12/9/08

photo N640


paok-oxyro - ΑΠΟ GATE 4

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΕΘ

Περίπου 50 οπαδοί του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν για το χουντικό νόμο Ορφανού και τα φασιστικά νέα μέτρα Ιωαννίδη μπροστά στην πύλη της ΔΕΘ που βρίσκεται επί της Εγνατίας. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ μοίρασαν φυλλάδια στους επισκέπτες και στα διερχόμενα αμάξια με σκοπό να ενημερωθούνε όσοι δεν γνωρίζουνε για το παράδοξο του νόμου. Μετά συνεχίστηκε η διαμαρτυρία και στην Καμάρα όπου και διαλύθηκε η συγκέντρωση.

Ανακοίνωση της θύρας 4

Πέρασαν 2 χρόνια από την ημέρα που ο κόσμος του ΠΑΟΚ βρέθηκε μαζικά στα εγκαίνια της ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2006. Εκεί με την αγωνιστικότητα και τη μαχητικότητα που επέδειξε, έστειλε ένα σαφές μήνυμα σε όλους ότι ο ΠΑΟΚ θα πάψει να είναι η μαριονέτα των εκάστοτε εξουσιαστών και θα αρχίσει να ορθώνει ξανά το ανάστημα του. Σήμερα είναι εμφανές ότι ο ΠΑΟΚ βαδίζει στο σωστό δρόμο. Έχει σχεδόν 20.000 εισιτήρια διαρκείας, έχει τη μαζική συμπαράσταση των οπαδών του όσο μακριά και αν παίζει και έχει μία διοίκηση που μέχρι στιγμής σέβεται τους αιμοδότες του συλλόγου, δηλαδή τους οπαδούς του ΠΑΟΚ
Το στοίχημα που έχουμε μπροστά μας στη φετινή έκθεση είναι άλλο. Τα φασιστικά νέα μέτρα Ιωαννίδη που έρχονται για να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την καταστολή των γηπέδων. Το κερασάκι στην τούρτα που έφτιαξε ο χουντικός νόμος Ορφανού. Από τη μία μεριά είναι το κράτος, η κυβέρνηση, η εξουσία, η αστυνομία, οι δικαστές, το χρήμα, η αφρόκρεμα των μεγαλοδημοσιογράφων, η σούπερ λίγκα, η υποκρισία της κοινής γνώμης και οι οπαδοί του μοντέρνου ποδοσφαίρου που θέλουν να γεμίσουν τις κερκίδες με τον κόσμο που συχνάζει στα κυριλέ ρεστοράν στο Κολωνάκι.
Από την άλλη μεριά είναι αυτοί που αγάπησαν μία ομάδα από μικρά παιδιά, το δίκτυο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι λαϊκές μάζες, μία ομάδα έγκριτων δικηγόρων (μεταξύ των οποίων οι κύριοι Πατέλης, Μαυρομάτης, Παπουλίδης, Γκουντούνας, Παπαδάκης), ελάχιστοι δημοσιογράφοι και μερικοί σκεπτόμενοι πολίτες που αντιδρούνε τόσο στο χουντικό νόμο Ορφανού, όσο και στα φασιστικά νέα μέτρα Ιωαννίδη, γιατί έχουν αντιληφθεί τον ρατσισμό και την ανισονομία που ευελπιστεί να παγιωθεί ενάντια σε ένα τμήμα της κοινωνίας.
Η σύγκριση είναι τουλάχιστον άνιση. Όποτε και αν ανοίξει το στόμα του ο αυτοαποκαλούμενος καθηγητής της αλητείας θα παιχτούν οι δηλώσεις του σε κάθε έντυπο, τηλεοπτικό και ηλεκτρονικό μέσο, άσχετα από την «ποιότητα» αυτών που θα πει. Η ανακοίνωση που εξέδωσε το δίκτυο για τα ανθρώπινα δικαιώματα (ο πλέον αρμόδιος φορέας για να μιλήσει για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων) στις 24/1/08, στην οποία τόνιζε ότι «η ειδική νομοθεσία ανοίγει την όρεξη στις αστυνομικές και τις δικαστικές αρχές για ακραίες μορφές καταστολής, πλήρως ευθυγραμμισμένες με το δόγμα της «μηδενικής ανοχής» και κατέληγε λέγοντας «ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΕΙΔΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ», δεν χώρεσε σε καμία εφημερίδα και δεν διαβάστηκε από κανένα ράδιο.
Βγαίνει ο Ορφανός και θριαμβολογεί για την ηρεμία που έφερε ο νόμος του στα γήπεδα (άσχετα αν εκτός γηπέδου γίνεται της κακομοίρας) και δεν βρίσκεται ένας να τον ρωτήσει τα αυτονόητα. Πως κοιμάστε τα βράδια κύριε Ορφανέ όταν ξέρετε ότι είστε ο πλέον υπεύθυνος για τη φυλάκιση νέων ανθρώπων που μπήκαν μέσα για εξύβριση, για απειλή, για κατοχή πυρσού, για ανάρτηση ενός πανό, και για διατάραξη της τάξης; Πως νιώθετε που επί των ημερών σας ψηφίστηκε ο πιο χουντικός νόμος που διακρίνει τους πολίτες και θεσπίζει δρακόντεια μέτρα μόνο για μία κατηγορία ανθρώπων;
Ο προηγούμενος πρόεδρος της σούπερ λίγκα, γνωστός και σαν Τζίγκερ, δήλωνε με στόμφο ότι η βία των γηπέδων μειώθηκε χάρη στην υπάρχουσα νομοθεσία, χωρίς να πει κουβέντα για το τι προβλέπει η υπάρχουσα νομοθεσία. Απίστευτα πράγματα. Αντί να ντρέπονται που γεμίσανε τις φυλακές με οπαδούς που μπήκανε μέσα για κωμικούς λόγους, έχουν το θράσος να πανηγυρίζουν και να εξυμνεί ο ένας τον άλλο!
Ούτε κουβέντα για τα άτομα που στερήθηκαν άδικα την ελευθερία τους, την οικογένεια τους και τους φίλους τους. Ούτε λόγος για αυτούς που τόσο εύκολα καταδικάστηκαν πρωτόδικα με το νόμο Ορφανού και μπήκανε φυλακή, για να αθωωθούνε εντελώς στο εφετείο. Καμία αναφορά στις αποζημιώσεις που θα κληθεί να πληρώσει το ελληνικό κράτος στους παθόντες-θύματα του νόμου Ορφανού. Το ρεζίλεμα του ελληνικού κράτους προφανώς δεν ενδιαφέρει κανένα.
Όσο για την υποκρισία της ελληνικής κοινής γνώμης, εδώ ότι και να πούμε θα είναι λίγο. Υποκλοπές, απαγωγές, παραδικαστικό, κουμπάροι, ασφαλιστικό, Ζαχόπουλος, Ζίμενς, παραχώρηση εκτάσεων του δημοσίου, αστυνομικοί που συλλαμβάνονται για κλοπές, οφ σορ εταιρίες, αλλά αυτό που προέχει είναι να παταχθεί η βία στα γήπεδα. Την ίδια ώρα είναι απολύτως βέβαιο ότι αν εφαρμοστούν αυτά που προβλέπει ο χουντικός νόμος Ορφανού στους υπόλοιπους τομείς της καθημερινότητας μας, θα γίνει λαϊκή εξέγερση. Φανταστείτε να μπαίνεις φυλακή χωρίς να έχεις το δικαίωμα της εξαγοράς και της αναστολής της ποινής και χωρίς να είσαι ελεύθερος έστω μέχρι το εφετείο αν π.χ. δεν φοράς ζώνη όταν οδηγάς ή αν σε συλλάβουν για εξύβριση σε μία πορεία εκπαιδευτικών ή αν κρεμάσεις πανό που λέει όχι στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση.
Τα φασιστικά νέα μέτρα Ιωαννίδη είναι προ των πυλών. Διακινδυνεύουμε να κάνουμε την πρόβλεψη ότι τα περισσότερα εξ αυτών δεν πρόκειται να εφαρμοστούνε ποτέ, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι για εμάς. Δεν σημαίνει κάτι γιατί τα νέα μέτρα έρχονται για να νομιμοποιήσουν στα μάτια της κοινής γνώμης το χουντικό νόμο Ορφανού. Προσπαθούνε να περάσουν την αντίληψη που λέει «όλα εντάξει πετύχαμε το σκοπό μας, απλά είναι λίγο αυστηρούτσικος ο νόμος για αυτό να προσέχετε». Τον θεωρούνε όχι μόνο δεδομένο, αλλά και πετυχημένο και επιδιώκουνε να χτίσουνε πάνω του μέχρι να εκλείψουν και οι τελευταίες αντιδράσεις και μέχρι να σωπάσουν και οι τελευταίες φωνές.
Εδώ όμως ερχόμαστε εμείς και τους υποσχόμαστε ότι θα μείνουνε με την όρεξη. Όσα νέα μέτρα και αν ψηφίσουνε, όσους νόμους και αν βγάλουνε, όσες τροποποιήσεις και αν γίνουνε, ο στόχος μας ως ΣΦ ΠΑΟΚ ΘΥΡΑ 4 είναι ένας και μοναδικός. Να καταργηθεί ο χουντικός νόμος Ορφανού και όλες οι συμπληρωματικές παραφυάδες του. Μπορούμε να περιμένουμε για χρόνια ολόκληρα, αλλά δεν πρόκειται να αδρανοποιηθούμε στο ελάχιστο, ούτε θα μειωθεί η αγωνιστικότητα μας. Τουλάχιστον αυτό θα έπρεπε να το θυμάται από τις παλιές καλές μέρες ο, αυτοαποκαλούμενος καθηγητής της αλητείας, Γιάννης Ιωαννίδης.

ΥΓ: Οι φήμες που λένε ότι στο σχεδιασμό των νέων μέτρων ενάντια στο ντόπινγκ, είχανε ενεργό ρόλο οι Μοργκουνόφ, Κουντέλιν, Κόρνιεφ, Καράσεφ και Πανόφ ελέγχονται ως ανακριβείς.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.194

Europa Conference League φάση των «8»  ΠΑΟΚ -  Μπριζ -0-2 Για τον επαναληπτικό προημιτελικό του Κόνφερενς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με ...