5/3/23

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 4.820






«Ματωμένα» Τέμπη: «1999-2003-2023... 

Το αίμα μας, τα κέρδη τους»





Super League 25η αγωνιστική

ΠΑΟΚ - Ιωνικός - 6-0

Για την 25η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ διέλυσε στην Τούμπα τον Ιωνικό, επικρατώντας με 6-0 ...

Στη σκιά της τραγωδίας των Τεμπών, η οργή της κερκίδας μετετράπη σε... κινητήρια δύναμη για τον ΠΑΟΚ που «ξέσπασε» απέναντι στον Ιωνικό. Και σε ματς που ο δείκτης του σκορ έγραφε 4-0 στο ημίωρο της αναμέτρησης, μάλλον δεν χωράει και πολλή κριτική, παρά το γεγονός πως η λίστα των απόντων και για τις δύο ομάδες ήταν γεμάτη. 

Ο Κάλεντ Νάρεϊ εξελίχθηκε σε σημείο αναφοράς του Δικεφάλου, σκοράροντας, δημιουργώντας για τους συμπαίκτες του και έχοντας συμμετοχή και στα τέσσερα τέρματα των ασπρόμαυρων στο α' μέρος. Και η αλήθεια είναι πως έπιασε από νωρίς δουλειά...

Το rotation είχε αποτέλεσμα, ιστορικό γκολ. Αυτήν τη φορά από το νεότερο «αστέρι» του ΠΑΟΚ, τον βενιαμίν Στέφανο Τζίμα. Μπήκε στο 71ο λεπτό της αναμέτρησης και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έγραψε ιστορία, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα, σε ηλικία 17 ετών και 2 μηνών έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του Δικεφάλου, σπάζοντας το ρεκόρ της εμβληματικής μορφής του Δικεφάλου και του ελληνικού ποδοσφαίρου, Γιώργο Κούδα, που είχε σκοράρει σε ηλικία 17 ετών, 4 μηνών και 9 ημερών, και κατείχε μέχρι και σήμερα το σχετικό ρεκόρ.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Ντόουγκλας (59' Ελ Καντουρί), Ντάντας, Νάρεϊ (59' Τάισον), Κωνσταντέλιας (71' Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς (77' Ρικάρντο), Μπράντον (71' Τζίμας).

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Σόουζα, Αντούνες (46' Τσίμπσαχ), Μασάς, Τσιγκρίνσκι, Ρουμπουλάκου, Ρομαό, Λοβέρα (77' Πογοσιάν), Κάνιας, Σεμπά (77' Τσιριγώτης), Μάντζης (77' Μάνος).

Ραζβάν Λουτσέσκου

Για το ότι ο ΠΑΟΚ σκόραρε αρκετά γκολ και αν αυτό δώσει ώθηση στην ομάδα και για τις ασίστ του Νάρεϊ:

«Δεν είναι δίκαιο να μείνω μόνο σε ένα παίκτη, γιατί όλοι είχαν πολύ καλή στάση. Είμαι ανακουφισμένος που πήραμε τους τρεις βαθμούς. Για τις επόμενες μέρες θα έχουμε αυτοπεποίθηση, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε σύντομα μπροστά, έχουμε το παιχνίδι Κυπέλλου, πρέπει να παίξουμε με θέληση και αποφασιστικότητα κόντρα στη Λαμία. Έχοντας μόνο αυτό στο μυαλό μας».

Για τον Τζίμα και την εμφάνισή του και το ότι έσπασε το ρεκόρ του Κούδα και τι του είπε:

«Ακόμη δεν έχω πάει στα αποδυτήρια, δεν τον έχω δει. Είναι μια χαρούμενη στιγμή για τον ίδιο, είναι μια τέλεια στιγμή για να μπει στο πρωτάθλημα, είναι ωραίο που έσπασε το ρεκόρ, αλλά για να φτάσει ακόμη σε υψηλό επίπεδο, έχει δρόμο για αυτό όλοι πρέπει να είμαστε ήρεμοι και να τον αφήσουμε να εξελιχθεί, γιατί είναι εύκολο να πάει από τον έναν δρόμο στον άλλον».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ μπαίνει στα πλέι οφ σε ιδανική κατάσταση, όσον αφορά την κατάσταση στο ρόστερ της ομάδας:

«Πρέπει να πω ότι έλεγα και πιο παλιά, ότι χτίσουμε αυτή τη σεζόν θα είναι πλεονέκτημα για την επόμενη. Έχουμε προσπεράσει αρκετές δυσκολίες, έχουμε φτάσει να παίζουμε με ένταση, θέληση, αποφασιστικότητα στο παιχνίδι, αυτό που μας έλειψε ήταν η ωριμότητα, ειδικά όταν ερχόμασταν από καλά παιχνίδι όπως με Παναιτωλικό, με ΑΕΚ και δεν πήραμε βαθμούς όπως με ΠΑΣ. Καταστάσεις που θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε διαφορετικά. Δεν μπορώ να παραλείψω την αναστάτωση μου για τις αποφάσεις που μας στέρησαν πράγματα, όπως σήμερα που σκεφτόμουν που ήταν το VAR με ΠΑΣ και με Αστέρα, θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς. Θα πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι το επόμενο είναι με Λαμία και σε αυτό θα επικεντρωθούμε».

Για τη συνομιλία με τον Αουγκούστο του κατά την αλλαγή του:

«Είχαμε μία κουβέντα, όλοι σε τέτοια παιχνίδια θέλουν να κάθονται στο γήπεδο όσο περισσότερο μπορούν, έχοντας ένα μικρό πρόβλημα μέσα στη βδομάδα ήταν καλύτερο να βγει εκτός. Έχει μεγάλο εγωισμό, ήθελε να βρίσκεται στο γήπεδο, αλλά ήταν κάτι της στιγμής».

Για το ότι αν έμπαινε το γκολ του Τάισον, θα ήταν η μεγαλύτερη σε εύρος νίκη του ΠΑΟΚ;

«Δε με ενδιαφέρει αυτό, τρεις βαθμοί και προχωράμε μπροστά».

Για τον Κεντζιόρα:

«Ξέραμε ότι έχει εμπειρία, σε υψηλό επίπεδο. Ο κάθε παίκτης που έρχεται στον ΠΑΟΚ χρειάζεται χρόνο να προσαρμοστεί, να μάθει τη φιλοσοφία, πως παίζουμε. Ακόμη κι αν είναι ποδοσφαιριστές όπως ο Τάισον και ο Κεντζιόρα που έχουν ποιότητα, χρειάζονται χρόνο προσαρμογής, έκανε ένα καλό παιχνίδι και είμαι χαρούμενος γι' αυτό».

Στο μοιραίο τραίνο επέβαινε ο Νίκος Ναλμπάντης, ο οποίος είναι ένα από τα θύματα του τρένου και στην Τούμπα υπάρχει ένα πανό το οποίο αναφέρει το ονοματεπώνυμό του, την ηλικία του (29 ετών) και την λέξη παρών.

ΟΤΑΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΑΡΧΕΙΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ 1926

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.209

Χάντμπολ Γυναικών Τρίτος Ημιτελικός ΠΑΟΚ mαteco - ΑΕΣΧ Πυλαίας - 26-19 Την πρόκριση στους τελικούς της Α1 Χάντμπολ γυναικών ο ΠΑΟΚ mαteco, ε...