7/12/21

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 4.336

a Conference League














Φάση Ομίλων 6η αγωνιστική, Europa Conference League

ΠΑΟΚ - Lincoln FC - 2-0

Για την 6η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Conference League, o ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα τη Λίνκολν με 2-0 ...

Ο ΠΑΟΚ έκανε το καθήκον του κι επικράτησε με 2-0 της Λίνκολν στο γήπεδο της Τούμπας για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του UEFA Europa Conference League. Η Κοπεγχάγη στο άλλο παιχνίδι κέρδισε με 2-0 τη Σλόβαν οπότε ο Δικέφαλο πήρε την πρόκριση στα νοκ άουτ χωρίς να χρειαστεί να βγουν κομπιουτεράκια στο φινάλε.

Η ομάδα μετά από ένα κακό αγωνιστικό διάστημα με ένα σερί άσχημων αποτελεσμάτων επέστρεψε στις νίκες, πήρε μία σημαντική ευρωπαϊκή πρόκριση και μαζί κέρδισε σε ψυχολογία, ενόψει της δύσκολης συνέχειας.Όλα βέβαια ξεκίνησαν άσχημα, με τον Ομάρ Ελ Καντουρί να αποχωρεί με ενοχλήσεις από το ζέσταμα και τη θέση του στο αρχικό σχήμα να παίρνει ο Ντόογυκλας Αουγκούστο.Ο ΠΑΟΚ στο αγωνιστικό κομμάτι μπήκε σοβαρός, αποφασισμένος και δεν άφησε περιθώριο στην αντίπαλό του. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς με κεφαλιά μετά από σέντρα του Σίντκλεϊ στο 17′ άνοιξε το σκορ, με το 1-0 να μην αλλάζει μέχρι την ανάπαυλα, παρά τις σημαντικές ευκαιρίες που είχε με Κούρτιτς και Μουργκ .

Στην επανάληψη ο Α.Ζίβκοβιτς ανέλαβε χρέη δημιουργού, σέρβιρε στον Σβαμπ κι αυτός με απίθανη κεφαλιά έκανε το 2-0 στο 56′ και τελείωσε το παιχνίδι.Ο ρυθμός έπεσε, ο Λουτσέσκου αναγκάστηκε να κάνει αλλαγές, με τους Σβαμπ και Τέιλορ να αποχωρούν από το παιχνίδι, ο Μπίσεσβαρ έχασε μία μεγάλη ευκαιρία, η Λίνκολν δεν κατάφερε ποτέ να απειλήσει ουσιαστικά και το 2-0 δεν άλλαξε, με το τελευταίο 20λεπτο να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, μετά και το 2-0 της Κοπεγχάγη κόντρα στην Σλόβαν.Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου να πανηγυρίζει μία μεγάλης σημασίας πρόκριση και να στρέφει το μυαλό του στο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στη Λαμία για το πρωτάθλημα της Super League Interwetten 2021-22.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης , Τέιλορ (61′ Λύρατζης ), Μιχάι , Κρέσπο , Σίντκλεϊ , Κούρτιτς , Σβαμπ (74′ Τσιγγάρας ), Μουργκ , Αουγκούστο (67′ Μπίσεσβαρ ), Α.Ζίβκοβιτς , Σφιντέρσκι (67′ Άκπομ ).

Λίνκολν: Κόλινγκ, Σέρτζαντ, Ρ. Τσιπόλινα, Λόπες, Τοσκάνο, Ρόναν (72′ Καραλιέρο), Γιαχάγια, Ανιόν, Μπρίτο (78′ Αράιζα), Γκόμεθ, Γουόκερ (65′ Οκράν).

 Ραζβάν Λουτσέσκου:

Για την πίεση του ΠΑΟΚ σήμερα και την πρόκριση στο φινάλε: «Η πίεση ήταν τεράστια αλλά είναι φυσιολογικό, περνάμε μία δύσκολη περίοδο, είμαστε σαν... άρρωστος άνθρωπος που χρειάζεται γιατρειά και αυτή η πρόκριση μπορεί να είναι η γιατρειά».

Για το τι δεν του άρεσε απόψε: «Είμαι χαρούμενος γιατί προκριθήκαμε αλλά δεν μπορώ από εκεί και πέρα να είμαι χαρούμενος για την περίοδος που περάσαμε, η κατάσταση με όλα αυτά τα προβλήματα, έχουμε τραυματισμούς, κορωνοϊό, πρόγραμμα που ρισκάραμε αρκετά στο πρωτάθλημα και την Ευρώπη μέχρι τώρα. Τουλάχιστον η πρόκριση θα μας φέρει αυτοπεποίθηση και κίνητρο για τη συνέχεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.208

Play-Off, Super League 8η αγωνιστική ΠΑΟΚ - Αεκ - 3-2 Για την 8η αγωνιστική των play offs της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 την ΑΕΚ.....