29/10/20

oxyro N 4.041






















2η αγωνιστική Φάση των Ομίλων, UEFA Europa League

Granada CF - ΠΑΟΚ - 0-0

Για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 0-0 εκτός έδρας με τη Γρανάδα ...

Ο Φερέιρα, απέναντι σε μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδας της Ισπανίας αυτήν την περίοδο, παρέταξε στο αρχικό σχήμα τους Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Κρέσπο, Σβαμπ, Αουγκούστο, Ροντρίγκο, Γιαννούλη, Μουργκ, Α. Ζίβκοβιτς και Τσόλακ.. Ένα κλασικό 3-4-2-1 το οποίο στο πρώτο ημίχρονο λειτούργησε εξαιρετικά!

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε όλους τους διαδρόμους προς τη εστία του Ζίβκοβιτς με αποτέλεσμα στο πρώτο 45λεπτο οι γηπεδούχοι να είναι -χωρίς υπερβολή- κυριολεκτικά ανύπαρκτοι! Οι παίκτες μας σταδιακά πήραν μέτρα στο γήπεδο, δεν αρκέστηκαν σε σποραδικές αντεπιθέσεις, αλλά προσπάθησαν παίζοντας οργανωμένα να διασπάσουν την άμυνα της Γρανάδα.

Στο 17ο λεπτό, μετά το φάουλ που εκτέλεσε ο Σβαμπ, ο Βαρέλα πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα άουτ, ενώ στο 28ο λεπτό, βγήκε η σέντρα του Ίνγκασον, όμως στο γύρισμα του Σβαμπ, η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της Γρανάδα. Ήταν η καλύτερη στιγμή μας στο πρώτο μισό του παιχνιδιού, με την τύχη να μας γυρίζει την πλάτη για μια φορά ακόμη!

Στα υπόλοιπα λεπτά του ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να παίζει με την μπάλα κάτω, χωρίς να καταφέρει να βρει διάδρομο προς την εστία του Ρουί Σίλβα.

Με την έναρξη της επανάληψης οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο ζωντανά στο ματς, είχαν μια καλή στιγμή στο 50ό λεπτό, όταν ο Ζίβκοβιτς έδιωξε δύσκολα την κεφαλιά του Γκοναλόν, αλλά στη συνέχεια το ματς ισορρόπησε και ο ΠΑΟΚ έπαιξε στα ίσα στους Ισπανούς.

Αυτό που έλειπε από την ομάδα ήταν μια καλή τελική μπαλιά, η οποία βγήκε στο 91', όταν ο Σβαμπ ανατράπηκε πεντακάθαρα μέσα στην περιοχή, όμως ο ρέφερι δεν έδωσε το πέναλτι δείχνοντας άουτ!

Εξαιρετική η λειτουργία της μεσαίας μας γραμμής, αλλά και της άμυνάς μας, με τους παίκτες μας να πραγματοποιούν ένα από τα καλύτερα φετινά τους παιχνίδια!

Αμπέλ Φερέιρα

«Νομίζω ότι κάναμε ένα αρκετά καλό παιχνίδι, απέναντι σε μια ομάδα που είναι 2η στην βαθμολογία στην Ισπανία. Όπως μπορούμε να δούμε όταν η ομάδα είναι πλήρης, τότε γίνεται πολύ πιο ανταγωνιστική. Σήμερα ήμασταν πολύ συνεπής και σε άμυνα και σε επίθεση. Μπορώ να πω ότι είχαμε τις ευκαιρίες στο δοκάρι και με τον Βαρέλα, και στο δεύτερο μέρος με τον Κάρολ που μπορούσε να τελειώσει την φάση, απέναντι σε μια ομάδα που δέχεται ελάχιστες φάσεις σε κάθε ματς. Δεν μπορώ να μην πω και να μην εξάρω το γήπεδο της Γρανάδα. Έγινε ένα καλό παιχνίδι και θα μπορούσε να πάρουμε την νίκη.

Από την πρώτη στιγμή της κλήρωσης είχα δηλώσει ότι είναι ένας ανοιχτός όμιλος και όλες οι ομάδες έχουν την δυνατότητα να περάσουν. Είδαμε σήμερα ότι η Ομόνοια έχασε στο τελευταίο λεπτό από την Αϊντχόβεν και το λέω για αυτούς που υποτίμησαν τον αντίπαλο. Όποια παίζει σε αυτή την διοργάνωση είναι καλή, ο όμιλος είναι ανοιχτός και όλα μπορούν να γίνουν.

Το μέλλον του προπονητή είναι πάντα η επόμενη μέρα, αυτή την στιγμή είμαι στον ΠΑΟΚ. Αύριο ξημερώνει μια άλλη μέρα και θα δούμε τι θα γίνει. Με αφήνει ευχαριστημένο και περήφανο ότι η ομάδα έχει μια αγωνιστική ταυτότητα, είτε με τρεις, είτε με τέσσερις. Είναι μια ομάδα με ποιότητα και μπορεί ακόμα να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο. Δεν μπορώ να μην τονίσω ότι ο αντίπαλος προπονητής, διάβασε καλά το παιχνίδι, μας αφήνει ικανοποιημένους το γεγονός ότι ο αντίπαλος φοβήθηκε το ματς».

Γρανάδα: Ρουί Σίλβα, Βαγέχο, Χερμάν, Ερέρα, Νέβα, Γκοναλόν (90' Εντεκί), Μίγια, Ματσίς (90' Ντουάρτε), Πουέρτας, Κένεντι (73' Μοντόρο), Σουάρες (73' Σόρο).

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Κρέσπο, Σβαμπ, Αουγκούστο, Ροντρίγκο (75' Ουαγκέ), Γιαννούλης, Μουργκ (69' Ελ Καντουρί), Α. Ζίβκοβιτς, Τσόλακ (69' Σφιντέρσκι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.208

Play-Off, Super League 8η αγωνιστική ΠΑΟΚ - Αεκ - 3-2 Για την 8η αγωνιστική των play offs της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 την ΑΕΚ.....