12/12/21

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 4.340











10η αγωνιστική Basket League

ΠΑΟΚ - Άρηθ -96-64

Για την 10η αγωνιστική της Basket League, o Δικέφαλος επικράτησε στην PAOK Sports Arena τον Άρη με 96-64...

Ποιο ντέρμπι; Ο ΠΑΟΚ με φοβερή πολυφωνία και ευστοχία που θύμιζε... PlayStation διέλυσε τον αγνώριστο Άρη ρίχνοντάς του 30άρα στο κεφάλι (96-64) και παρέμεινε το αφεντικό της πόλης.

Εκπληκτικός ο ΠΑΟΚ με τρομερό επιθετικό πλουραλισμό διέλυσε τον Άρη μπροστά στον κόσμο του που δημιούργησε μια μοναδική ατμόσφαιρα. Εκπληκτικά ποσοστά για τον ΠΑΟΚ με 15/19 βολές, 24/35 δίποντα και 11/19 τρίποντα και... άπαντες πρωταγωνιστές. Από την άλλη οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του ντέρμπι και είδαν τη διαφορά να φεύγει πάνω από τους 30 πόντους!

Με αυτή τη νίκη ο ΠΑΟΚ πήγε το ρεκόρ του στο 3-6, ενώ ο Άρης έπεσε στο 4-5. Στην επόμενη αγωνιστική (11η) ο ΠΑΟΚ παίζει στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό (18/12), ενώ ο Άρης υποδέχεται τον Ολυμπιακό (20/12).

ΜΕ... ΦΟΡΑ Ο ΠΑΟΚ ΚΑΙ Ο ΑΡΗΣ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ

Αντλώντας ενέργεια από την τρομερή ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει από νωρίς οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 15-0, με τον Άρη να έχει κακές επιλογές στις επιθέσεις του, είτε κάνοντας λάθη, είτε πολύ άστοχα σουτ. Κάτι που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρον οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη φτάνοντας με τρίποντο του Μάντζαρη στο 23-4 κι ενώ ο Λοβ είχε αποσυρθεί νωρίτερα (5') στον πάγκο με δύο φάουλ.

Με 2/3 βολές του Χριστοδούλου έγινε το 29-6 της πρώτης περιόδου με τον κόσμο να μοιάζει... εκστασιασμένος. Η διαφορά ανέβηκε στο +25 (35-10) με τον ΠΑΟΚ να σκοράρει με κάθε τρόπο και... κάθε παίκτη, ενώ από την άλλη ο Άρης βρισκόταν σε τρικυμία.

Με 0/7 τρίποντα και 7 λάθη δεν μπορούσε να αλλάξει πολλά, ενώ ο Χάνλαν πέτυχε το πρώτο του καλάθι στο 15' (37-15). Ο ΠΑΟΚ δεν πτοήθηκε και με διαδοχικά τρίποντα των Μάντζαρη, ΝτιΛέο και Γιώργου Καμπερίδη η απόσταση... τριαντάρισε για το 49-19 στο 18'.

ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ...

Ο Κάουαν έβαλε το πρώτο τρίποντο των «κιτρινόμαυρων» (1/14) και με ένα ακόμα δικό του buzzer beater μπάσιμο έγραψε το 54-26 του ημιχρόνου, την στιγμή που ο Δικέφαλος στο ίδιο διάστημα είχε 7/10 τρίποντα και 13/17 δίποντα! Το τέταρτο τρίποντο του ΝτιΛέο διαμόρφωσε το 61-32, με τον Άρη να αρχίζει να... βάζει από τα 6,75μ. (7/12 τρίποντα στο δεκάλεπτο), αλλά χωρίς να μπορεί να μειώσει τη διαφορά (70-42 στο 27'). Το πάρτι στο PAOK Sports Arena κρατούσε... καλά και το 76-51 της τρίτης περιόδου έδειχνε πως το μόνο που απομένει είναι η τελική διαφορά νίκης των γηπεδούχων.

Ο Τζόουνς πήγε τη διαφορά ξανά στους 30 πόντους (83-53) και ο κόσμος ζητούσε να ανεβάσει κι άλλο τη διαφορά η ομάδα απειλώντας το ρεκόρ της μεγαλύτερης νίκης επί του Άρη (83-48). Ο Λοβ με τρίποντο έκανε το 96-62 στο 38', χωρίς όμως να μπορέσουν οι γηπεδούχοι να σπάσουν το φράγμα του ρεκόρ +35.

Άρης Λυκογιάννης:

«Είμαστε ικανοποιημένοι για την άνετη νίκη μας όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι. Πιστώνεται η νίκη στους παίκτες μας. Είχαμε μια πολύ δύσκολη εβδομάδα με μεγάλα ταξίδια και να διαχειριστούμε τους τραυματίες και τις απουσίες μας.

Γνωρίζαμε ότι έχουμε να παίξουμε με μια καλοδουλεμένη ομάδα που παίζει πολύ ξύλο στην άμυνα. Δεν ξέραμε αν θα μπορούμε να βρούμε ενέργεια μετά από αυτή την εβδομάδα. Ασχοληθήκαμε πολύ με την πληροφορία και τα παιδιά κατάφεραν να τα κατανοήσουν. Βρεθήκαμε σε εξαιρετική μέρα στην επίθεση, κάναμε την καλύτερή μας άμυνα στη φετινή σεζόν. Όμως θα το αφήσουμε πίσω μας από αύριο κιόλας και θα δούμε τη συνέχεια.

Δεν έχουμε βρεθεί καθόλου, εκτός από 15 μέρες, όλοι μαζί. Συνέχεια λείπει κάποιος. Ψάχνουμε να βρούμε λύσεις και σχήματα. Έχουμε φτάσει στο σημείο να ανεβάζουμε παίκτες από το Εφηβικό για να κάνουμε προπονήσεις. Κυριαρχήσαμε γιατί ήταν μεγάλη η ανάγκη της νίκης. Έχουμε αρκετά παιδιά που έχουν παίξει πολλές φορές στην Ελλάδα γνωρίζοντας τη σημασία του ντέρμπι.

Χρειάζεται διαχείριση συναισθημάτων σε όλους τους τομείς. Ο Άρης παίζει πάνω από το όριο του φάουλ, έχει βρει χημεία και έχει πετύχει μεγάλες νίκες. Είναι δύσκολο να διαχειριστείς και τις μεγάλες νίκες. Μια ομάδα έδειξε μεγαλύτερο πάθος και ότι είχε ανάγκη αυτή τη νίκη.

Καθένας έχει τις δικές του σκέψεις και προσδοκίες. Είμαι ικανοποιημένος για όσα έκαναν σήμερα τα παιδιά. Όμως έχω και μια λύπη γιατί μας έχουν στραβώσει κάποια πράγματα και δεν μπορέσαμε να κάνουμε αυτά που είχαμε στο μυαλό μας από την αρχή. Παραμένουν βέβαια μόνο δύο βαθμοί για εμάς. Καταλαβαίνω απόλυτα τι σημαίνει για τον κόσμο και τον σύλλογο, όμως πρέπει να το προσεγγίζουμε σαν ακόμα ένα παιχνίδι. Κόντρα και στον Άρη παίρνεις δύο βαθμούς, όπως απέναντι και σε κάθε ομάδα.

Για Γκρίφιν και Κάρτερ: «Ο Γκρίφιν είναι αρκετά καλύτερα, έχει ακόμα θέμα, κάνει καθημερινά θεραπείες. Μας πιέζει ο χρόνος και τα αποτελέσματα. Δεν χρειάστηκε να επιβαρυνθεί περισσότερο. Για την αντικατάσταση του Κάρτερ, υπάρχουν πολύ μέτριοι παίκτες σε απραξία στην αγορά. Δεν αξίζει να ρισκάρουμε και οι υπόλοιπες περιπτώσεις που έχουν συζητηθεί, ξαφνικά ανέβαινε η τιμή του παίκτη ή κάτι γινόταν με την ομάδα τους και δεν μπορούσαμε να τους πάρουμε».

Για τους μεταγραφικούς στόχους: «Για τον Χόλογουελ είχαμε ενημερωθεί ότι φεύγει από την ομάδα του, αλλά ξαφνικά δεν τον άφηνε σε μια περίπτωση βέβαιη για εμάς. Και για τον Στέφαν Γιάνκοβιτς έγινε επίσης ξαφνική αλλαγή πλεύσης. Και με τον Άντριτς υπάρχει το θέμα ότι είναι ανεμβολίαστος. Υπάρχουν μία-δύο περιπτώσεις που τις κοιτάμε και περιμένουμε να κάνουμε την κίνησή μας»

Δεκάλεπτα: 29-6, 54-26, 76-51, 96-64

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.208

Play-Off, Super League 8η αγωνιστική ΠΑΟΚ - Αεκ - 3-2 Για την 8η αγωνιστική των play offs της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 την ΑΕΚ.....