7/1/21

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 4.061












15η αγωνιστική της Super League

Ατρόμητος -  ΠΑΟΚ -  3-2

Για την 15η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ κατλαφερε και έχασε στο Περιστέρι με 3-2 από τον Ατρόμητο .

Ο Γκαρσία παρέταξε στο αρχικό σχήμα τους Πασχαλάκη, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Μιχαηλίδη, Γιαννούλη, Ντόουγκλας, Σβαμπ, Μουργκ, Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλη και Σφιντέρσκι.

Ο ΠΑΟΚ ήταν αισθητά καλύτερος των γηπεδούχων στο πρώτο μισό του αγώνα κυριαρχώντας στη μεσαία γραμμή, πιέζοντας τον Ατρόμητο που γενικά στο πρώτο 45λεπτο δεν απείλησε με εξαίρεση μια κεφαλιά του αμαρκάριστου Σάλομον στο 4ο λεπτό.

Από το 10ο λεπτό και μετά ο Δικέφαλος άρχισε να παράγει φάσεις και στο 14ο λεπτό, ο Σφιντέρσκι μετά από μπαλιά του Γιαννούλη σούταρε αλλά ο Γιαννιώτης απέκρουσε

Στο 15ο λεπτό, δόθηκε πέναλτι για τον ΠΑΟΚ σε χέρι του Κωτσόπουλου, το εκτέλεσε ο Τζόλης, άουτ! Στο 22ο λεπτό, το σκορ άνοιξε όταν μετά από σέντρα ακριβείας του Τζόλη, πήρε την κεφαλιά ο Σφιντέρσκι κάνοντας το 0-1.

Ο ΠΑΟΚ κυριαρχούσε στο γήπεδο, περιορίζοντας τους γηπεδούχους σε παθητικό ρόλο και στο 40' ο Σφιντέρσκι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μανδά, ο οποίος στο 32' είχε αντικαταστήσει τον Γιαννιώτη.

Στο 54' ο Σβαμπ βρήκε στα αριστερά τον Γιαννούλη, αυτός σέντραρε παράλληλα, αλλά ο Σφιντέρσκι από τα δύο μέτρα με την μπάλα στρωμένη στα πόδια του δεν κατάφερε να σκοράρει!

Κάπου εκεί ο ΠΑΟΚ επιθετικά εξαφανίστηκε από το γήπεδο, ο Ατρόμητος ανέβηκε μέτρα χωρίς πάντως να απειλεί. Στο 64ο λεπτό έγινε το 1-1 από τον Μουνίθ μετά από ολέθριο λάθος του Γιαννούλη. Στο 82ο λεπτό ο Αμρ Ουάρντα με πανέξυπνη κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, όμως ένα νέο λάθος του Γιαννούλη στο 85' έδωσε την ευκαιρία στον Χαρίση να ισοφαρίσει.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, στις καθυστερήσεις του ματς, ο Νάτσος έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους, με τη φάση αυτή να ξεκινάει και πάλι από λάθος του Γιαννούλη στην επίθεση!

Πάμπλο Γκαρσία

Για τις απώλειες στα τελευταία παιχνίδια και τι πήγε λάθος με τον Ατρόμητο:

«Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος με τους ποδοσφαιριστές και τη βελτίωση που έχουμε δείξει. Δεν είμαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα. Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να δουλευτούν και κάποια άλλα όχι. Μας λείπει το κάτι παραπάνω για να πετύχουμε γκολ. Δυστυχώς δεχόμαστε γκολ από ατομικά λάθη που δεν μπορείς να κάνεις σε αυτό το επίπεδο χωρίς να τα πληρώσεις. Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Πρέπει να δουλεύουμε σκληρά, δεν μπορούμε να τα παρατήσουμε. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια ακόμη».

Σχετικά με τα εύκολα γκολ που δέχεται ο ΠΑΟΚ και το γεγονός ότι δεν εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες στην επίθεση:

«Βελτιώνεσαι μόνο με τη σκληρή δουλειά στα τελειώματα στο επιθετικό κομμάτι και όσον αφορά την άμυνα περισσότερο έχει να κάνει με τη συγκέντρωση που πρέπει να δείχνουμε σε κάθε σημείο του παιχνιδιού. Όταν δεν σκοράρεις με βάση τις ευκαιρίες που έχεις δυστυχώς κάποιες φορές στο αμυντικό κομμάτι δείχνεις κάπως νευρικός. Αυτό έχει να κάνει με όλη την ομάδα. Να μιλήσουμε με τους ποδοσφαιριστές. Έχουμε δείξει σε κάποια πράγματα βελτίωση και να δουλέψουμε σε αυτά που χρειάζονται βελτίωση».

Πού οφείλονται οι μεταπτώσεις στην απόδοση;

«Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα δημιουργεί ευκαιρίες. Θα μας ανησυχούσε το αντίθετο. Μας λείπει η λεπτομέρεια όμως για να πετύχουμε το γκολ. Στην άμυνα θα πρέπει να μην ρισκάρουμε τόσο πολύ. Μας αρέσει να παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο να χτίζουμε τις επιθέσεις μας από πίσω, αλλά ίσως κάποιες φορές με βάση το αποτέλεσμα που υπάρχει θα μπορούσε αυτό να μη γίνεται».

Για τα νέα πρόσωπα και αν περιμένει κάτι άλλο:

«Έχουμε τρεις παραπάνω επιλογές ποδοσφαιριστών που μπορούν να μας βοηθήσουν. Είναι σημαντικό και για τους παίκτες στην επίθεση γιατί είχαμε περιορισμένες λύσεις έως τώρα. Θα βοηθήσει πολύ η ενίσχυση του συναγωνισμού ανάμεσα τους. Ο Κρμέντσικ που μπήκε έδωσε κάποια θετικά στην ομάδα, ο Λάμπρου προσπάθησε αρκετά έδειξε ότι θέλει να αποκτήσει ρυθμό. Είναι στο δικό μας χέρι να βγάλουμε τον καλύτερο τους εαυτό, ώστε όταν είναι έτοιμοι να αγωνιστούν και να δείξουν πράγματα».

Ατρόμητος: Γιαννιώτης (32' Μανδάς), Γούτας, Γκαλβάο, Γκάλο, Σάλομον, Κιβρακίδης, Νταβιώτης (60' Νταβιώτης), Νάτσος, Χαρίσης, Μανούσος (75' Μάτιτς), Κωτσόπουλος (75' Χριστοδουλόπουλος).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Ντόουγκλας, Σβαμπ (70' Ελ Καντουρί), Μουργκ (70' Ουάρντα), Α. Ζίβκοβιτς (78' Νινούα), Τζόλης (66' Λάμπρου), Σφιντέρσκι (78' Κρμέντσικ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.208

Play-Off, Super League 8η αγωνιστική ΠΑΟΚ - Αεκ - 3-2 Για την 8η αγωνιστική των play offs της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 την ΑΕΚ.....