7/12/21

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 4.335









Basketball Champions League Φάση Ομίλων 5η αγωνιστική, 

Galatasaray - ΠΑΟΚ Mαteco -87-75

Παίζοντας με σημαντικά προβλήματα στο Σινάν Ερντέμ κόντρα στην πλήρη και πρωτοπόρο Γαλατάσαραϊ, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 87-75 για την 5η αγωνιστική του Basketball Champions League, όμως ελπίζει στην πρόκριση.

Ο Δικέφαλος, παρουσιάστηκε χωρίς τους τραυματίες Γκρίφιν και Γιάνκοβιτς, όπως και τον χρόνια απόντα Κάρτερ, ενώ και ο Τζόουνς δεν ήταν απόλυτα έτοιμος. Πάλεψε για ένα ημίχρονο όμως οι γηπεδούχοι ήταν... εκνευριστικά εύστοχοι στα τρίποντα, έχοντας 14/34.

Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ ήταν ο Μάρβιν Τζόουνς, ο οποίος στο πρώτο του ματς μετά την περιπέτεια με τον κορωνοϊό, είχε 15 πόντους και 8 ριμπάουντ και τον ακολούθησε ο Ζερμέιν Λοβ με 12 πόντους, μένοντας όμως στην εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου. Για τη Γαλατάσαραϊ πρώτος σκόρερ ήταν ο ΝτεΒόν Ακούν-Παρσέλ με 20 πόντους και 4/8 τρίποντα.

Με αυτή τη νίκη η Γαλατάσαραϊ κλείδωσε την πρώτη θέση του 5ου ομίλου (ρεκόρ 4-1) και ο ΠΑΟΚ πήγε στο 2-3 μαζί με τις Ιγκοκέα και Νίμπουρκ. Στην τελευταία αγωνιστική ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Ιγκοκέα (22/12) και αν κερδίσει συνεχίζει σίγουρα στα προκριματικά για τους "16", και την ίδια μέρα και ώρα η Νίμπουρκ παίζει με τη Γαλατάσαραϊ.

ΑΝΤΕΞΕ ΣΤΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΩΣ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ

Ανταγωνιστικός παρουσιάστηκε στο ξεκίνημα ο ΠΑΟΚ και με τον Λοβ να σκοράρει 6 πόντους προσπέρασε με 10-12. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι έχοντας τρομερή ευστοχία από τα 6,75μ. με 6/9 τρίποντα πήγαν στο 28-20, με τον Τολιόπουλο να σκοράρει στο μεσοδιάστημα και αυτός 2/2 τρίποντα σε ένα παιχνίδι που είχε αποκτήσει υψηλό ρυθμό από πολύ νωρίς.

Με 4/4 τρίποντα ο Ακούν-Παρσέλ και με άμυνες... κολλημένες πάνω του η διαφορά άνοιξε στο +10 (36-26), ενώ με τα τρίποντα να συνεχίζουν να πέφτουν... βροχή (9/13) το σκορ έφτασε στο 44-28. Όταν η τουρκική ομάδα έχασε τρία σερί τρίποντα, ο Δικέφαλος βρήκε την ευκαιρία και με τους Τολιόπουλο και Τζόουνς μπόρεσε να μειώσει στο 48-40 του ημιχρόνου.

ΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Με τρίποντο ο Μιχάλης Καμπερίδης μείωσε σε 60-52, ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να ρίξει κι άλλο τη διαφορά, όμως δεν έκανε τις σωστές επιλογές στην επίθεση. Έτσι, ο Καμπατσά άνοιξε την απόσταση ξανά στο +16 (68-52) και η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε στο 76-58. H συνέχεια έμοιαζε περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα καθώς η διαφορά κυμαινόταν κοντά στους 20 πόντους διαφοράς. Ο ΠΑΟΚ με ένα μικρό σερί 0-6 μείωσε σε 83-69, χωρίς όμως να υπάρχει ανάλογη συνέχεια.

Άρης Λυκογιάννης

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη Γαλατασαράι, έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και έβγαλε πολλή ενέργεια. Ήταν πολύ όμορφη ατμόσφαιρα με πολύ κόσμο σε ένα ωραίο γήπεδο. Ήμασταν ανταγωνιστικοί για 15 λεπτά πιστεύω. Μετά έπρεπε να βγάλουμε κάποιους βασικούς παίκτες, είχαμε σκαμπανεβάσματα και αυτό ήταν φυσιολογικό γιατί ήρθαμε χωρίς τρεις βασικούς παίκτες, όπως ο Γκρίφιν, ο Γιάνκοβιτς και ο Κάρτερ. Ήταν δύσκολο να καλύψουμε το κενό τους.

Το παιχνίδι θα το περιέγραφα όπως περίπου αυτό του πρώτου γύρου, με διαφορετική εξέλιξη. Όταν είχε έρθει η Γαλατά χωρίς πολλή ξεκούραση και μετά τη νίκη επί της Εφές στη Θεσσαλονίκη, εμείς ήμασταν πιο φρέσκοι και νικήσαμε. Τώρα εμείς ήμασταν από το ταξίδι στην Πάτρα, με τρεις λιγότερους παίκτες και χάσαμε. Θέλω να συγχαρώ και τους παίκτες μου γιατί συνέχισαν να παλεύουν ως το τέλος και περιόρισαν τη διαφορά».

Δεκάλεπτα: 28-22, 48-40, 76-58, 87-75.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.209

Χάντμπολ Γυναικών Τρίτος Ημιτελικός ΠΑΟΚ mαteco - ΑΕΣΧ Πυλαίας - 26-19 Την πρόκριση στους τελικούς της Α1 Χάντμπολ γυναικών ο ΠΑΟΚ mαteco, ε...