29/4/13

oxyro N1.991


















 

















 
ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ  Α1  Αγωνιστική: 3ος τελικός
 

ΠΑΟΚ - Ορμή - 26-19

Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής Ελλάδος 

Α1 γυναικών χάντμπολ
Το όνειρο έγινε πραγματικότητα η ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών νικώντας στον τελευταίο τελικό την Ορμή Πατρών με 26-19 μπροστά σε 1000 οπαδούς μας. Ο ΠΑΟΚ διεκδικεί και κατακτά το πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην ιστορία του, καθώς το τμήμα μετρά μόλις πέντε χρόνια ύπαρξης.
 
Δημήτρης Χασεκίδης
Πριν έξι χρόνια, όταν δημιουργούσατε αυτό το τμήμα, φανταζόσασταν ότι θα ερχόταν τόσο σύντομα η στιγμή που ο ΠΑΟΚ θα ήταν πρωταθλητής;
«Το πίστευα. Αυτοί που με γνωρίζουν, ξέρουν ότι με την επιμονή κυνηγώ κάθε στόχο, όσο δύσκολος και αν είναι. Περίμενα ότι και πέρσι θα μπορούσαμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, παρότι είχαμε χειρότερη ομάδα. Όμως φέτος η ομάδα ισχυροποιήθηκε πολύ σε όλα τα επίπεδα, κατέκτησε δίκαια και πανάξια τον τίτλο και δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση γι΄ αυτό. Αν μου επιτρέπεται, αφιερώνω αυτόν τον τίτλο στην κόρη μου».

Ποιο ήταν το επιπλέον στοιχείο που είχε ο ΠΑΟΚ σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες;
«Η πληρότητα και το γεγονός ότι το αγωνιστικό τμήμα, οι φίλαθλοι και η διοίκηση είναι μία οικογένεια».

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός μπαίνει σε δύσκολα μονοπάτια με την γενικευμένη οικονομική κρίση που υπάρχει. Κατά πόσο είναι εφικτό να στηριχθεί το τμήμα για να συνεχίσει σε αυτό το επίπεδο και να βελτιωθεί;
«Ο Ερασιτέχνης θα έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα από την επόμενη σεζόν. Ευελπιστούμε, με πολύ σεβασμό προς το πρόσωπό του, ο κ. Σαββίδης, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, να αναθεωρήσει την οικονομική συμφωνία με τον ΑΣ, προς όφελος των τμημάτων του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ και ιδιαίτερα υπέρ αυτών που κάνουν πρωταθλητισμό. Πιστεύω ότι είναι ένας άνθρωπος πανέξυπνος και σοβαρός και επειδή το θέλει όλη η οικογένεια του ΠΑΟΚ θα μας στηρίξει».

Στον τρίτο τελικό με την Ορμή το γήπεδο σχεδόν γέμισε. Μπορεί να γίνει συνήθεια αυτό για τον κόσμο του ΠΑΟΚ;
«Ρεαλιστικά μιλώντας θεωρώ ότι είναι δύσκολο να γίνει συνήθεια, όμως το βέβαιο είναι ότι στους αγώνες μας θα έχουμε πολύ περισσότερο κόσμο. Αυτό θα μας δώσει μεγάλη ώθηση, αφού και του χρόνου θα κάνουμε πρωταθλητισμό. Μαζί με τον κόσμο πάντα θα πετυχαίνουμε τους στόχους μας».
ΠΑΟΚ (Γρηγορία Γκόλια):  Ιωαννίδου, Νούλα 3, Σμαρδέλη , Τράικοβιτς, Ανθίτση 2, Τζέριτς, Μπίμπα, Χατζή, Λογδανίδου 7, Προκοπίδου 5, Βαφειάδου 4, Στρατάκη 5, Παυλίδου.

Ορμή (Ράτκο Τζούρκοβιτς): Κασάπη, Μίλασιτς 8, Κορομηλά, Καράγιωργα 4, Νούσια 1, Στράτου, Έλληνα 1, Μίσκοβιτς, Δημητρη 3, Ρώσση, Χάλα, Ευαγγελίδου 1, Ματαρώνα, Συζίνου 1.

Πέναλτι: 5/6 - 2/3. 
Δίλεπτα: 3-2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.194

Europa Conference League φάση των «8»  ΠΑΟΚ -  Μπριζ -0-2 Για τον επαναληπτικό προημιτελικό του Κόνφερενς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με ...