13/1/21

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 4.063











6η αγωνιστική Superleague

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός - 1-1

Σε εξ αναβολής παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής της Super League, o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 στην Τούμπα με τον Ολυμπιακό ...

Ο Γκαρσία παρέταξε στο αρχικό σχήμα τους Πασχαλάκη, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλη, Βιερίνια, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Ουάρντα, Α.Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Κρμέντσικ, μια ενδεκάδα με μοναδική  έκπληξη τη συμμετοχή του Μουργκ σε αυτήν αντί του Τζόλη.

Η ομάδα ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, είχε στο δεύτερο λεπτό μια εξαιρετική ευκαιρία με τον Μουργκ να στέλνει στην μπάλα άουτ μετά από γύρισμα του Σβαμπ, αλλά όσο περνούσε ο χρόνος οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και άρχισαν να γίνονται απειλητικοί.

Η καλύτερη στιγμή τους στο πρώτο 45λεπτο καταγράφηκε στο 14', όταν χρειάστηκε μεγάλη επέμβαση του Πασχαλάκη σε σουτ του Εμβιλά, στη συνέχεια το νέο σουτ του ίδιου έστειλε την μπάλα στο δοκάρι μας, για να ακολουθήσει σουτ του Καμαρά με την μπάλα να βρίσκει την εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού μας! Να σημειωθεί πως η φάση ξεκίνησε από λάθος του Κρέσπο!

Η πίεση των φιλοξενούμενων βραχυκύκλωσε τον ΠΑΟΚ που δυσκολευόταν να κρατήσει μπάλα και τα λάθη από τους παίκτες ήταν πολλά, συχνά αβίαστα. Ο Πασχαλάκης σε δύο περιπτώσεις σταμάτησε τις εκτελέσεις φάουλ των Βαλμπουενά και Φορτούνη, αποκρούοντας τα φάουλ που εκτέλεσαν οι παίκτες του Ολυμπιακού.

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην! Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή, έχοντας έναν καταπληκτικό και αλάνθαστο Ουάρντα, αναγκάζοντας τους παίκτες του Μαρτίνς να περνούν τη σέντρα με το τηλεσκόπιο!

Στο  51' ο Ίνγκασον με σουτ από κοντά μετά την απόκρουση του Σα στην κεφαλιά του Ουάρντα, σκόραρε ανοίγοντας το σκορ. Ο ΠΑΟΚ είχε τον πλήρη έλεγχο στο ματς, ο γάβρος αρκούνταν σε σπασμωδικές κινήσεις, αλλά στο 77' η μπάλα μας τιμώρησε! 

Μετά από κόρνερ του Φορτούνη, ο Μπα πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνάς μας, ο Πασχαλάκης έκανε την έξοδο του Μεσολογγίου και ο στόπερ του Ολυμπιακού ισοφάρισε! Ήταν η μοναδική φορά που ο Ολυμπιακός πάτησε στην περιοχή μας στην επανάληψη και αυτό με στημένη φάση!

Ο ΠΑΟΚ δεν τα παράτησε, προσπάθησε για τη νίκη, ήταν όμως πολύ άτυχος καθώς στο 93' η φωτοβολίδα του Τζόλη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Σα.

Πάμπλο Γκαρσία:

«Όταν δεν κερδίζεις θέλεις πάντα το κάτι παραπάνω. Πάλι κάποιες λεπτομέρειες μας στέρησαν τη νίκη. Είμαι ευχαριστημένος από όλα τα παλικάρια. Έχουν βελτιωθεί αρκετά. Εμείς φταίμε για τη βαθμολογική διαφορά που υπάρχει, το επίπεδο των δύο ομάδων δείξαμε σήμερα ότι είναι ίδιο. Υποσχόμαστε ότι θα δουλέψουμε σκληρά.

Σκεφτόμασταν τα ατομικά λάθη στα προηγούμενα παιχνίδια. Η ομάδα βελτιώθηκε αρκετά στο προηγούμενο παιχνίδι και καταφέραμε να κερδίσουμε. Βελτιωθήκαμε και στη νοοτροπία μας, κάτι που δείξαμε και σήμερα. Στο πρώτο μέρος δεν παίχτηκε τόσο καλό ποδόσφαιρο, είχαμε και τον άνεμο εναντίον μας.

Το δεύτερο ημίχρονο μας ανήκει δικαιωματικά. Πάτησε μία φορά στην εστία ο αντίπαλος και πέτυχε το γκολ. Θα μπορούσαμε να αντιδράσουμε καλύτερα αμυντικά σε εκείνη τη φάση. Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου και η συμπεριφορά της ομάδας είναι αυτή που θέλουμε να βλέπουμε. Το ποδόσφαιρο δε σου δίνει πάντα αυτά που δικαιούσαι, αλλά η ομάδα θα το βρει αυτό δουλεύοντας.

Χάσαμε δύο βαθμούς, αλλά μας δίνει αυτοπεποίθηση το γεγονός ότι δείξαμε ότι οι ομάδες είναι ισάξιες. Είναι πρώτοι γιατί εμείς κάναμε λάθη σε προηγούμενα παιχνίδια και μας στέρησαν βαθμούς.

Η εμφάνιση μας ικανοποιεί. Με τις καλές εμφανίσεις θα έρθουν και τα αποτελέσματα».

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Βιερίνια, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Ουάρντα, Α.Ζίβκοβιτς, Μουργκ (83' Τζόλης), Κρμέντσικ (69' Σφιντέρσκι) .

Ολυμπιακός: Σα, Ρεαμπτσιουκ, Μπα, Σεμέντο, Ραφίνια, Εμβιλά, Καμαρά, Βαλμπουενά (71' Χασάν), Φορτούνης (82' Μπουχαλάκης), Βρουσάι (62' Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (82' Μασούρας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.208

Play-Off, Super League 8η αγωνιστική ΠΑΟΚ - Αεκ - 3-2 Για την 8η αγωνιστική των play offs της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 την ΑΕΚ.....