14/10/21

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 4.274









 

3η αγωνιστική, Stoiximan.gr Basket League

ΠΑΟΚ - Ηρακλής - 72-69

Την πρώτη του νίκη στη φετινή σεζόν πέτυχε ο ΠΑΟΚ που επικράτησε του Ηρακλή στο Παλατάκι, με 72-69, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής. Ο

Ο Ηρακλής ήταν αυτός που ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι, προηγούμενος με 0-8, ενώ έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με διψήφια διαφορά και το 10-20.

Οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση και πλησίασαν στο σκορ στη δεύτερη περίοδο με κύριο εκφραστή τον επιθετικών τους προσπαθειών τον Βασίλη Τολιόπουλο, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια με τον Ηρακλή να προηγείται με τέσσερις πόντους.

Στην τρίτη περίοδο το σκηνικό ανατράπηκε με τον ΠΑΟΚ να σφίγγει την άμυνα του και να χτίζει σταδιακά διαφορά, με τον Ανδρέα Χριστοδούλου να βγαίνει μπροστά με οκτώ συνεχόμενους πόντους.

Στην τέταρτη περίοδο οι «ασπρόμαυροι» διαχειρίστηκαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος για την πρώτη και σημαντική νίκη που έφερε το «ξέσπασμα» της ομάδας και του σταφ με την κόρνα της λήξης.

Αριστείδης Λυκογιάννης

«Ήταν ένα παιχνίδι ιδιαίτερα σημαντικό από πολλές απόψεις. Πρώτα από όλα βαθμολογικά, δεύτερον γιατί προερχόμασταν από συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα και μάλιστα με τρόπο που δημιουργεί ψυχολογικά θέματα και τρίτον γιατί είχαμε να διαχειριστούμε σημαντικές απουσίες. Δε θεωρώ ότι παίξαμε κάποιο ιδιαίτερα καλό παιχνίδι. Ήμασταν πολύ αγχωμένοι, πολύ νευρικοί, σουτάραμε πολλές φορές βιαστικά, σουτάραμε πολλές φορές με καλές προϋποθέσεις αλλά η μπάλα μας έπαιξε περίεργο παιχνίδι.

Μέσα από την άμυνα μας, βρήκαμε ένα καλό 3λεπτο-4λεπτο και με τη διαφορά που είχαμε, την κρατήσαμε με τον έναν ή το άλλο τρόπο. Πρέπει στο επόμενο διάστημα να βρούμε τρόπο να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα».

Όσο για το αν περίμενε ότι θα ερχόταν μια νίκη, με δύο Αμερικανούς εκτός και τον Γκρίφιν σε κακή μέρα, απάντησε: «Το μόνο πράγμα για το οποίο έχω «δεσμευθεί», δεν έχω μιλήσει για τίποτα άλλο από την πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ, είναι ότι η ομάδα θα προσπαθεί πάντα να δίνει το 100% μέσα στο παρκέ. Αν εξαιρέσουμε το πρώτο παιχνίδι, με το Λαύριο, που είχαμε κακή εικόνα, δε μπορούμε να πούμε ότι δεν προσπαθούμε.

Ενεργειακά παίξαμε πολύ καλά, παρότι ούτε φρέσκοι ήρθαμε, ούτε πολλές επιλογές από τον πάγκο είχαμε. Ζητάμε από παιδιά που ήρθαν για άλλους ρόλους, να παίζουν περισσότερο και να κάνουν περισσότερα πράγματα. Θα ήταν τελείως διαφορετική η εικόνα μας αν δεν είχαμε αυτήν την ατυχία με τον Λοβ και δεν είχαν έρθει τόσο στραβά κάποιες καταστάσεις. Μέσα από αυτές τις στραβές καταστάσεις μπορείς να γίνεις δυνατός και εμείς, πρέπει να παλέψουμε».

Απαντώντας στη φημολογία περί αλλαγών, είπε: «Το εύκολο για έναν προπονητή, είναι να αρχίζει να αλλάζει παίκτες. Ποτέ δεν ήμουν αυτής της λογικής, αλλά αν δω ότι κάτι δεν προχωράει θα αναγκαστώ να πάω σε άλλη λύση. Μου άρεσε ο τρόπος που προσέγγισε το παιχνίδι ο Ογκμπέιντε για παράδειγμα, μπήκε και έκανε αυτό που θέλαμε. Υπάρχουν αρκετά παιδιά που δεν έχουμε πάρει αυτά που θέλαμε, αλλά γι’αυτό υπάρχουν πολλοί λόγοι. Τους αγαπάω τους παίκτες μου! Έχω τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και θα προσπαθήσω να τους στηρίξω και να τους βελτιώσω μέχρι το τέλος. Αν δω ότι δε γίνεται τότε, θα πάω σε αλλαγή.

Αυτά τα παιδιά που έχουν βγει μπροστά αυτήν τη στιγμή, πρέπει να συνεχίσουν να το κάνουν αυτό. Ο Λοβ θα χρειαστεί δεδομένα ένα διάστημα προσαρμογής. Ο Κάρτερ είναι σε ένα κακό φεγγάρι αυτήν την περίοδο, πέρα από τον τραυματισμό του. Το πρώτο πράγμα είναι να ξεκουραστούμε και το δεύτερο είναι να κάνουμε προπόνηση, που έχουμε τώρα τη δυνατότητα να κάνουμε. Χρειάζεται και να βελτιώσουμε κάποια πράγματα στον τρόπο που παίζουμε. Έρχονται παιχνίδια με δυνατές ομάδες. Πρέπει να συζητήσουμε τι πρέπει να κάνουμε».

Μιλώντας για την εικόνα του ΝτιΛέο σήμερα, που ανταποκρίθηκε πολύ καλά στη θέση «4», σημείωσε: «Για «4» αποκτήθηκε. Έχει προτερήματα και αδυναμίες. Το σημαντικό είναι ότι είναι πανέξυπνος και καταλαβαίνει το παιχνίδι. Σήμερα ανταποκρίθηκε πολύ καλά στην άμυνα ένας εναντίον ενός. Παρότι ήταν σε κακή μέρα εκτελεστικά, δεν κρύφτηκε, έβαλε κρίσιμα καλάθια στο τέλος, έβαλε τις βολές. Είναι ένας σημαντικός κρίκος για την ομάδα, όπως και οι υπόλοιποι. Είναι για τη θέση «4» ίσως και για το «3» σε ψηλά σχήματα».

Το δεκάλεπτα: 10-20, 33-37, 56-48, 72-69

ΠΑΟΚ mateco: Χριστοδούλου 10 (1), Griffin 7 (1), Μ.Καμπερίδης, Καμαριανός, DiLeo 12 (1), Γ.Καμπερίδης, Jones 15, Τολιόπουλος 10 (2), Γιάνκοβιτς 14 (1), Ogbeide 4.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Woolridge 4, Σκορδίλης, Αγραβάνης 7 (1), Daniels 5 (1), Taylor 2, Κουζέλογλου 10, Douglas 16 (4), Turner 5, Παπαδάκης 6 (1), Lynch 10.

Μπάσκετ γυναικών 1η αγωνιστική, Α1

ΟΑ Χανίων - ΠΑΟΚ -71-73

Στην πρεμιέρα της Α1 Εθνικής Γυναικών, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Κρήτη, όπου αντιμετώπισε το απόγευμα του Σαββάτου 16 Οκτωβρίου 2021 τον ΟΑ Χανίων, του οποίου και επικράτησε με 71-73 σκορ.

O ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και με τρίποντα από την Παυλοπούλου και την Καρλάφτη πήρε από νωρίς ένα προβάδισμα με 4-6, το οποίο μετατράπησε σε 4-17 με ένα σερί 0-11 από τις «ασπρόμαυρες» οι οποίες είχαν καλές επιθετικές επιλογές, βγάζοντας παράλληλα πάθος και θέληση στην άμυνα. Τα Χανιά προσπάθησαν να μειώσουν το σκορ (8-19), αλλά ο Δικέφαλος έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά με 10-22 έπειτα από νέο τρίποντο της Καρλάφτη.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Κώστα Κεραμυδά συνέχισε στο ίδιο τέμπο, μετατρέποντας το 10-22 σε 12-33, παίρνοντας σε εκείνο το διάστημα πόντους από Χόλιβει, Κυλαζίδου και Στάνλει, με αποτέλεσμα να εκτοξεύσει την διαφορά στο +21. Εκεί, οι γηπεδούχοι έκαναν την δική τους αντεπίθεση ρίχνοντας τον δείκτη του σκορ στο 25-37, αλλά η Χαιριστανίδου με καλάθι στην εκπονή του πρώτου μέρους διαμόρφωσε το 25-39 του ημιχρόνου.

Το τρίτο δεκάλεπτο πέρασε από πολλές... φάσεις, καθώς τα Χανιά μπήκαν δυνατά και κατέβασαν την διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (30-39), αλλά ο ΠΑΟΚ με δικό του σερί έκανε το 36-52 και το 38-54 βοηθόμενος αρκετά από την Χόλιβει που έκανε πολύ καλή δουλειά μέσα στο ζωγραφιστό αλλά και τις Χαιριστανίδου-Παυλοπούλου που έδωσαν λύσεις στο αντίπαλο καλάθι. Η Κρητική ομάδα δεν τα έβαλε κάτω και με αντεπίθεσή της στο τέλος της περιόδου διαμόρφωσε το 48-57 το οποίο άφηνε... ανοιχτή την υπόθεση της νίκης.

Το τελευταίο δεκάλεπτο δεν κύλησε καλά για τον Δικέφαλο, ο οποίος είδε την γηπεδούχο ομάδα να πλησιάζει ακόμα και στους 3 πόντους με 57-60, κάνοντας ο ίδιος αρκετά λάθη τόσο σε άμυνα όσο και επίθεση. Μετά από ένα ολιγόλεπτο black out, οι «ασπρόμαυρες» με Χολιβέι και Χαιριστανίδου βρήκαν ξανά τον δρόμο προς το καλάθι, ανεβάζοντας κάπως την διαφορά στο +7 (63-70) τρία λεπτά πριν από το τέλος. Παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι φάνηκε να κλειδώθει, μερικές άστοχες επιλογές του ΠΑΟΚ σε συνδυασμό με την ευστοχία των Χανίων, το ματς πήγε στον πόντο (71-72) 11 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο Δικέφαλος έκανε την επαναφορά και πήγε σε βολές, η Παυλοπούλου έκανε 1/2 αλλά πήρε η ίδια το επιθετικό ριμπάουντ, με το ματς να τελειώνει στα χέρια της και τις «ασπρόμαυρες» να παίρνουν ένα πολύτιμο διπλό με 71-73.

Στο διά ταύτα, ο ΠΑΟΚ, μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφερε να χτίσει μία διαφορά, δείχνοντας την ποιότητά του. Ωστόσο, στη συνέχεια, κλήθηκε να διαχειριστεί την μεγάλη αντεπίθεση των αντιπάλων του και να φύγει με το "ροζ" φύλλο αγώνα από την Κρήτη. 

Τα δεκάλεπτα: 10-22, 25-39, 48-57, 71-73

ΠΑΟΚ (Κεραμιδάς) : Χόλιβει 14, Στάνλει 4, Χαιριστανίδου 18, Μακιτάλο 4, Παυλοπούλου 14 (3), Κατσαμούρη 2, Καρλάφτη 8 (2), Κιλαζίδου 7, Στοίλκοβιτς 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.209

Χάντμπολ Γυναικών Τρίτος Ημιτελικός ΠΑΟΚ mαteco - ΑΕΣΧ Πυλαίας - 26-19 Την πρόκριση στους τελικούς της Α1 Χάντμπολ γυναικών ο ΠΑΟΚ mαteco, ε...