18/4/13

oxyro N1.980






































 

Ημιτελικός  Κυπέλλου Ελλαδας

ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης - 2-1

Ο ΠΑΟΚ μπροστά σε 30.000 οπαδούς μας για τον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας νίκησε δύσκολα στην Τούμπα τον Αστέρα Τρίπολης με  2-1 και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό. Tο αποτέλεσμα αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς για τις δύο ομάδες στη ρεβάνς της 27ης Απριλίου που θα γίνει στο "Θ. Κολοκοτρώνης".
Ο Θοδωρός Ζαγοράκης κάθισε στην προεδρική σουΐτα μαζί με τους Ιβάν Σαββίδη, Γκέρμαν Τσιστιακόφ και Ζήση Βρύζα.

Γιώργος Δώνης 
"Όταν είσαι στον ημιτελικό, είναι σημαντικό να κερδίζεις. Έτσι όπως πήγε το ματς, η νίκη μας δίνει ένα μικρό προβάδισμα για τη ρεβάνς. Αν το σκορ είχε μείνει στο 1-1 θα ήμασταν υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε άλλη τακτική. Έχουμε ένα μικρό προβάδισμα, πρέπει να είμαστε δυνατοί και να επιστρέψουμε με την πρόκριση".

Για το περιπετειώδες γκολ του Αστέρα :
"Μέχρι να δεχτούμε το γκολ λειτουργήσαμε καλά, ελέγξαμε το ρυθμό, είχαμε την κυκλφοορία της μπάλας, κάναμε το γκολ, δεν είχαμε απειληθεί. Μετά το γκολ χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, δώσαμε την ευκαιρία στον Αστέρα να παίξει στο ανοιχτό γήπεδο, να κάνει 3-4 ευκαιρίες. Η ομάδα αντέδρασε, προσπάθησε, αν δεν έχεις πίστη δεν μπορείς να γυρίσεις ένα παιχνίδι. Στο γκολ του Αστέρα, δε υπάρχει οφσάιντ. Αλλά από τη στιγμή που βλέπει ο διαιτητής τον βοηθό να σηκώνει τη σημαία, η φάση είναι παρελθόν. Ο Ναβάρο εκτελεί αφού έχει σφυρίξει ο διαιτητής".

Για την αντίδραση των παικτών του μετά το 1-1 :
"Είναι φανερό ότι μέχρι εκείνο το λεπτό, η ομάδα έχει μπει με πολύ πάθος στο παιχνίδι. Οι παίκτες άκουσαν σφύριγμα, είδαν τον βοηθό, δεν συνεχίζουν από την ώρα που τελείωσε η φάση. Εν πάσει περιπτώση μετά τη φάση του γκολ, χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, είχαμε νευρικότητα και δώσαμε περισσότερα πράγματα στον αντίπαλο".

Για το λόγο, που υπήρχε νευρικότητα :
"Τώρα κάνουμε υποθέσεις. Αγχωθήκαμε, υπήρχε νευρικότητα, θέλαμε να κυνηγήσουμε το γκολ, ήταν πιο πολύ θέμα άγχους και δώσαμε πράγματα στον αντίπαλο".

Για το αν φοβάται τους επιθετικούς του Αστέρα στη ρεβάνς :
"Καθοριστικό είναι το γκολ που βάλαμε όχι το γκολ που δεχτήκαμε. Το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε".

Για το πως θα παίξει στη ρεβάνς :
"Δεν θα πάμε να παίξουμε παθητικά".

Για το τι δεν του άρεσε σήμερα :

"Δεν μου άρεσε το ότι χάσαμε τον έλεχχο μετά το 1-1. Έπρεπε να αντιδράσουμε, να κρατήσουμε τη μπάλα πιο ώριμα κι όχι να την δίνουμε αβίαστα στον αντίπαλο"

Για το αν θα ήταν ευχαριστημένος με μια ανάλογη διαιτησία στην Τρίπολη:
"Φυσικά".


Δημήτρης Σαλπιγγίδης
«Δεν παίξαμε και τόσο καλά σήμερα. Το μόνο καλό είναι η νίκη. Πρέπει να κάνουμε μεγάλη προσπάθεα και να εμφανιστούμε βελτιωμένοι στη ρεβάνς. Ευτυχώς ήρθε το γκολ στο τέλος και πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε»

Λίαμ Λόρενς
«Το ξέραμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Στο πρώτο μέρος κάναμε κάποιες ευκαιρίες, είχαμε το γκολ. Στο δεύτερο δεν παίξαμε και τόσο καλά. Υπήρχε ένα εικοσάλεπτο όπου ο αντίπαλος έκανε ευκαιρίες και εμείς αλλάζαμε πάσες. Είναι θετικό ότι σήμερα νικήσαμε. Ξέρουμε ότι εκεί πρέπει να παίξουμε καλά για να πάρουμε την πρόκριση. Πρέπει να σκοράρουμε και εκεί για να προκριθούμε». 

Σαρλς Ιτάνζ
Για το αποτέλεσμα και τη ρεβάνς: «Με τη νίκη μας στο τέλος, έχουμε ένα πλεονέκτημα από τον Αστέρα. Θα πάμε στην Τρίπολη για να πάρουμε την πρόκριση στον τελικό».

Για τη φάση του γκολ των φιλοξενούμενων: «Πρώτη φορά συμβαίνει στην καριέρα μου. Δεν λέω εάν είναι οφσάιντ ή όχι, αλλά ο διαιτητής σφύριξε και σταματήσαμε όλοι μας, και στη συνέχεια η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα μας. Πραγματικά, δεν καταλάβαμε τι έγινε»

ΠΑΟΚ:Ιτάνζ, Αποστολόπουλος (76' Κωνσταντινίδης), Λίνο, Κατσουράνης, Σίντελφέλντ, Κάτσε (76' Ρομπέρ), Λάζαρ (83' Φωτάκης), Καμαρά, Λόρενς, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης

Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Πιπίνης, Ουσέρο, Αλβάρεζ (92' Φορμίκα), Ναβάρο (93' Κοντοές), Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Λέντσε (46' Καλατζής)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Τουμπακάρης (Αθηνών), Ταρανάς (Αθηνών).
4ΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαντάκης (Ημαθίας).
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Γιανναδάκης (Λασιθίου).
ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟΙ ΒΟΗΘΟΙ: Γιάχος (Χίου), Δασκαλόπουλος (Κορινθίας).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κάτσε, Κατσουράνης, Λόρενς, Καμαρά - Καλαντζής, Μπαρτολίνι.
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...