27/12/21

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 4.356





6η αγωνιστική Φάση Ομίλων, Basketball Champions League

ΠΑΟΚ - KK Igokea 64-75

Τα δεδομένα πριν το τζάμπολ, με τόσα κρούσματα κορωνοϊού εντός της ομάδας το προηγούμενο διάστημα και με αγώνα μετά από 18 μέρες, μόνο υπέρ του ΠΑΟΚ Μαteco δεν ήταν. Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη άντεξε για ένα ημίχρονο και στο δεύτερο… κατέρρευσε, αφού η πιο γεμάτη και με καλύτερο ρυθμό Ιγκοκέα, έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της, για να φτάσει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, στο τελικό 64-75.

Ελλείψει και του Γκρίφιν, με τον Μάντζαρη σε κακή μέρα (6 λάθη, 18 συνολικά η ομάδα) και με μόλις 6/22 τρίποντα, ο ΠΑΟΚ Μαteco, δύσκολα θα διεκδικούσε κάτι, με τον Λοβ να είναι πρώτος σκόρερ με 20 πόντους (8/16 σουτ), αλλά και… μόνος του στην επίθεση. Η ήττα αυτή, έστειλε την ομάδα στην τρίτη θέση, κάτι που σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσει τη Στρασμπούρ με μειονέκτημα έδρας στα play in του Basketball Champions League, με στόχο την πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης.

Ο αγώνας

Με τον Λοβ ορεξάτο και τον Γιάνκοβιτς να χτυπάει με γρήγορες επιθέσεις, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με ένα 9-4, αλλά η Ιγκοκέα αντέδρασε κυρίως με τον Γιόσιλο, με τον ΠΑΟΚ Μαteco να είναι άστοχος έξω από τα 6.75. Ωστόσο με ΝτιΛίο και Τολιόπουλο, έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο 18-17.

Στις αρχές της δεύτερης περιόδου, οι Βόσνιοι βρήκαν ρυθμό μέσα από την άμυνα τους και με δύο συνεχόμενα τρίποντα, πήγαν στο +4 (19-23). Μετά το τάιμ άουτ του Λυκογιάννη, ο ΠΑΟΚ Μαteco, είχε τις απαντήσεις με τον Λοβ κυρίως, για το 30-29. Η Ιγκοκέα έκανε ένα σερί 0-7, αλλά εκεί ανέλαβε ο Τζόουνς, για το 37-38 της ανάπαυλας.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, το σκηνικό άλλαξε, αφού ο ΠΑΟΚ Μαteco, άρχισε να «καταρρέει». Η αστοχία στο τρίποντο παρέμενε (3/16) και η Ιγκοκέα, κυρίως με τον Σταρκς, αλλά και με Γουόλερ, Στέφενς, ξέφυγε (42-54). Ένα τρίποντο του Καμπερίδη και μια-δυο καλές άμυνες (45-54), έφεραν μια μικρή αντίδραση, αλλά με Τανάσκοβιτς και Σταρκς, οι Βόσνιοι πήγαν στο +16 (45-61), διαφορά που έδειχνε μη αναστρέψιμη.

Τα διαφορετικά κριτήρια των διαιτητών στις δύο πλευρές, είχαν φέρει περαιτέρω εκνευρισμό, Μάντζαρης και Τολιόπουλος (κυρίως ο πρώτος), συνέχιζαν τα εύκολα λάθη και η Ιγκοκέα, ξέφυγε πολύ (48-70). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μαζέψουν την κατάσταση, με Λοβ, Γιάνκοβιτς, μειώνοντας σε 59-73. Με ένα ακόμα καλαθι του Λοβ, κατέβασε κι άλλο τη διαφορά (61-73), με 2μιση λεπτά να απομένουν. Ένα καλάθι μετά από διπλή προσπάθεια του εξαιρετικού Στέφενς, τελείωσε τις όποιες ελπίδες του ΠΑΟΚ Μαteco και απέμενε μόνο το τελικό σκορ, αφού ο νικητής είχε κριθεί, με την Ιγκοκέα να επικρατεί με 64-75.

Δεκάλεπτα: 18-17, 37-38, 45-61, 64-75

Άρης Λυκογιάννης

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, αλλά είχαμε περισσότερα θέματα να λύσουμε. Δε μπορούσαμε να παίξουμε περισσότερο από 20 λεπτά με την απαραίτητη ενέργεια. Η εικόνα μας ήταν φυσιολογική από τη στιγμή που τις τελευταίες είκοσι μέρες, κάναμε τρεις προπονήσεις με τους περισσότερους παίκτες. Δεν είναι δικαιολογία, αλλά η πραγματικότητα και δε μπορούμε να πάμε απέναντι μας. Δεν έχουμε τις φυσικές ανάσες τώρα, για να παίξουμε ανταγωνιστικά για σαράντα λεπτά. Είμαστε ικανοποιημένοι που συνεχίζουμε, παρότι πιστεύω ότι αν είχαμε όλο το ρόστερ μαζί, ,όπως με τη Γαλατασαράι εντός και με τη Νίμπουρκ εκτός, η όλη εικόνα θα ήταν διαφορετική. Δε μπορείς να παίξεις μπάσκετ με τα αν… Παίζουμε από την αρχή, χωρίς βασικούς παίκτες και φαίνεται ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε έτσι.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα να αντιμετωπίσουμε στη συνέχεια, όπως η Στρασμπούρ. Έχει πολλή ποιότητα, είναι δεύτερη στη Γαλλία, έχει το πλεονέκτημα έδρας, αλλά θα πάμε με στόχο να επιτύχουμε και να συνεχίσουμε στη φάση των 16».

Για την κατάσταση στις προπονήσεις, μετά τον κορωνοϊό, σχολίασε… «Μόνο για 1-2 παίκτες δε μπορώ να βρω δικαιολογία. Ήταν μια τετράδα παικτών που έκαναν ατομικά. Στις 24 του μπήκαμε μπήκαμε οκτώ άτομα στο γήπεδο, 24-25 προπονηθήκαμε με οκτώ άτομα και τρεις μέρες, κάναμε προπόνηση με όλους τους παίκτες, πλην του Χριστοδούλου, που σήμερα ήταν η δέκατη μέρα του. Η ομάδα είναι δεδομένα τελείως εκτός ρυθμού. Οι περισσότεροι ήταν εκτός ρυθμού, χωρίς ανάσες όσο περνούσε η ώρα. Η εικόνα του τρίτου δεκαλέπτου, το να ξαναμπούμε στον ίδιο ρυθμό, μας σκότωσε… Σε κάποιους παίκτες ήταν πιο έντονο, αλλά ήταν ολοφάνερο στους περισσότερους».

Όσο για το πότε υπολογίζει να ξαναβρεί η ομάδα ρυθμό; «Θα αργήσουμε αρκετά… Θα βοηθήσουν τα συνεχόμενα παιχνίδια, αν κερδίζουμε… Σε ρυθμό ίσως να μας βοηθούν. Το κακό είναι ότι έχουμε συνεχόμενες σημαντικές υποχρεώσεις μπροστά μας και τις επόμενες 15-20 μέρες δε θα είμαστε όπως ήμασταν πριν τον κορωνοϊό. Οι περισσότεροι ήταν ασυμπτωματικοί, αλλά τις πρώτες 2-3 μέρες είχαν κάποια θέματα και για περίπου δώδεκα μέρες, ήταν εκτός προπονήσεων».

Ο Λυκογιάννης αναφέρθηκε στην προσθήκη του Ρίβερς, αλλά και στην κατάσταση του τραυματισμού του Γκρίφιν. Ο Ρίβερς μπορεί να παίξει σε δύο θέσεις στο τρία και στο τέσσερα. Τα προηγούμενα χρόνια, έπαιζε στο «3», φέτος έπαιζε κυρίως στο «4» στη Νίμπουρκ. Εχει καλά προσόντα. Πρέπει να τον ενσωματώσουμε. Είναι καλό ότι είναι με αγωνιστική ετοιμότητα. Περιμένουμε να μας δώσει μια έξτρα λύση στο «4» και το «3».

Για τον Γκρίφιν δεν είναι αισιόδοξα τα πράγματα… Δεν είναι πολύ καλή καθαρή η εικόνα. Το οστικό οίδημα είναι λίγο μικρότερο, αλλά θέλαμε μεγαλύτερη βελτίωση. Θα μπούμε σε διαδικασία περαιτέρω εξετάσεων για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα. Σε αυτόν τον τραυματισμό, δε χωρούν προβλέψεις. Δε μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα εμείς, είναι θέμα ιατρικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.208

Play-Off, Super League 8η αγωνιστική ΠΑΟΚ - Αεκ - 3-2 Για την 8η αγωνιστική των play offs της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 την ΑΕΚ.....