28/7/17

oxyro N 3.135
















3ο προκριματικός γύρος του Europa League

Ολιμπίκ Ντόνετσκ - ΠΑΟΚ -1-1

Για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, o ΠΑΟΚ έμεινε ισόπαλος 1-1 στην Ουκρανία, με την Olimpik Donetsk, μετά από ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο, η εικόνα του παιχνιδιού βελτιώθηκε κάπως στην επανάληψη.

Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς:
Για την εικόνα του ματς: "Το αποτέλεσμα είναι καλό, αλλά δεν είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα. Η απόδοση απείχε από αυτό που θέλω να δω. Θα δούμε την επόμενη βδομάδα πόσο θα έχουμε βελτιωθεί σε σχέση με σήμερα".
Για την αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ: "Δεν έχει να κάνει μόνο με την αμυντική γραμμή. Έχω εικόνα για το τι χρειαζόμαστε, έχω μιλήσει με τον τεχνικό διευθυντή για το τι πρέπει να κάνουμε. Πάντως, η εικόνα στην άμυνα δεν αφορά μόνο την τετράδα που αγωνίζεται πίσω, αλλά τη συνολική λειτουργία της ομάδας που ξεκινάει από μπροστά".
Για το γεγονός ότι η ομάδα δεν απέδωσε σύμφωνα με το επιθετικό πλάνο που θέλει: "Είναι αλήθεια αυτό. Δεν είναι έτοιμη ακόμη η ομάδα να παίξει το παιχνίδι που θέλω. Επειδή μιλάμε για ματς πρόκρισης ήθελα μεγαλύτερη ασφάλεια στο κέντρο. Σύντομα ελπίζω να παίξουμε πιο επιθετικό ποδόσφαιρο. Αν ξεκινούσαμε ξανά το παιχνίδι από την αρχή θα έκανα μια αλλαγή".
Για τη ρεβάνς: "Περιμένω να παίξουμε καλύτερα, πιο επιθετικά, να μπούμε πιο δυνατά και να δείξουμε τα στοιχεία που θέλουμε. Υπερτερούν σε φυσική κατάσταση στην αντίπαλη ομάδα".
Για ενδεχόμενη μετυαγραφική ενίσχυση: "Σε ότι έχει να κάνει με τις μεταγραφές, όταν αγοράζεις νέους παίκτες έχεις ένα 30% διαφορά σε σχέση με την ομάδα που θα είχες, αν δεν πάρεις καινούργιους ποδοσφαιριστές. Δεν έχει να κάνει όμως μόνο με τις μεταγραφές. Σήμερα δε παίξαμε τόσο καλά. Είναι νωρίς να πούμε τι φταίει και τι όχι πρέπει να δούμε τη συνολική εικόνα και μετά να βγάλουμε συμπεράσματα"
Για την αντικατάσταση του Σάκχοφ: "Έπρεπε να περάσουμε έναν πιο επιθετικογενή ποδοσφαιριστή στη θέση ενός πιο αμυντικογενή, για αυτό βγάλαμε τον Σάκχοφ και βάλαμε τον Μπίσεσβαρ".

Πέδρο Ενρίκε:
Για το παιχνίδι: «Είναι το πρώτο επίσημο ματς και είναι δύσκολο να βρούμε το ρυθμό μας και να παίξουμε όπως θέλουμε. Πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο και να έχουμε περισσότερα τρεξίματα. Καλό το 1-1, θα ήταν καλύτερη η νίκη, αλλά κι αυτό είναι ένα καλό αποτέλεσμα».
Για το γκολ που πέτυχε: «Ήταν ένα δύσκολο γκολ, πέρασα τον πρώτο αντίπαλο, είδα ότι είχα χώρο και μετά έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Σούταρα χαμηλά, πέρασε η μπάλα κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα, επειδή είχε κλείσει τη γωνία, αλλά δεν έχει σημασία το γκολ, αλλά το αποτέλεσμα. Η προπόνηση είναι διαφορετική, είναι όλα πιο εύκολα θεωρητικά, αλλά επειδή οι ρυθμοί είναι πολύ ανεβασμένοι, πρέπει να βάλεις το στοιχείο της διασκέδασης μέσα, για αυτό και αυτοί οι πανηγυρισμοί.. Σήμερα δύσκολη μέρα, κουραστικό παιχνίδι, κρατάω το γκολ και το αποτέλεσμα που μας δίνει το πλεονέκτημα».
Για τη συνέχεια στη σεζόν: «Είμαι αισιόδοξος, έχουμε ποιότητα σαν ομάδα. Ήρθαν πολύ καλοί παίκτες, όπως είναι ο Μακ και ο Ρέι, που είναι πολύ καλός τερματοφύλακας και τον χρειαζόμασταν πολύ ειδικά τώρα που λείπει ο Γλύκος. Βήμα-Βήμα, παιχνίδι με παιχνίδι δείχνουμε ότι έχουμε δυνατότητες να πάμε καλύτερα και είμαστε αισιόδοξοι».

Ρόμπερτ Μακ: 
Για την εικόνα του ματς: «Δεν ήταν το καλύτερο παιχνίδι από την πλευρά μας, πάντα το πρώτο παιχνίδι είναι δύσκολο πρέπει να βρούμε ρυθμό. Στην Τούμπα θα κερδίσουμε και θα πάρουμε την πρόκριση παίζοντας καλύτερα. Σκοράραμε ένα σημαντικό εκτός έδρας γκολ, πρέπει να δείξουμε καλύτερη εικόνα στην Τούμπα για να προκριθούμε. Δείξαμε μαχητικότητα μετά το γκολ που δεχτήκαμε».
Για την ρεβάνς της Τούμπας: «Έχουμε μια βδομάδα να δουλέψουμε καλύτερα, να σκεφτούμε την κατάσταση. Είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουμε να περάσουμε. Δεν είναι δικαιολογία, αλλά κάθε φορά το πρώτο ματς της σεζόν είναι πάντα το ίδιο δεν καταφέρνουμε να κερδίσουμε, αλλά στην Τούμπα το γυρίζουμε».

Olimpik Donetsk: Makharadze, Niemchaninov, Shabanov, Kravchenko, Lukyanchuk, Tsympaliuk, Bogdanov, Moha (64' Mihunov), Khomutov (69' Mykhalov), Shestakov, Bilenkyi (77' Sondei).

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Κάνιας, Σάκχοφ (55' Μπίσεσβαρ), Κάμπος (55' Ενρίκε), Μακ (81' Πέλκας) και Πρίγιοβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.173

  Βόλεϊ Ανδρών Final-4 Λάρισα  29-30 Μαρτίου