30/10/21

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 4.289




5η αγωνιστική της Basket League

ΠΑΟΚ Μαteco - Περιστέρι -86-84

Για την 5η αγωνιστική της Basket League, o Δικέφαλος ηττήθηκε στην PAOK Sports Arena από το Περιστέρι με  86 - 87 

Ο τρόπος ήταν σκληρός και πάλι κι έμοιαζε πολύ, με την ήττα από τη Νίμπουρκ. Η ουσία όμως είναι ότι ο ΠΑΟΚ Mαteco, έχασε ένα ακόμα τέτοιο παιχνίδι, με τον αντίπαλο να βρίσκει το μεγάλο σουτ, στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Για να φτάσει το παιχνίδι στο σημείο αυτό έγιναν πολλά. Για περίπου 15 λεπτά στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι, επέτρεψαν στο Περιστέρι να βάζει τη μπάλα στο καλάθι όπως θέλει. Ενδεικτικό είναι ότι όπως και στο ματς με το Λαύριο, οι φιλοξενούμενοι είχαν υψηλό ποσοστό στα δίποντα (68,6% με 24/35).

Στα τελευταία πέντε, η άμυνα έγινε καλύτερη, αλλά για κάποιο λόγο, η πεντάδα που ξεκίνησε στην τέταρτη περίοδο (Γκρίφιν, Λοβ, ΝτιΛέο, Γιάνκοβιτς, Τζόουνς) δεν άλλαξε ούτε δευτερόλεπτο. Χάθηκαν κρίσιμα ριμπάουντ, κρίσιμες βολές και παρότι ο Ζερμέιν Λοβ έκανε τα πάντα σωστά, με 27 πόντους (4/7 δίποντα, 5/8 τρίποντα, 4/4 βολές, 6 ριμπάουντ) το καλάθι για το 86-84, άλλη λύση από την περιφέρεια δεν υπήρχε.

Και φυσικά, η μοίρα και η ικανότητα του αντιπάλου στο τέλος, «χτύπησαν» πάλι τον ΠΑΟΚ Μαteco, αφού χάνει ένα ακόμα παιχνίδι με buzzer-beater…

Ο ΠΑΟΚ Mateco ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερη συγκέντρωση και το Περιστέρι το εκμεταλλεύτηκε, για να προηγηθεί με 7-16. Με την είσοδο του Λοβ οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις έξω από τα 6.75 αλλά η ομάδα του Μανωλόπουλου είχε τις απαντήσεις κυρίως με τον Χρυσικόπουλο, για το 20-23.

Στη δεύτερη περίοδο, η είσοδος του ΝτιΛέο έδωσε φρεσκάδα και πόντους στην επίθεση (31-29), με το Περιστέρι να χάνει τον Χρυσικόπουλο με τρία φάουλ, μετά την τεχνική ποινή που πήρε για διαμαρτυρία. Οι φιλοξενούμενοι πάντως, είτε με τον Μορέιρα είτε με τον Πετεγούεϊ, ήταν μπροστά με 34-37 και σε εκείνο το σημείο ανέλαβαν Γιάνκοβιτς και Λοβ. Ο αρχηγός έφτασε τους 15 πόντους με 5/7 τρίποντα, ο Γιάνκοβιτς πήγε στους 9 και η διαφορά στους 10 (49-39) στο τέλος του ημιχρόνου.

Ο ΠΑΟΚ με τον Γιάνκοβιτς «ζεστό» πήγε μέχρι το +14 (57-43), αλλά κάπου εκεί το Περιστέρι, άρχισε να βρίσκει ρυθμό έξω από τα 6.75. Οι φιλοξενούμενοι με τρίποντα του Μίλερ και του Χρυσικόπουλου, έκαναν ένα σερί 0-15 για το 57-58 και κάπου εκεί, η κατάσταση πήγε να ξεφύγει μετά από προκλήσεις του πάγκου τους προς τον κόσμο. Μετά από περίπου 6-7 λεπτά διακοπής, αφού έπεσε και αντικείμενο στον αγωνιστικό χώρο, οι δύο ομάδες επέστρεψαν, με τον Λοβ και τον Τζόουνς να ξαναβάζουν μπροστά τον ΠΑΟΚ (65-63).

Τη μία, την εκμεταλλεύτηκε ο Λοβ, που πετυχαίνοντας το καλάθι και τον 27ο πόντο του, 4 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, έκανε το 86-84. Ο Μανωλόπουλος που κράτησε το τάιμ άουτ, έβγαλε μια επίθεση με διάφορες επιλογές, με τον ΜακΚρί να παίρνει τη μπάλα από τον Μίλερ στη γωνία να ευστοχεί για τρεις και να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του.

Άρης Λυκογιάννης

«Είμαστε αρκετά δυσαρεστημένοι κυρίως γιατί ένα παιχνίδι που με ένα καλό πεντάλεπτο στη μέση της δεύτερης περιόδου, το φέραμε ακριβώς εκεί που θέλαμε. Ανεξήγητα, για περίπου 15 λεπτά, ασχοληθήκαμε με οτιδήποτε άλλο συνέβαινε στο γήπεδο παρά με το να παίξουμε μπάσκετ. Είχαμε μία καταστροφική τρίτη περίοδο. Παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, δεν υποστήριξαν αυτούς που είχαν φάουλ.

Το μομέντουμ άλλαξε, μπήκε ο φόβος και οι δεύτερες σκέψεις στο μυαλό μας. Με μια σχετική πειθαρχία στα τελευταία πέντε λεπτά, γυρίσαμε το ματς και περάσαμε μπροστά. Συζητήσαμε στην τελευταία φάση, να αλλάξουμε σε όλα τα σκριν, να μην επιτρέψουμε υτίποντο, αδικαιολόγητα κλείσαμε στη ρακέτα, βγήκε την πάσα στη γωνία ο Μίλερ και το τρίποντο έκρινε το νικητή.

Είμαστε σε δύσκολη κατάσταση και πρέπει να βρούμε τρόπο να αντιδράσουμε…».

Όσο για την επιλογή μιας σταθερής πεντάδας στην τέταρτη περίοδο και αν αυτό, ήταν απόρροια της εικόνας της ομάδας στην τρίτη, σχολίασε: «Αναγκαστήκαμε να βγάλουμε Βλάντο και Γκρίφιν γιατί είχαν φάουλ από νωρίς. Ο Τολιόπουλος στο πρώτο μέρος έδωσε καλό ρυθμό αλλά όχι στο δεύτερο και ήταν και κακός στην προσωπική άμυνα. Δεν είχαμε καλές άμυνες από κανέναν σε εκείνο το σημείο και δεν είχαμε καθόλου καλή λειτουργία στην επίθεση. Το Περιστέρι έχει παίκτες με προσωπικότητα που έβαλαν μεγάλα σουτ.

Εμείς δεν υποστηρίξαμε την ομάδα εκείνη τη στιγμή και οι παίκτες που ήταν στον πάγκο δεν υποστήριξαν. Ο καθένας σκεφτόταν το δικό του. Στο τέλος επιστρέψαμε που κι αυτό δεν ήταν εύκολο. Στα τελευταία 4 λεπτά το μομέντουμ ήταν για το Περιστέρι. Το γυρίσαμε γιατί βγάλαμε κάποιες άμυνες, πήγαμε στην επαφή, είχαμε μια σωστή τελευταία επίθεση, αλλά δεχτήκαμε το τρίποντο στο τέλος».

Για την εικόνα του Γκρίφιν, σχολίασε… «Ήταν σε κακή μέρα, δε βρήκε ρυθμό επιθετικά. Έπρεπε να βγει γιατί είχε τρία φάουλ από νωρίς. Είναι το σημείο που το παιχνίδι γυρνάει. Από τη στιγμή που ούτε ο Βασίλης (σ.σ. Τολιόπουλος) το υποστήριξε, αναγκαστικά μπήκε μέσα. Στην επίθεση ήταν εκτός τόπου και χρόνου, μας έδωσε άμυνες, έβαλε τα χέρια του στη μπάλα».

Όσο για το τι σκέφτεται να κάνει για να αλλάξει η κατάσταση στη συνέχεια; «Το γεγονός ότι κάποιοι θα είναι καλοί και κάποιοι κακοί συμβαίνει σε όλους. Αυτό που με ενοχλεί και πρέπει να διορθώσουμε, διαφορετικά θα βρεθούμε μπροστά σε μεγάλες εκπλήξεις, είναι αδιαπραγμάτευτο ότι πρέπει να «ματώνουμε» στο πίσω κομμάτι του παιχνιδιού. Χάσαμε μία διαφορά γιατί υπήρξαν πολλοί που έπαιζαν για τον εαυτό τους. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε δύο πλέι μέικερ που δε βοήθησαν την ομάδα. Στο πρώτο ήταν ο Τολιόπουλος καλός δημιουργικά. Χάσαμε γιατί την κρίσιμη στιγμή δεν παίξαμε άμυνα…»

Για τη χρησιμοποίηση του Τζόουνς για 38 λεπτά, σημείωσε: «Καλώς ή κακώς σήμερα το παιχνίδι δεν ταίριαζε στον Ογκμπέιντε. Μπήκε ανέτοιμος για δύο λεπτά, έκανε δύο φάουλ γρήγορα, δέχτηκε ένα καλάθι. Ο Μάρβιν ήταν αρκετά σταθερός σε επίθεση και άμυνα. Άλλες άμυνες δεν ήταν σωστές και επέτρεψαν στο Περιστέρι να γυρίσει το ματς και στη συνέχεια, να διατηρήσει ένα προβάδισμα με μεγάλα σουτ. Πάλι μέσα από την άμυνα γύρισε το ματς, μετά το +7 για το 69-76. Στο τέλος θα πάει και λίγο στην τύχη, αλλά δεν πιστεύω ότι η ήττα οφείλεται σε αυτό. Οι κύριοι υπεύθυνοι ήμασταν εμείς. Πρώτα εγώ και μετά οι παίκτες».

Δεκάλεπτα: 20-23, 49-39, 65-63, 86-87

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.209

Χάντμπολ Γυναικών Τρίτος Ημιτελικός ΠΑΟΚ mαteco - ΑΕΣΧ Πυλαίας - 26-19 Την πρόκριση στους τελικούς της Α1 Χάντμπολ γυναικών ο ΠΑΟΚ mαteco, ε...