28/1/22

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 4.388



14η αγωνιστική Basket League

Λαύριο - ΠΑΟΚ - 59-61

Για την 14η αγωνιστική της Basket League, ο ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας το Λαύριο με 59-61 ...

Έψαχνε πάση θυσία μία νίκη. Έψαχνε την αντίδραση, μετά την κακή εμφάνιση, την ήττα στην έδρα αυτής της ΑΕΚ και όσα ακολούθησαν. Και επιτέλους, την πήρε! Ο ΠΑΟΚ Μαteco, με οδηγό του την άμυνα, πέρασε από την έδρα του Λαυρίου, έχοντας να αντιμετωπίσει ανά διαστήματα και διάφορα περίεργα σφυρίγμα από την τριάδα των διαιτητών (Πουρσανίδης Γ., Μαλαμάς, Δαρλαμήτσος), με τον Λοβ να βάζει το νικητήριο καλάθι και τους ΝτιΛίο, Γιάνκοβιτς και Τζόουνς, να έχουν ανά διαστήματα, πρωταγωνιστικό ρόλο.

Μια νίκη με ιδιαίτερη σημασία, όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους, με τον ΠΑΟΚ Μαteco να πηγαίνει στο 5-8 στο πρωτάθλημα, όσο και για την ψυχολογία του ενόψει της συνέχειας και του νοκ-άουτ προημιτελικού Κυπέλλου στην έδρα του Προμηθέα που ακολουθεί το προσεχές Σάββατο. Εκεί, που αναμένεται να έχει και τον νέο του παίκτη, τον Φιλ Γκριν, εκεί που θα πάει με σαφώς καλύτερη ψυχολογία μετά το σημερινό αποτέλεσμα.

Άρης Λυκογιάννης

«Το πιο σημαντικό στοιχείο για να φτάσουμε σε αυτήν τη νίκη, ήταν ότι ενωθήκαμε! Έχουμε μονάδες, έχουμε ποιότητα, αλλά πολλά πράγματα που έχουν συμβεί με τραυματισμούς και ατυχίες καθώς επίσης και πολλά χαμένα παιχνίδια σαν το σημερινό, έχουν δημιουργήσει κλυδωνισμούς στην ψυχολογία και στη πίστη της ομάδας.

Αυτό άλλαξε σήμερα. Ενωθήκαμε, προσεγγίσαμε το παιχνίδι κυρίως αμυντικά και νομίζω ότι κάναμε καλή δουλειά. Επιθετικά, ήμασταν πολύ άστοχοι σε πολλά ελεύθερα σουτ και χάσαμε δύο πολύ κρίσιμες βολές στο τέλος (σ.σ. Τζόουνς), σκοράραμε όμως, μετά το τελευταίο τάιμ άουτ και βγάλαμε την άμυνα,

Είναι εξαιρετικά σημαντική νίκη για εμάς για να αλλάξουμε το μομέντουμ μας και να κοιτάξουμε με αισιοδοξία το δεύτερο γύρο» ανέφερε αρχικά.

Όσο για τη συνέχεια και τον προημιτελικό του Κυπέλλου; «Αυτή η νίκη μα δίνει καλύτερη ψυχολογία. Είναι ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας, αυτό με τον Προμηθέα. Θα τα δώσουμε όλα. Πρέπει να δουλέψουμε για να ενσωματώσουμε τον καινούργιο παίκτη. Σχεδόν τρεις μήνες παίζουμε με έναν ξένο στα γκαρντ, με τους τραυματισμούς του Γκρίφιν και του Κάρτερ. Ελπίζω να έχουμε υγεία, έχω εμπιστοσύνη στο υλικό και με λίγη τύχη και υγεία μπορούμε να πάμε καλύτερα στη συνέχεια της σεζόν».

Δεκάλεπτα: 22-15, 32-31, 48-44, 59-61



16η αγωνιστική Superleague 2

Αελ - ΠΑΟΚ Β' - 0-0

Για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 2, o ΠΑΟΚ Β' αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς σκορ εκτός έδρας με την ΑΕΛ ...

Ο ΠΑΟΚ Β πήγε στην Λάρισα για τον αγώνα με την ΑΕΛ και αν και καλύτερος του αντιπάλου του δεν μπόρεσε να πάρει κάτι παραπάνω από το βαθμό της ισοπαλίας. Στο πρώτο ημίχρονο δεν έγινε σχεδόν καμία φάση από τις δύο ομάδες και είχε περισσότερα μαρκαρίσματα και ένταση από τους παίκτες των ομάδων.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ Β ήταν ακόμα καλύτερος και έδειξε στην ΑΕΛ και στους παίκτες ότι δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας. Ο Κούτσιας ήταν σε καλή μέρα, αλλά δεν μπόρεσε να φτιάξει κάποια μεγάλη φάση, ενώ ο κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο μέσος Σαλαμούρας που είχε πολλά χιλιόμετρα στο χώρο του κέντρου και βρισκόταν και κοντά στους αμυντικούς, αλλά και στην επιθετική γραμμή.

Σε εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ Β είχε τις καλές του στιγμές με κυριότερη αυτή του Κουλιεράκη που είχε το τετ α τετ που δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Θεοδωρόπουλο, ενώ η ΑΕΛ πίεσε μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης.

Ο βοηθός του Πάμπλο Γκαρσία, Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, είπε στην κάμερα της ΕΡΤ 3:

«Μας έλειπαν τα παιχνίδια, δεν παίζαμε για 1,5 μήνα. Βρήκαμε τον ρυθμό. Σήμερα ήταν ένα σκληρό παιχνίδι με μεγάλη ένταση. Τα παιδιά μας ήταν πειθαρχημένα. Εμείς είχαμε την καλύτερη φάση για γκολ με τον Κουλιεράκη. Δείξαμε χαρακτήρα σήμερα. Ο διαιτητής βοήθησε σε κάποιες φάσεις την ΑΕΛ, έδωσε όλα τα «σπόρια», αλλά εμείς είμαστε ικανοποιημένοι με την προσπάθεια μας».

Αελ (Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Ηλιάδης, Μαξιμένκο (46′ Θεολόγου), Όγκμποε, Ραμίρες (46′ Νικολιάς), Θ. Παπαγεωργίου, Μπέρτος, Ακούνια (81′ Τσουμάνης), Μαυριάς (67′ Γλυνός), Αμπούντ Ομάρ, Γιάκος (77′ Κ. Παπαγεωργίου).

ΠΑΟΚ Β (Γκαρσία): Ταλιχμανίδης, Αποστολόπουλος, Τάχατος, Κουλιεράκης, Παναγιώτου, Γιαξής, Σαλαμούρας (80′ Μελετίδης), Χατζηστραβός (90+1′ Τσοπούρογλου), Τσαούσης, Κούτσιας (80′ Γκορντεζιάνι), Πανίδης (67′ Τζίμας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.209

Χάντμπολ Γυναικών Τρίτος Ημιτελικός ΠΑΟΚ mαteco - ΑΕΣΧ Πυλαίας - 26-19 Την πρόκριση στους τελικούς της Α1 Χάντμπολ γυναικών ο ΠΑΟΚ mαteco, ε...