19/9/14

oxyro N2.342




































Europa League...

ΠΑΟΚ - Ντιναμό Μινσκ - 6-1

Ο ΠΑΟΚ μπροστά σε 16.000 περίπου θεατές   διέλυσε στην Τούμπα τη Δυναμό Μινσκ με 6-1 ...

Άγγελος Αναστασιάδης
Για αυτά που τον ικανοποίησαν: "Εκτός από το αποτέλεσμα και το σκορ με ικανοποιεί η δουλειά των παιδιών και ο τρόπος λειτουργίας μέσα στο γήπεδο. Είναι ολοφάνερο, το βλέπουν όλοι όσοι βλέπουν τον ΠΑΟΚ. Κάθε μέρα βάζουμε κάτι διαφορετικό στο παιχνίδι μας και αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα".
Αν φοβάται εφησυχασμό των παικτών μετά το σημερινό σκορ: "Δε νομίζω. Έχουμε βάλει ένα στόχο στα αποδυτήρια και δεν φοβάμαι. Όπως όταν μας έβριζαν δεν το βάλαμε κάτω, έτσι με κατεβασμένο το κεφαλάκι θα πάμε μέχρι το Μάιο. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, αυτό θα κάνουμε. Έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι τη Δευτέρα. Σταματούν τα πανηγύρια και είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτό το ματς, κόντρα σε μια καλή ομάδα με καλό προπονητή. Πρέπει να είμαστε δυνατοί και συγκεντρωμένοι".
Αν θεωρεί ότι πλέον ο ΠΑΟΚ κερδίζει την εμπιστοσύνη του κόσμου: "Ο κόσμος έρχεται εδώ για να ευχαριστηθεί από εμάς και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε αυτό. Δεν φοβάμαι τις αποδοκιμασίες, αλλά τα χειροκροτήματα. Πείτε το μεγάλο φόβο, πείτε το μικρό".
Αν φοβάται ότι θα πέσουν παραπάνω φώτα δημοσιότητας σε κάποιους παίκτες, όπως ο Τζανδάρης, που παίζουν καλά και ξεφύγουν: "Ο προπονητής έχει πολλή δουλειά, δεν είναι μόνο να κάνει προπόνηση δεν φοβάμαι τίποτα για αυτά. Ειδικά ο Τζανδάρης είναι συγκροτημένο παιδί, βουβό. Εγώ θέλω βουβούς".
Αν ο ΠΑΟΚ και η Φιορεντίνα είναι οι πιο δυνατές ομάδες του ομίλου: "Ξεκινάμε ένα ταξίδι με ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Μακάρι να βοηθήσει η Παναγιά να πάμε όσο γίνεται μακρύτερα, για όλους και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν εθελοτυφλώ. Χθες έδωσα συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, σήμερα ήθελα να κερδίσει ο Παναθηναϊκός και χάρηκα με τον Αστέρα Τρίπολης. Είναι κέρδος για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όταν θα έρθει η ώρα για να παίξουμε θα λειτουργήσουμε όπως πρέπει. Το πρώτο μέλημα είναι το παιχνίδι που έρχεται τώρα".
Για τους γηγενείς παίκτες του ΠΑΟΚ και τη φιλοσοφία που υπάρχει: "Υπάρχουν πολλά παραδείγματα σε όλο τον κόσμο. Να πούμε για τη Μπιλμπάο ή για τον Άγιαξ. Κανένας δεν απορρίπτει ένα μεγάλο ποδοσφαιριστή, αλλά οι ομάδες έχουν τη δική τους φιλοσοφία και ο ΠΑΟΚ τη δική του. Εγώ ρίχνω μεγάλο βάρος σε αυτό τον τομέα και κάποιοι το λαμβάνουν κοροϊδευτικά. Η ουσία είναι ότι η εκμετάλλευση των ακαδημιών είναι πολύ καλός δρόμος. Δεν βαρεθήκατε είκοσι χρόνια να κάνετε είκοσι μεταγραφές κάθε χρόνο και τα Χριστούγεννα να τους διώχνετε; Δεν βαρεθήκατε; Πιο πολύ απ` όλα κουράστηκα με αυτό το θέμα. Εγώ δουλεύω με αυτά τα παιδιά. Αφήστε το..."

Στέφανος Αθανασιάδης
"Όλα τα παιδιά μπήκαμε πολύ δυνατά από την αρχή στο ματς, θέλαμε πολύ αυτή τη νίκη. Στο τέλος τα καταφέραμε και μάλιστα πετύχαμε ένα ευρύ σκορ. Το θετικό είναι ότι η ομάδα δείχνει πολύ καλό πρόσωπο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Νομίζω πως βγαίνει η δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις. Αυτό το θέλουμε από την πρώτη μέρα της φετινής προετοιμασίας. Πιστεύω ότι η δουλειά που κάνουμε στην προπόνηση φαίνεται μέσα στο γήπεδο με την απόδοσή μας και στη συνέχεια ελπίζω να είμαστε το ίδιο καλοί. Το δείχμουμε κάθε χρόνο ότι η ομάδα στην Ευρώπη παρουσιάζει καλό πρόσωπο και έχουμε δείξει ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στα μεγάλα ματς. Είμαι πολύ χαρούμενος που ανανέωσα και ελπίζω στα επόμενα χρόνια να καταρρίψω κι άλλα ρεκόρ. Πλέον νιώθω πιο ήρεμος". Κλείνοντας είπε: "Ελπίζω αυτή η ομάδα με νέο προπονητή και νέα παιδιά να συνεχίσει να προσφέρει χαρά στον κόσμο".

Ραζβάν Ρατς
"Πετύχαμε μία πολύ μεγάλη νίκη και είμαστε χαρούμενοι, αλλά αυτή είναι μόνο η αρχή. Πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι και να παλέψουμε για την πρόκριση. Είναι σημαντικό, σίγουρα, αλλά αυτό που μετράει πάνω από όλα είναι η νίκη. Θα ήθελα να να σκόραρα σήμερα, βέβαια, για να το γιορτάσω, αλλά δε πειράζει. Είναι σημαντικό να παρουσιάζουμε μία καλή εικόνα, είτε παίζουμε στην Ελλάδα, είτε στην Ευρώπη. Η ομάδα δε βασίζεται σε 11 ή 14 παίκτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Τσανδάρης που σήμερα ήταν πολύ καλός. Και δεν είναι ο μόνος, ακολουθούν κι άλλοι".

Δημήτρης Σαλπιγγίδης                                                                                   
"Είναι κάτι ιδιαίτερο για μένα το γεγονός πως είμαι ο 3ος σε συμμετοχές στο θεσμό, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως η ομάδα έπαιξε καλά σήμερα, δημιούργησε ευκαιρίες, πέτυχε έξι γκολ και ξεκίνησε με νίκη. Δείχνει πλέον να βαδίζει στον σωστό δρόμο".
Για τις ενοχλήσεις στο πόδι μετά το παιχνίδι: "Το πόδι πονάει λίγο, θα δούμε".

Δημήτρης Παπαδόπουλος
"Αυτό το γήπεδο ήταν ανέκαθεν αγαπημένο μου, ακόμη κι όταν ερχόμουν ως αντίπαλος. Πάντα έχεις ωραία διάθεση να παίξεις ποδόσφαιρο, σου δίνει κίνητρο. Ήταν ωραίο που σκόραρα στο ντεμπούτο μου, αλλά σημαντικότερη είναι η νίκη. Το ματς δεν ήταν εύκολο, εμείς το κάναμε να φαίνεται εύκολο με την απόδοσή μας. Αξίζει να ζήσεις την εμπειρία που σου δίνει η Τούμπα. Ήταν πολύ σημαντικό να κερδίσουμε και επαναλαμβάνω ότι εμείς το κάναμε να φαίνεται εύκολο, σκοράραμε σχεδόν σε κάθε φάση που κάναμε στην αρχή"

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Βίτορ, Κατσικάς, Σκόνδρας, Ρατς (72' Σπυρόπουλος), Κάτσε, Τζιόλης, Σαλπιγγίδης, Τσανδάρης, Αθανασιάδης (67' Γκολάσα), Μακ (46' Παπαδόπουλος).

Ντιναμό Μινσκ: Γκούτορ, Βαρόνκοβ (57' Φιγκερέδο), Σίμοβιτς, Πολίτεβιτς, Τζα Τζετζέ (33' Αντάμοβιτς), Νίκολιτς, Ουντόζι (88' Ρασάντκιν), Κάρποβιτς, Μπανκουρά, Βερετίλο, Στάσεβιτς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...