8/3/23

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 4.821









Ημιτελική φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας

Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-5

Ένα παιχνίδι με ένταση, με πάθος και με έναν νικητή: Τον ΠΑΟΚ! Ο “Δικέφαλος” επικράτησε με 5-1 της Λαμίας και ουσιαστικά, καθάρισε από σήμερα την υπόθεση πρόκριση. Νάρεϊ, Κωνσταντέλιας, Αουγκούστο, Μπράντον και Σάστρε τα “ασπρόμαυρα” γκολ.

Ο ΠΑΟΚ ήταν εντυπωσιακός στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και πολύ ουσιαστικός ξανά, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 13ο δευτερόλεπτο, με τον Νάρεϊ, μετά από ωραία οργανωμένη προσπάθεια, ενώ βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Κωνσταντέλια, μπαίνοντας ξανά… με την μπάλα στα δίχτυα. Οι “ασπρόμαυροι” δεν άφησαν κανένα απολύτως περιθώριο στη Λαμία, ωστόσο, είδαν ξανά τον διαιτητή και το VAR να κλείνουν τα μάτια σε χέρι του Αντέτζο στην περιοχή. Οι γηπεδούχοι δεν προβλημάτισαν σε κανένα σημείο τον Κοτάρσκι κι από την άλλη, οι παίκτες του Λουτσέσκου εκτός από τα γκολ, είχαν κι άλλες καλές στιγμές, για να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ.

Αμέσως μετά το 2-0, ο Κωνσταντέλιας πέρασε τον Γκαραβέλη και πλάσαρε, αλλά ο Κορνέζος έσωσε την ομάδα του, ενώ στη συνέχεια ο Ντόουγκλας βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων, για να πάει ο ΠΑΟΚ στα αποδυτήρια, έχοντας ένα ξεκάθαρο προβάδισμα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερες ευκαιρίες, αλλά σταδιακά ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές. Στο 57′ ο Ίνγκασον άγγιξε το γκολ με καρφωτή κεφαλιά, αλλά είδε τον Γκαραβέλη να αντιδρά σωστά, ωστόσο, στο 62′ ο Ντόουγκλας έβαλε μία… γκολάρα, για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο 67′, ήταν η σειρά του Μπράντον να σκοράρει, μετά από ασίστ του Τάισον, ενώ το κερασάκι το έβαλε ο Σάστρε, μετά από ωραίο γύρισμα του Α. Ζίβκοβιτς.

Η Λαμία το μόνο που κατάφερε, ήταν να μειώσει σε 5-1 με τον Μαρτίνες, που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κουλιεράκη, με τον ΠΑΟΚ να καθαρίζει ουσιαστικά από σήμερα την υπόθεση πρόκριση, καθώς μόνο με… θαύμα θα χάσει το εισιτήριο, δεδομένου πως ακολουθεί και η ρεβάνς της Τούμπας. Πλέον, οι “ασπρόμαυροι” έχουν μπροστά τους το παιχνίδι με τον Βόλο, στην τελευταία αγωνιστική της Stoiximan Super League και κατόπιν, θα μπουν στο “κάδρο” και τα πλέι οφ.

Λαμία: Γκαραβέλης, Βασιλαντωνόπουλος, Κορνέζος, Αντέτζο, Σαραμαντάς, Τζανδάρης, Στάνκο, Μαρτίνες, Σλίβκα, Ασκόφσκι, Μανούσος. Αναπληρωματικοί: Τρόπουλος, Αμπάντα, Καραμάνος, Κοντονίκος, Μεντίνα, Νούνιες, Σιμόν, Ντε Βινσέντι, Τζανετόπουλος

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κουλιεράκης, Ίνγκασον, Κεντζιόρα, Ντάντας, Ντόουγκλας, Αν. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ, Μπράντον. Αναπληρωματικοί: Ζ. Ζίβκοβιτς, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Ρικάρντο, Τάισον, Τζίμας

Ραζβάν Λουτσέσκου

«Ήταν ένα καλό παιχνίδι, αλλά είναι απίστευτο αυτό που συνέβη ξανά με τον VAR, πρέπει να σταματήσει! Γινόμαστε θεατές σε καταστάσεις που δεν είναι καλές για εμάς».

Ενώ συνέχισε: «Φανταστείτε μια τέτοια κατάσταση κατά της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού. Τα τρία μέτρα οφσάιντ, το πέναλτι στα Γιάννινα... Όλα είναι σκόπιμα, είναι καταστάσεις που βλέπουμε τι γίνεται. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε με όπλο την εικόνα μας στο γήπεδο».

Ραζβάν Λουτσέσκου

Για την ένταση στο φινάλε και αν ο κόσμος τον παρεξήγησε ο τεχνικός του Δικεφάλου είπε στη συνέντευξη τύπου:

«Ο ΠΑΟΚ διαμαρτύρεται για την ξεκάθαρη φάση του πέναλτι στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι γίνεται με το VAR! Τρίπολη, Γιάννενα, τώρα, σε πολλά άλλα ματς! Πείτε μου τι θα γινόταν σε ματς της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού. Όλο αυτό είναι εναντίον μας! Γιατί δε γυρίζει η φάση πίσω; Δεν είναι κατά τύχη όλο αυτό! Δεν ξέρω ποιος και γιατί κρύβεται εναντίον μας. Είναι προκλητικό όλο αυτό! "Χαιρετηθήκαμε" στο τέλος του αγώνα με τους φίλους της Λαμίας. Ακόμα και ένα χαρτόνι έχει ένταση, όχι μόνο εμείς».

Δέχεται συγχαρητήρια από τώρα για την πρόκριση;

«Όχι. Έχουμε ένα πλεονέκτημα, αλλά υπάρχει ένα ακόμα παιχνίδι και πρέπει να το διαχειριστούμε».

Για τη φόρμα του ΠΑΟΚ και το γρήγορο γκολ:

«Αυτή είναι η δουλειά μας. Δε θέλω να σχολιάσω πολλά γι' αυτό. Κάποιες φορές μπορεί να εκπλήξεις τον αντίπαλο, κάποιες όχι. Άλλες φορές μπορεί το παιχνίδι να γίνει πιο δύσκολο επειδή δεν σκοράρεις νωρίς. Είναι μια ενδιαφέρουσα σεζόν που μαθαίνουμε πολλά, κάνουμε λάθη, κοιτάμε όμως να μην τα επαναλάβουμε. Οι παίκτες αρχίζουν να καταλαβαίνουν τι πρέπει να κάνουν. Αποκτούμε ένταση στον τρόπο παιχνιδιού μας και έχουμε αυτοπεποίθηση στο πώς κρατάμε τη μπάλα και τη μοιράζουμε».

Για την πολυφωνία στο σκοράρισμα:

«Δουλεύουμε γι' αυτό. Έχουμε ένα πλάνο που θέλουμε να βάζουμε όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες στην αντίπαλη περιοχή. Κάποιες φορές το καταφέρνουμε κάποιες όχι. "Κλαίμε" για βαθμούς που χάσαμε με τον Ατρόμητο, με τον Λεβαδειακό, με τον Ολυμπιακό που είναι ένα παιχνίδι που με "τρελαίνει", στην Τρίπολη με τα όσα συνέβησαν».

Όσον αφορά τη διαχείριση στα μπακ:

«Ο Σάστρε αγωνίζεται και στα αριστερά της άμυνας και το έχει δείξει. Έχει κάνει καλά παιχνίδια σε αυτή τη θέση. Μπορεί να είναι λύση εκ των έσω για εμάς. Ο Ράφα Σοάρες υπήρχε κίνδυνος γιατί έχει παίξει πολλά παιχνίδια γι' αυτό και αποφασίσαμε να πάμε σε αυτήν την λύση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.208

Play-Off, Super League 8η αγωνιστική ΠΑΟΚ - Αεκ - 3-2 Για την 8η αγωνιστική των play offs της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 την ΑΕΚ.....