27/4/22

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 4.494













 

2ος Ημιτελικος Κυπέλλου Ελλάδος.

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ - 1-1

Για τον επαναληπτικό αγώνα της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό, στη ρεβάνς του 0-0 της Τούμπας και προκρίθηκε στον τελικό του ΟΑΚΑ...

Από τη μέρα που μπήκε στη ζωή μας ο Ράζβαν Λουτσέσκου αναφέρει συνεχώς μία λέξη: mentality. Αυτό είναι το Α και το Ω της ομάδας του, αυτό είναι που δουλεύει πρώτα και πάνω απ' όλα. Αυτό το mentality κατέθεσε ο ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για 120 λεπτά και έφυγε θριαμβευτής με το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας 2021-22.

Ακόμα κι όταν όλα πηγαίνουν στραβά. Ακόμα κι όταν η ομάδα είναι με την πλάτη στον τοίχο. Ακόμα κι όταν όλα δείχνουν να έχουν τελειώσει, ο ΠΑΟΚ πάντα βρίσκει έναν τρόπο να σηκώνεται, να παλεύει και να παίρνει αυτό που θέλει.

Στο Φάληρο ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε. Είχε την κατοχή, είχε τις περισσότερες κλασσικές ευκαιρίες, παρά τα προβλήματα που προέκυψαν πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα, είδε τον αντίπαλό του να προηγείται, αλλά δεν τα παράτησε ποτέ.

Με υπομονή, επιμονή, πείσμα, αστείρευτο πάθος και καθαρό μυαλό στις κρίσιμες στιγμές βρήκε τις λύσεις και κατάφερε να πάρει μία σπουδαία πρόκριση μέσα στην έδρα του Ολυμπιακού με ένα γκολ του Τσόλακ στο 109′.

Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικό από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Οι δύο ομάδες έκαναν τον ημιτελικό... τελικό και για 120 λεπτά κατέθεσαν όλες τους τις δυνάμεις με στόχο την πρόκριση.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αιφνιδιάσει στο πρώτο 10λεπτο, πήρε την κατοχή, αλλά δεν βρήκε διαδρόμους προς την εστία του Πασχαλάκη . Ο ΠΑΟΚ από την άλλη βρήκε χώρους κι άρχισε να απειλεί στην κόντρα με τον Α.Ζίβκοβιτς στο 6′ να μην βρίσκει στόχο, όπως και ο Σίντκλεϊ στο 24′.

Ο Μπουχαλάκης απάντησε με ένα καλό σουτ που πέρασε άουτ στο 26΄, ενώ την ίδια τύχη είχε και η προσπάθεια του Καμαρά δύο λεπτά αργότερα.

Ο Ντόουγκλας είχε ένα καλό σουτ στο 35′ που πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Βάτσλικ, με τον Πασχαλάκη να κάνει μεγάλη επέμβαση στο 41′ σε τετ α τετ με τον Μασούρα.

Στην ανάπαυλα ήρθε το πρώτο πρόβλημα για τον Δικέφαλο, με τον Μπίσεσβαρ να μην μπορεί να συνεχίσει και να δίνει τη θέση του στον Φελίπε Σοάρες.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τον ρυθμό να ανεβαίνει όσο περνούσε η ώρα και τις δύο ομάδες να απειλούν εκατέρωθεν.

Στο 47′ ο Άκπομ έπιασε την κεφαλιά αλλά δεν βρήκε στόχο. Στο 66′ ο Μιτρίτσα έκανε δυνατό σουτ, αλλά ο Βάτσλικ έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 72′ ο Α.Ζίβκοβιτς έκλεψε ψηλά, πάσαρε στον Σοάρες , αλλά ο Βάτσλικ σταμάτησε την προσπάθεια του Πορτογάλου.

Ένα λεπό αργότερα ο Ίνγκασον έκανε σπουδαία επέμβαση πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Πασχαλάκης έδιωξε εντυπωσιακά σουτ του Ροντρίγκες.

Στο 82′ ο Σοάρες πήγε να βάλει το γκολ της σεζόν, έκανε ψηλοκρεμαστό σουτ από το κέντρο αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έκανε μεγάλη επέμβαση και παραχώρησε κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Βάτσλικ σταμάτησε και το σουτ του Μιτρίτσα , ο οποίος αποχώρησε με αναγκαστική αλλαγή, δίνοντας τη θέση του στον Τέιλορ , με τον Πασχαλάκη να παίρνει τη σκυτάλη και να λέει όχι στον Λαλά, με το 0-0 να παραμένει μέχρι τη λήξη της κανονικής διάρκειας.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στην παράταση. Η μπάλα πήγαινε συνεχώς πάνω-κάτω, χωρίς να υπάρχουν πολλές ευκαιρίες. Ο Τέιλορ έκανε ένα καλό σουτ που πέρασε άουτ, με τον Καμαρά να απαντάει με άστοχη προσπάθεια.

Στο 104′ ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ελ Αραμπί από τον Πασχαλάκη . Ο Ισπανός διαιτητής μετά από χρήση του VAR καταλόγισε την παράβαση και ο επιθετικός του Ολυμπιακού ευστόχησε για το 1-0.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου έκανε μία ακόμα αναγκαστική αλλαγή, με τον Τσόλακ να περνάει στη θέση του Σοάρες , η οποία όμως έμελλε να αποδειχθεί... χρυσή.

Ο ΠΑΟΚ στο 109′ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης. Ο Λύρατζης έκανε εξαιρετική κίνηση από δεξιά, έδωσε στον Σβαμπ , αυτός με μία αδιανόητη πάσα με το εξωτερικό βρήκε τον Ολιβέιρα μέσα στην περιοχή, ο Πορτογάλος έκανε το γύρισμα με προβολή κι ο Τσόλακ σε κενή εστία έκανε το 1-1.

Στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα ο ΠΑΟΚ έκανε υποδειγματική διαχείριση, δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να απειλήσουν με αξιώσεις και το τελικό σφύριγμα έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσει το πάρτι μέσα στο σπίτι του αντιπάλου.

Ο ΠΑΟΚ πήρε το εισιτήριο και θα αντιμετωπίσει στις 21 Μαΐου τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Γάβρος: Βατσλίκ, Λαλά (111' Κουντέ), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Μ. Καμαρά (61' Καρβάλιο), Εμβιλά, Μπουχαλάκης (111' Βρουσάι), Ροντρίγκες (75' Αγκιμπού Καμαρά), Μασούρας (87' Βαλμπουενά), Τικίνιο (75' Ελ Αραμπί)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Αουγκούστο (89' Σβαμπ), Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ (46' Σοάρες-Τσόλακ 105+1'), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (62' Μίτριτσα-89' Τέιλορ), Άκπομ (72' Ολιβέιρα)

Ραζβάν Λουτσέσκου

"Σκεφτόμουν ότι θα προκριθούμε, ήμουν σίγουρος! Χρειαζόμασταν ένα έξτρα γκολ κι ήμασταν αναγκασμένοι να πάμε σε έναν τέτοιο σχηματισμό. Θέλαμε να φορτώσσυμε την περιοχή κι έτσι ήρθε το γκολ. Συνολικά, είναι μία πρόκριση που αξίζαμε παραπάνω. Σήμερα, ήταν ένα πιο ισορροπημένο παιχνίδι το σημερινό, από το πρώτο. Παίζοντας στην έδρα μας, θα μπορούσαμε να έχουμε βάλει ένα ακόμη λιθαράκι γι' αυτή την πρόκριση, που την αξίζαμε 100%.

Τέθηκαν αντιμέτωπες δύο καλές κι οργανωμένες ομάδες, στο τέλος όμως, εμείς ήμασταν αυτοί που αξίζαμε την πρόκριση! Σήμερα, δεν μου άρεσε ο διαιτητής. Ειδικά στο πρώτο μέρος, δόθηκαν εύκολα φάουλ, άλλα δε δόθηκαν, νομίζω υπάρχει και μία κόκκινη που δε δόθηκε. Μας ενδιαφέρει όμως η πρόκριση. Το αξίζαμε περισσότερο.

Είναι μία τεράστια σεζόν για εμάς και σε διάρκεια και σε ικανοποίηση. Ήταν στόχος μας ο τελικός και θα είμαστε εκεί. Ξέρουμε ότι έχουμε δώσει πολλά παιχνίδια με φρέσκους αντιπάλους. Δεν είναι εύκολο να παίζεις με ομάδες όπως ο Άρης ή ο Παναθηναϊκός, να δίνεις δύο ημιτελικούς με τον Ολυμπιακό και δύο ματς με τη Μαρσέιγ για το Europa Conference League. Είναι μία κατάσταση που μας έχει πληγώσει πολύ με τους τραυματισμούς, αλλά μας έχει δώσει ικανοποίηση. Έρχονται φρέσκες ομάδες απέναντί μας, αλλά παλεύουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.209

Χάντμπολ Γυναικών Τρίτος Ημιτελικός ΠΑΟΚ mαteco - ΑΕΣΧ Πυλαίας - 26-19 Την πρόκριση στους τελικούς της Α1 Χάντμπολ γυναικών ο ΠΑΟΚ mαteco, ε...