12/12/21

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 4.342





8η αγωνιστική της Superleague 2

ΠΑΟΚ Β΄- Ξάνθη -0-1

Σε ένα παιχνίδι που έγινε στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague 2, η Ξάνθη ήταν αυτή που ευτύχισε να προηγηθεί νωρίς στο παιχνίδι και στη συνέχεια να κάνει διαχείριση αποτελέσματος απέναντι στον ΠΑΟΚ Β΄, ο οποίος έψαξε τις δικές του στιγμές για να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ ωστόσο το 0-1 που έγινε στο 3ο λεπτό παρέμεινε μέχρι το τέλος, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν την έκτη διαδοχική τους νίκη.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, πάτησαν τη μπάλα και δημιούργησαν από νωρίς τις συνθήκες για ένα καλό αποτέλεσμα στο γήπεδο του Μακεδονικού. Ο Γκινσάρι ήταν αυτός που επωφελήθηκε από την απόκρουση του Καλουτσικίδη έπειτα από σουτ του Ιμπραΐμι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ταλιχμανίδη ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Ο Δικέφαλος έψαξε την γρήρορη αντίδραση, στο 6ο λεπτό ο Καλουτσικίδης σέντραρε από τα δεξιά, ο Τζίμας βρέθηκε στην περιοχή, σκόραρε με κεφαλιά ωστόσο με τη βοήθεια του βοηθού, ο ρέφερι Πολυχρόνης υπέδειξε τον μεσοεπιθετικό του ΠΑΟΚ Β΄σε θέση offside. Η Ξάνθη ήταν αυτή που είχε τις προϋποθέσεις για να κάνει δύο τα τέρματα της στο 12΄, όταν ο Ιμπραίμι βρέθηκε στα 11 βήματα από τον Ταλιχμανίδη αλλά δεν μπόρεσε να βρει στόχο, στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε με δυνατές μονομαχίες στο κέντρο και χωρίς κάποια αξιοσημείωτη φάση που θα μπορούσε να αλλάξει τη ροή του αγώνα, αν εξαιρέσει κανείς τη φάση του 22ου λεπτού όταν ο Γκόμεζ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ιμπραϊμι βρήκε τη μπάλα εντός περιοχής, ωστόσο ο επιθετικός των φιλοξενούμενων έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο πρώτο ημίχρονο βγήκαν μάλιστα αρκετές κίτρινες κάρτες, για τους γηπεδούχους ο Σαλαμούρας και ο Καλουτσικιδης δέχθηκαν τις κάρτες ενώ για τους φιλοξενούμενους οι Μονρόζ, Γκόμεζ, Φάζος και Ιμπραΐμι.

Στο δεύτερο 45λεπτο, ο Πάμπλο Γκαρσία, θέλησε να αλλάξει στοιχεία στην εικόνα της ομάδας του, πέρασε τον Κουλούρη στη θέση του Καλουτσικίδη, μετατοπίζοντας τον Τάχατο στο δεξί άκρο της άμυνας.

Μέχρι τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα δεν υπήρξε κάτι αξιοσημείωτο για τις δύο ομάδες, με τις έντονες μονομαχίες στον χώρο του κέντρου να μονοπωλούν το ενδιαφέρον, ενώ στο 61΄ ένα λάθος του Κουλιεράκη, ήταν αυτό που έδωσε την ευκαιρία στην Ξάνθη να κάνει δύο τα τέρματα της, ωστόσο ο Ταλιμχανίδης είχε απάντηση στον Ιμπραΐμι με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

Μέχρι το 78΄δεν υπήρξε κάποια φάση μπροστά στις δύο εστίες που θα μπορούσε να αλλάξει τον δείκτη του σκορ, ενώ σε εκείνο το σημείο τα δύο νέα πρόσωπα που πέρασε στον αγώνα ο Πάμπλο Γκαρσία, Σπυρίδης και Πανίδης, συνεργάστηκαν άριστα, με τον δεύτερο να μην μπορεί να βρει στόχο στην εστία του Ίζο, ενώ δύο λεπτά αργότερα οι Ακριτική ομάδα με τον Φαζό είχε την δική της στιγμή, καθώς ο κεντρικός αμυντικός της, έπειτα από προσπάθεια εντός περιοχής έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο το δοκάρι του Ταλιχμανίδη και αφότου πρώτα η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Κουλιεράκη, φάση που αποτέλεσε την τελευταία αξιοσημείωτη στιγμή του αγώνα.

ΠΑΟΚ Β (Γκαρσία): Ταλιχμανίδης, Καλουτσικίδης (46′ Κουλούρης), Αποστολόπουλος, Κουλιεράκης, Παναγιώτου, Ουντρεαόγκο, Σαλαμούρας (74′ Γρόσδης), Χατζηστραβός, Τάχατος, Τζίμας (67′ Σπυρίδης), Γκορτετζιάνι (67′ Πανίδης).

Ξάνθη (Κεχαγιάς): Ίτσο, Μπάτζιος, Φαζός, Τζανακάκης (70′ Δεληγιαννίδης), Γκινσάρι, Θυμιάνης, Τσέλιος, Βιθέντε (70′ Δόρης), Μονρόουζ (62′ Πλατέλλας), Ιμπραΐμι (46′ Διαμαντόπουλος), Πολίμος.

7η- αγωνιστική Super League 2 

Πιερικός - ΠΑΟΚ Β' - 0-0

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία είχε ευκαιρίες, είχε τον έλεγχο του αγώνα δεν είχε όμως τον τρόπο να σκοράρει και να πάρει το τρίποντο της νίκης με αποτέλεσμα να μείνει στο 0-0 στον εκτός έδρας αγώνα με τον Πιερικό σε έναν αγωνιστικό χώρο επιβαρυμένο από την έντονη βροχόπτωση.
Στο πρώτο ημίχρονο οι φάσεις για τις δύο ομάδες ήταν λιγοστές με τον ΠΑΟΚ Β' να παίρνει την κατοχή από τα μισά του πρώτου ημιχρόνου, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να απειλήσει με αξιώσεις τα καρέ του Γαλάνη. Ειδικότερα, η πρώτη φάση του ματς ανήκε στον Πιερικό με τον Καρανάτσιο στο 5' να σουτάρει αλλά ο Ταλιχμανίδης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Ο «Δικέφαλος» απάντησε στο 13' με τον Γκορντετζιάνι να βρίσκει ωραία τον Πανίδη αλλά ο τελευταίος αστόχησε από καλή θέση. Μάλιστα, στο 38' ο Χατζηστραβός υποδέχθηκε τη μπάλα μετά από κόρνερ αλλά η μπάλα πέρασε μακριά άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Θεσσαλονικείς μπήκαν καλύτερα και έφτασαν κοντά στο να ανοίξουν το σκορ στο 51' με το σουτ του Χατζηστραβού να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γαλάνη ενώ στο 60', ο Σαλαμούρας πάσαρε στον Γκορντετζιάνι όμως δεν κατάφερε να εκτελέσει σωστά έχοντας και πίεση από την άμυνα των γηπεδούχων. Η επόμενη ευκαιρία ανήκε ξανά στους φιλοξενούμενους όταν στο 62' ο Πανίδης σούταρε εκτός εστίας.

Το συγκρότημα του Νίκου Θεοδοσιάδη είχε τη δική του ευκαιρία στο 67' με τον Σουντάρ να εξαπολύει δυνατό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ, δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ταλιχμανίδη ενώ το σουτ του Ίτσιου στο 88' δεν δυσκόλεψε τον Ταλιχμανίδη ώστε να μπλοκάρει τη μπάλα.

Αντίστοιχα ο ΠΑΟΚ Β' είχε μία τελευταία καλή φάση στο 82' με τον Φασίδη να βγάζει σέντρα όμως ο Τζίμας δεν κατάφερε να κάνει προβολή με τη μπάλα να περνά εκτός εστίας.

Σύμφωνα με τη βαθμολογία αυτή τη στιγμή, ο ΠΑΟΚ Β' βρίσκεται στην 5η θέση με 9 βαθμούς, ισόβαθμος με Θεσπρωτό, Αναγέννηση Καρδίτσας και Νίκη Βόλου ενώ από την πλευρά του ο Πιερικός καταλαμβάνει την 11η θέση με 8 βαθμούς, ισόβαθμος με τον Ηρακλή και τη Λάρισα.

Την επόμενη -8η- αγωνιστική της Super League 2, ο ΠΑΟΚ Β' θα υποδεχθεί την Ξάνθη, την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου και ώρα 14:45 στο γήπεδο του Μακεδονικού στην Ευκαρπία ενώ αντίθετα ο Πιερικός θα φιλοξενηθεί από τα Τρίκαλα, την ίδια ημέρα και ώρα στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ  (Νίκος Θεοδοσιάδης): Γαλάνης, Μηλιώτης, Τοπαλίδης, Παντελιάδης, Μπουόλι (Μουρατίδης 64'), Εμπούσι, Σούνταρ, Καρανάτσιο (Ίτσιος 64'), Χαρτσιάς, Ζαφειράκης, Κριμιτζάς (Μαυρίδης 70').

ΠΑΟΚ Β’ (Πάμπλο Γκαρσία): Ταλιχμανίδης, Καλουτσικίδης, Αποστολόπουλος, Κουλιεράκης, Παναγιώτου, Ουεντραόγκο, Σαλαμούρας, Χατζηστραβός, Τάχατος (Φασίδης 80'), Πανίδης (Koυλούρης 63'), Γκορτετζιάνι (Τζίμας 72').

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.208

Play-Off, Super League 8η αγωνιστική ΠΑΟΚ - Αεκ - 3-2 Για την 8η αγωνιστική των play offs της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 την ΑΕΚ.....