4/10/20

oxyro N 4.020










 
 4η αγωνιστική Superleague Interwetten 2020-2021

ΠΑΟΚ - ΟΦΗ - 3-0

Για την 4η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-0 στην Τούμπα τον ΟΦΗ, πιο δύσκολα πάντως από ότι δείχνει το τελικό σκορ ...

Ο Φερέιρα παρέταξε στο αρχικό σχήμα τους Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδη, Μάτος, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Γιαννούλη, Πέλκα, Α. Ζίβκοβιτς και Τσόλακ.

Ο ΠΑΟΚ –με τον Λέο Μάτος στη σύνθεσή του- ξεκίνησε παίζοντας πιεστικά, έκλεισε τον ΟΦΗ στο μισό γήπεδο και δεν άργησε να παράγει φάσεις!

Στο 4ο λεπτό, μετά από κόρνερ ο Ζίβκοβιτς, κατέληξε στο δοκάρι η κεφαλιά του Μάτος, για την ακρίβεια στη συμβολή των δοκών!

Στο 8ο λεπτό, ο Ελ Καντουρί άνοιξε το σκορ μετά από εξαιρετική συνεργασία των παικτών μας και τελική πάσα του Σβαμπ.

Μετά το 15ο λεπτό ο ΟΦΗ ισορρόπησε το παιχνίδι, απείλησε σε δύο περιπτώσεις με σουτ του Ναμπί, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 34ο λεπτό, όταν ο Βάτερμαν απέκρουσε το σουτ του Σβαμπ από το ύψος του πέναλτι, μετά από μπαλιά του Τσόλακ!

Δύο λεπτά αργότερα ο Ναμπί έπιασε δυνατό σουτ που σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι μας στην τελευταία καλή φάση του ημιχρόνου.

Οι φιλοξενούμενοι έφταναν σχετικά εύκολα μέχρι έξω από τη μεγάλη μας περιοχή, χωρίς να καταφέρουν να πατήσουν μέσα σε αυτήν, σε δύο περιπτώσεις όμως τα σουτ του Ναμπί λίγο έλειψαν να βρουν στόχο!

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ παρουσίασε μια πολύ κακή εικόνα και έδωσε στον ΟΦΗ το δικαίωμα να ελπίζει πως μπορεί να φύγει από την Τούμπα με θετικό αποτέλεσμα, με τους φιλοξενούμενους να έχουν 3-4 καλές ευκαιρίες, την ώρα που ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς φώναξε όταν χρειάστηκε παρόν!

Στο 89ο λεπτό ο Σφιντέρσκι με κεφαλιά, μετά από καλοτραβηγμένο κόρνερ του Σβαμπ σημείωσε το 2-0 και στο 92ο λεπτό ο ίδιος παίκτης έγραψε 3-0 με μακρινό πλασέ, την ώρα που ο Βάντερσον ήταν εκτός εστίας.

Ενδιάμεσα των δύο τελευταίων τερμάτων, ο Τζόλης είχε ένα σουτ στο δοκάρι!

Αμπέλ Φερέιρα
Για το ότι ο ΠΑΟΚ δέχθηκε πολλές φάσεις από τον άξονα: «Πρώτα απ'όλα δεν έχουμε αλλάξει κάποια πράγματα στον τρόπο παιχνιδιού μας. Είμαστε μια ομάδα που πιέζει ψηλά, οπότε ανεβάζει τα χαφ της και είναι λογικό να φαίνεται ότι ο αντίπαλος έχει περισσότερους παίκτες στον κέντρο. Με αυτόν τον σχηματισμό έχουμε ξεκινήσει από τα Play Off και μας έχει φέρει εδώ που μας έχει φέρει και είμαι ικανοποιημένος με τον τρόπο που αγωνιζόμαστε μέχρι τώρα».

Για το αν σκέφτεται να αλλάξει σχηματισμό απέναντι σε ομάδες που κλείνονται στην άμυνά τους: «Για εμένα είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσω σε έναν τυφλό τι είναι τα χρώματα».

Για την μεταγραφική ενίσχυση του ΠΑΟΚ: «Περιμένουμε να δυναμώσει η ομάδα, είμαστε στις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου, ωστόσο η διοίκηση ξέρει πολύ καλά τι έχουμε ζητήσει και ελπίζω να έρθουν οι ποδοσφαιριστές, που θα βοηθήσουν την ομάδα».

Για το αν σκέφτεται να αλλάξει κάτι για να δημιουργεί περισσότερες φάσεις ο ΠΑΟΚ: «Πρέπει να πω ότι σήμερα παίξαμε απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα. Μια ομάδα που παίζει πολύ καλά. Μέχρι τώρα έχουμε δεχθεί ένα γκολ και αυτό που μπορώ εγώ να πω είναι ότι γνωρίζω καλύτερα από όλους τους ποδοσφαιριστές που έχω στην διάθεσή μου, οπότε αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να ανοίξουμε το μυαλό μας και να δούμε τι προσπαθεί να κάνει η ομάδα.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να δούμε πόσοι ποδοσφαιριστές μας μπορούν να βρεθούν μέσα στην περιοχή για να πετύχουν κάποιο γκολ. Εμείς φέτος αποφασίσουμε να έχουμε τριάδα στην άμυνα, για να εκμεταλλευτούμε πολύ καλά έναν αριστεροπόδαρο στόπερ που έχουμε στην ομάδα, τον Μιχαηλίδη, για να χτίζουμε τις επιθέσεις μας από πίσω».

Για το αν άξιζε περισσότερες ευκαιρίες ο Σφιντέρσκι: «'Εχει την απόλυτη στήριξή μας. Είχα μια κουβέντα μαζί του μέσα στην εβδομάδα και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι πάρα πολύ νεαρός έχει πολλά να μάθει ακόμη. Τέλος θέλω να πω ότι επειδή σήμερα κερδίσαμε δεν γίναμε Μπαρτσελόνα, ούτε αύριο μπορεί να είμαστε η Καλαμαριά με όλον τον σεβασμό. Εμείς έχουμε ένα πλάνο και θα το ακολουθήσουμε μέχρι τέλους.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε δύο φορ που έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά μεταξύ τους. Ο Κάρολ είναι πιο κινητικός επιθετικός, οπότε είμαστε ευχαριστημένοι που έχουμε έναν επιθετικό με διαφορετικά χαρακτηριστικά, όπως είναι ο Τσόλακ. Ο Τσόλακ έχει παίξει ήδη στην Εθνική Κροατίας και ελπίζω να μπορέσουμε να κάνουμε τον Σφιντέρσκι να παίξει και αυτός για την Εθνική Πολωνίας».

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Μάτος (74' Λύρατζης), Καντουρί, Σβαμπ, Γιαννούλης, Πέλκας (74' Πέλκας), Α. Ζίβκοβιτς (86' Εσίτι), Τσόλακ (81' Σφιντέρσκι)

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Ουές, Μαρινάκης (72' Λυμπεράκης), Διαμαντής, Σελίμοβιτς, Κοροβέσης (72' Γιάννου), Στάικος (46' Στάρτζεον), Ναμπί, Νέιρα, Μεγιάδο (86' Σολίς), Σαρδινέρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.208

Play-Off, Super League 8η αγωνιστική ΠΑΟΚ - Αεκ - 3-2 Για την 8η αγωνιστική των play offs της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 την ΑΕΚ.....