερα. Θεωρω το αποτέλεσμα δίκαιο. Τελείωσε το πρώτο ημίχρονο. Έχουμε ακόμη ένα στην Κωνσταντινούπολη, για το οποίο θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα πάνω στην διατήρηση του αποτελέσματος".

Για την εικόνα της επίθεσης της ομάδας του: "Όλα παίζουν τον ρόλο τους. Το γκολ είναι θέμα τύχης και ικανότητας. Εμείς δημιουργούμε προϋποθέσεις κάνουμε ευκαιρίες και ελπίζω ότι τα γκολ θα έρθουν".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε αμυντικό ποδόσφαιρο:"Όχι, δεν το πιστεύω αυτό. Ο ΠΑΟΚ έπαιζε ποδόσφαιρο με βάση την λογική και των χαρακτηριστικών που έχουν οι παίκτες του. Από την πρώτη μέρα σας είπα ότι μου αρέσει το επιθετικό και το θεαματικό ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι μέσα από την δουλειά μπορούμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο και θα δημιουργεί ευκαιρίες".

Για την χαμένη ευκαιρία του Παπάζογλου: "Όταν μπήκε σαν αλλαγή ο Παπάζογλου στόχος μας ήταν να κρατήσει την μπάλα και να δώσει ανάσες. Του είπα, όμως, να κυνηγήσει την φάση, γιατί θα βάλει γκολ. Το ότι βρέθηκε εκεί, εμένα με ικανοποιεί. Είναι ένας πολύ καλός αθλητής".

Αϊκούτ Κοτσαμάν.

"Γνωρίζαμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μία καυτή ατμόσφαιρα. Όμως, δεν ζήσαμε κάτι τέτοιο από την αρχή. Μπήκαμε καλά, μετά ήρθε το γκολ και όπως είδατε όλοι χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας. Υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις δύο ομάδες. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε την μπάλα στην επίθεση, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ. Μετά την κόκκινη κάρτα πίστεψα ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε κάτι καλό, αλλά αυτό δεν συνέβη. Ο ΠΑΟΚ κλείστηκε και αυτό μας δυσκόλεψε πολύ. Η πρόκριση είναι ανοικτή και για τις δύο ομάδες", τόνισε αρχικά, για να προσθέσει:

"Το 1-0 είναι το καλύτερο αποτέλεσμα όταν χάνεις με ένα γκολ διαφορά. Πιστεύω ότι στο δεύτερο παιχνίδι θα είμαστε ακόμη καλύτεροι, αφού από τώρα έχουμε αρχίσει να βρίσκουμε τα πατήματά μας".

ΦΑΣΕΙΣ

19: ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ! Στην πρώτη αξιόλογη φάση του ματς, ο ΠΑΟΚ ανοίγει το σκορ! Ο Βιεϊρίνια με μονοκόματο σουτ μέσα από την περιοχή, μετά από σέντρα του Μπουσαϊντί, έκανε το 1-0!
22: Σουτ του Σάντος, διώχνει με τις γροθιές ο Κρέσιτς.
26: Ο Βιεϊρίνια από καλή θέση δεν πλασάρει καλά. Η μπάλα άουτ.
28: Σέντρα του Λίνο, ο Σαλπιγγίδης δεν προλαβαίνει εξ επαφής να πλασάρει!
45: Ο Μουσλίμοβιτς βγαίνει στην πλάτη της άμυνας της Φενέρ, πλασάρει τον Βολκάν, αλλά ο αμυντικός των φιλοξενούμενων διώχνει την μπάλα προτού περάσει τη γραμμή.
49: Επικίνδυνη σέντρα και κακή έξοδος του Κρέσιτς, ο οποίος έστω και με δυσκολία μπλόκαρε προ του Νιαγκ.
57: Ο ΠΑΟΚ μένει με δέκα παίκτες, μετά τη δεύτερη κίτρινη που δέχτηκε ο Βιτόλο για χτύπημα στον Νιαγκ.
59: Ο Αλεξ εκτελεί φάουλ και ο Κρέσιτς μπλοκάρει με δυσκολία.
69: Καλό σουτ του Σορλέν, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
90: Απίστευτη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Παπάζογλου να δέχεται έτοιμο γκολ από τον Βιεϊρίνια, αλλά να πλασάρει εξ επαφής άουτ!
92: Μεγάλη διπλή ευκαιρία για τη Φενέρ με τον Κρέσιτς να διώχνει.

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μπουσαΐντι, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Λίνο, Βιτόλο, Γκαρσία, Ίβιτς (77' Φιλομένο), Βιεϊρίνια Σαλπιγγίδης (85' Παπάζογλου), Μουσλίμοβιτς (59' Σορλέν)

Φενέρμπαχτσε: Βολκάν, Λουγκάνο, Εκέρ, Άλεξ, Κριστιάν, Σαχίν, Σεντούρκ (46' Νιαγκ), Αντρέ Σάντος, Τοπούζ (71' Οζέρ), Γιονούλ, Ερκίν

Κίτρινες κάρτες: Βιτόλο, Ίβιτς – Ερκίν, Σεντούρκ, Λουγκάνο, Σάντος
Κόκκινες: 59΄ Βιτόλο

Διαιτητής: Μανουέλ Γκράφε (Γερμανία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...