28/1/22

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 4.390






20η αγωνιστική Superleague 

ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ -1-1

Για την 20ή αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 στην Τούμπα με τον Ολυμπιακό ...

Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ να πάρει το τρίποντο απέναντι στον Ολυμπιακό, αν και στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ήταν καλύτερος από τους φιλοξενούμενους και ήταν η ομάδα που έχασε περισσότερες ευκαιρίες για να φτάσει στη νίκη.

Πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε σε τρεις περιπτώσεις κοντά στο 1-0, με τον Κούρτιτς στο 2' να σουτάρει από καλή θέση και η μπάλα να κοντράρει σε αντίπαλο, τον ίδιο παίκτη στο 7' να βλέπει τον Βατσλίκ να αποκρούει το σουτ που επιχείρησε και τον Ίκγασον στο 8' να πιάνει την κεφαλιά με τον τερματοφύλακα του γάβρου να αποκρούει και πάλι!

Στο 23' το καλό σουτ του Ζίβκοβιτς το απέκρουσε και πάλι ο Βατσλίκ για να φτάσουμε στο 41', όταν ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ! Η φάση ξεκίνησε από φάουλ που εκτέλεσε ο Ζίβκοβιτς και ο Μπα βρήκε την μπάλα με το κεφάλι, στέλνοντάς την στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο επόμενο λεπτό ο Τικίνιο εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία της άμυνάς μας και με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα, σε μια από τις ελάχιστες επισκέψεις του Ολυμπιακού στην εστία μας, σε ένα ημίχρονο στο οποίο είχαμε κατοχή μπάλας κοντά στο 70%.

Στην επανάληψη και στο 52΄ο Βατσλίκ απέκρουσε δύσκολα το γυριστό του Ζίβκοβιτς, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Τσιγγάρας σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Βατσλίκ και ενώ είχε προηγηθεί εξαιρετικός συνδυασμός των παικτών μας.  

Σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο, στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό και με εξαίρεση μια καλή προσπάθεια του Ζαμπά στο 74', έλειψαν οι μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Συμπερασματικά, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο σε ένα ματς στο οποίο ήταν καλύτερος του αντιπάλου του, είχε τις ευκαιρίες για να φτάσει στη νίκη, αλλά δεν τις αξιοποίησε... 

Ραζβάν Λουτσέσκου:

Για το αν θα έπρεπε να απαιτήσει περισσότερα πράγματα από το καλό πρώτο ημίχρονο του ΠΑΟΚ:

«Ήρθαν αντιμέτωπες δύο ομάδες πολύ καλές και θέλαμε κι εμείς τη νίκη όπως και ο αντίπαλος. Είναι ξεκάθαρο ότι συνολικά είχαμε τον έλεγχο και περισσότερες ευκαιρίες. Αξίζαμε τη νίκη απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο. Η ατυχία μας σήμερα είναι ότι δεχτήκαμε ένα χαζό γκολ από μία χαζή κατάσταση που προέκυψε μετά από ένα κόρνερ, μέσα στην περιοχή μας. Αλλά γενικά νομίζω ότι ήμασταν καλύτεροι και δικαιούμασταν τη νίκη».

Για τα διαφορετικά - τακτικά - πρόσωπα που έδειξε ο Ολυμπιακός μεταξύ των δύο ημιχρόνων, και για το αν ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να προσαρμόσει κι εκείνος διαφορετικά τις τακτικές του σκέψεις στο δεύτερο μέρος αντί να του λείψει η ενέργεια:

«Νομίζω πως το ζήτημα σήμερα δεν ήταν η ενέργεια μας ή η τακτική του αντιπάλου. Βρεθήκαμε απέναντι στην εστία αρκετές φορές και θα μπορούσαμε να πασάρουμε αντί να τελειώσουμε τις φάσεις εγωιστικά, ατομικά. Ήμασταν καλύτεροι, είχαμε τις καλύτερες ευκαιρίες και θα έπρεπε να κερδίσουμε. Και να πούμε ότι, τελικά, ο τερματοφύλακας τους είχε τέσσερις αποκρούσεις και ο δικός μας καμία».

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης (87' Σάστρε), Κρέσπο, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια (66' Σίντκλεϊ), Κούρτιτς (87' Σβαμπ), Τσιγγάρας (66' Μιτρίτσα), Α. Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (40' Ζαμπά), Άκπομ. Αναπληρωματικοί: Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Σβαμπ, Μιτρίτσα, Μουργκ, Ζαμπά, Τσόλακ.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μπα (46' Μπουχαλάκης), Ανδρούτσος (46' Λαλά), Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Καμαρά, Μασούρας (90' Βρουσάι), Αγκιμπού Καμαρά (93' Βαλμπουενά), Τικίνιο (87' Ελ Αραμπί). Αναπληρωματικοί: Τζολάκης, Μπουχαλάκης, Ελ Αραμπί, Φαντιγκά, Λαλά, Βαλμπουενά, Παπαδόπουλος, Ροντρίγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.209

Χάντμπολ Γυναικών Τρίτος Ημιτελικός ΠΑΟΚ mαteco - ΑΕΣΧ Πυλαίας - 26-19 Την πρόκριση στους τελικούς της Α1 Χάντμπολ γυναικών ο ΠΑΟΚ mαteco, ε...