23/12/12

oxyro N1.906



 
 

















 
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ   Κύπελλο Ελλάδος  Αγωνιστική: Επαναληπτικός 3ης φάσης

ΠΑΟΚ – Αιγινιακός - 2-1
Ο ΠΑΟΚ κερδίσε στην Τούμπα τον Αιγινιακό με 2-1 στην ρεβάνς του 1-3 της Κατερίνης και έκλεισε με νίκη το 2012 και προκρίθηκε στους 16 του Κυπέλλου, όπου περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Άρης – Καλλιθέα (1-3).
Γιώργος Δώνης
Το σημαντικό στα παιχνίδια του Κυπέλλου, είναι να είσαι σοβαρός κι, εμείς ήμασταν και στα δύο. Βάλαμε νέα παιδιά να πάρουν χρόνο συμμετοχής, πήραμε την πρόκριση και τώρα περιμένουμε να δούμε ποιος θα είναι ο αντίπαλος. Κρατάω τη συμμετοχή των νέων, είναι δύσκολο όταν βάζεις πολλούς μαζί, γιατί κινδυνεύεις να χαθείς μέσα στο παιχνίδι.

Για τον απολογισμό του 1ου μισού της σεζόν :
Είναι δύσκολο να καταργήσεις τη λογική στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να δούμε πόσα πράγματα έγιναν στην ομάδα από το καλοκαίρι.
Πρώτον, επτά ποδοσφαιριστές, Σταφυλίδης, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Λόρενς, Βιβιάν, Χακόμπο και Πόποβιτς δεν έκαναν προετοιμασία. Άλλοι δύο παίκτες είναι ανενεργοί από την προετοιμασία, Ο Γκαρσία κι ο Γεωργιάδης. Πάμε στους εννιά.
Αν προσθέσουμε το ότι ο Σαλπιγγίδης έμεινε 4-5 εβδομάδες έξω από το πρώτο παιχνίδι με τον Πανθρακικό, είναι το πρώτο κυρίαρχο πρόβλημα στο αγωνιστικό.
Δεύτερον, σε ένα ρόστερ 25 παικτών, οι 14 είναι από 17 μέχρι 22 χρονών, κι αυτό είναι ένα πρόβλημα.
Τρίτον, το οικονομικό. Σε ένα μπάτζετ 6 εκατομμύριων, τρείς παίκτες έχουν συμβόλαια, που αντιστοιχούν στο μισό μπάτζετ. Αυτή είναι μια ανισορροπία στην ομάδα.
Όλο αυτό το 5μηνο, καλώς ή κακώς λειτουργούμε κάτω από την ανάγκη του κάθε παιχνιδιού. Αν το δείτε αγωνιστικά, η ίδια ενδεκάδα έπαιξε σε 3 παιχνίδια. Έπρεπε να αλλάζουμε ενδεκάδα, λόγω των συνθηκών και των τιμωριών, με συνέπεια να μην μπορούμε να βρούμε τον ρυθμό, που θέλαμε και να παίξουμε το ποδόσφαιρο, που θα θέλαμε. Πρέπει να βρεις έναν κορμό, μια ενδεκάδα να παίξει 7-8-9 παιχνίδια συνεχόμενα κι εμείς δεν μπορέσαμε.
Σε αγωνιστικά κομμάτια, που έχουν λιγότερο ενδιαφέρον, ήταν διαφορετικές οι σκέψεις μου όταν ήρθα στην ομάδα. Όσα φέρνει ο χρόνος και τα βρίσκεις μπροστά σου, διαφοροποιούν τις καταστάσεις. Ήθελα από την αρχή να παίξουμε 4-4-2, πίστευα ότι έχω τους δύο καλύτερους επιθετικούς, τον Σαλπιγγίδη και τον Αθανασιάδη.
Το 4-4-2 δεν ήταν τόσο λειτουργικό, όσο θα ήθελα. Γύρισε κι ο Λόρενς, οι άλλοι 2 είναι καλά, πήγαμε σε διαφορετικό σχηματισμό, που μπορεί να είναι πιο αποδοτικός. Διαφοροποιήθηκαν οι σκέψεις μου.
Με κάθε σχηματισμό, πάντως, πάντα η ομάδα είχε μεγάλη σοβαρότητα και πειθαρχία στο παιχνίδι της, και μια σημαντική νοοτροπία για το μέλλον, είτε έπαιζε καλά, είτε μέτρια, έπαιρνε το αποτέλεσμα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό.
Όταν θα λυθούν αυτά που προανέφερα, θα μπορέσουμε να συνδυάσουμε καλό ποδόσφαιρο και αποτέλεσμα.
Με όλα τα προβλήματα, που βρήκαμε μπροστά μας, η πορεία είναι ικανοποιητική. Θα ήθελα να είχαμε περάσει στους ομίλους, γιατί 2 χρόνια τα κατάφερνε ο ΠΑΟΚ. Ακόμη κι έτσι όπως ήμασταν τότε, ήμασταν καλύτερη ομάδα από τη Ραπίντ. Ο αποκλεισμός είναι κάτι που καταγράφεται στα αρνητικά για την ομάδα και για μένα.
Τα πράγματα θα είναι καλύτερα στο επόμενο εξάμηνο. Θα έχουμε μεγαλύτερη ενίσχυση.

Για τις μεταγραφές και τα νέα παιδιά;
Τα νέα παιδιά είναι θέμα, που δεν πρέπει να το δούμε συγκυριακά. Πρέπει να υπάρχει σωστή οργάνωση στις ακαδημίες, όταν ένα παιδία φτάνει στην 1η ομάδα να είναι απόλυτα έτοιμο από κάθε άποψη. Για παράδειγμα, αν δεν είχα αποφασίσει να έρθω νωρίτερα και να ξεκινήσω την προετοιμασία, ο Κάτσε θα ήταν ακόμη στην Επανομή. Αντί για αρχές Ιουλίου, ήρθα 10 μέρες νωρίτερα να δω όλους τους μικρούς. Σ΄ αυτό το κομμάτι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.
Το μεταγραφικό είναι κάτι άλλο. Είναι δύσκολο αυτή την περίοδο, πρέπει να έρθουν παίκτες, που θα μας δώσουν κάτι που μας λείπει. Έχουμε μελετήσει πολλά ονόματα είδαμε πολλά παιχνίδια, κάποιους τους ξέραμε, δεν ήταν ανάγκη να τους δούμε σε παιχνίδια, είναι μια διαδικασία συνεχών διαπραγματεύσεων, να μπορέσουμε να κάνουμε πράγματα όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Για να πείσεις ποδοσφαιριστές, τώρα που έχουμε ομάδα με υγεία, όταν ακούν Ελλάδα, είναι δύσκολο. Εκεί προσπαθούμε, ελπίζω να τα καταφέρουμε. Οι περιπτώσεις από την Ελλάδα είναι μετρημένες. Μιλάμε μόνο για αγορά από την Ελλάδα, αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να το κάνουμε τώρα.

Για το τι ψάχνει :
Υπάρχουν δύο τρόποι να χτίζεις ομάδα. Ένα παράδειγμα είναι η Πόρτο, η Μπαρτσελόνα, η Μπάγερν, η Ντόρτμουντ ή η Λιόν παλιότερα. Σ΄ αυτές τις ομάδες, ανεξάρτητα ποιος είναι προπονητής, ο σχηματισμός είναι ίδιος, και δουλεύουν πάνω σ΄ αυτόν. Γίνονται αυτοματοποιημένα όλα. Μια από τις προτάσεις μου, επειδή το καλοκαίρι λειτουργούσαμε από ανάγκη, είναι πως πρέπει να πάμε σε πιο ξεκάθαρο μοντέλο. Είναι διαφορετικές οι απαιτήσεις στο 4-3-3 και στο 4-4-2. Θα πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα και πάνω σ΄ αυτή να χτίζει για το μέλλον. Οι δύο μεταγραφές, που θα κάνουμε στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, δεν έχουν σχέση με την αλλαγή στο σχηματισμό.
Δεν είναι το κύριο ζητούμενο, να βρούμε παίκτες που είναι 100% έτοιμοι να παίξουν αμέσως, Ούτως ή άλλως, το σημαντικό για μένα είναι τα πλέι οφ.

Για τον Βιεϊρίνια :
Δεν μπορώ να γνωρίζω τι θα γίνει. Φυσικά και θα τον ήθελα. Όταν μιλάμε για έναν παίκτη, που ανήκει σε μια άλλη ομάδα, δεν μπορούμε να λέμε κάτι παραπάνω. Καλό είναι να το προσδοκούμε, καλό είναι, όμως, να μη δημιουργούμε και ψεύτικες προσδοκίες. Εξαρτάται από την ομάδας του αλλά και από τον ίδιο, δεν μπορεί να είμαστε σίγουροι ότι και οι ίδιος θέλει να γυρίσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για το αν θέλει και κεντρικό αμυντικό :
Είναι πολυτέλεια το να έχουμε παίκτες που παίζουν σε διαφορετικές θέσεις, όπως ο Κατσουράνης. Αυτοί οι παίκτες που υπάρχουν, τους εμπιστευόμαστε και προσπαθούν πολύ στην προπόνηση. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε πως ο ΠΑΟΚ θα ανέβει επίπεδο. Στο μελλοντικό σχεδιασμό, όταν βρεθεί ο κατάλληλος θα τον πάρουμε, δεν επηρεάζει η μεταγραφή του Κατσουράνη.

Αν προτιμά μεταγραφή ή προπονητικό κέντρο :
Αν κάνετε μια βόλτα στη Μεσήμβρια, θα διάλεγα καλύτερο προπονητικό κέντρο. Ευτυχώς τώρα έχουμε τη δυνατότητα της Τούμπας, το καινούριο γήπεδο απέτυχε, έγινε χειρότερο από πριν, θα δυσκολευτούμε πολύ το χειμώνα. Ελπίζω να αποφύγουμε τους τραυματισμούς.

Κώστας Σταφυλίδης
"Για να γίνει αυτό θα πρέπει να περάσει ο Άρης την Καλλιθέα. Ακόμη κι έτσι, όμως, δεν μπορεί να μας κοντράρει. Πάντως θα έχει γούστο αν βρεθούμε αντίπαλοι, είχαμε πάρει ήδη σκορ πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι. Παίξαμε όπως έπρεπε και προχωράμε".
Δημήτρης Πέλκας
Για τη συγκομιδή βαθμών στο πρωτάθλημα: "Είμαστε ευχαριστημένοι από τους βαθμούς που έχουμε συγκεντρώσει. Ποιος δεν θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα; Η διαφορά τον οκτώ βαθμών από τον Ολυμπιακό δεν καλύπτεται εύκολα, αλλά θα κάνουμε υπερπροσπάθεια στο δεύτερο γύρο".

Για το γεγονός ότι και σήμερα αγωνίστηκαν πολλοί νεαροί παίκτες στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ: "Πριν από ένα χρόνο όλοι εμείς παίζαμε στην Κ20. Αυτή η εμπιστοσύνη είναι πολύ σημαντική και είμαστε όλοι αισιόδοξοι για το μέλλον".

Για το γεγονός ότι φοράει τη φανέλα με το "10": "Έχω ξαναπεί ότι για μένα είναι διπλή τιμή, να φορώ τη φανέλα του ΠΑΟΚ και μάλιστε με το 10, που έχει φορέσει ο Γιώργος Κούδας".
ΚΙΤΡΙΝΕΣ :
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ : Γκράνας (Ξάνθης)
ΒΟΗΘΟΙ : Πασχάλης (Ηπείρου) - Καραβασίλης (Καβάλας)

ΠΑΟΚ : Γιακουμής, Αποστολόπουλος, Ιντζίδης, Βιβιάν, Σταφυλίδης, Παναγιωτούδης, Πέλκας, Κίτσιου (61 Πόποβιτς), Λόρενς, Ρομπέρ (70 Γεωργιάδης), Γιάννου.
 
Αιγινιακός : Ράπτης, Αχαλινόπουλος, Ζούρκος, Έξαρχος, Μπαμίχας (69 Γούτσιος), Καθάριος, Κυρτέγος (63 Μήτρακας), Τασίδης, Λιόλιος, Κοσμίδης, Πλατάκης (42 Γιαουτζής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...