22/7/11

oxyro N1.504



Την παρακάτω επιστολή απέστειλαν μέλη του ΑΣ, στους φερόμενους ως επενδυτές της ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ., Φλωρίδη-Σαχπατζίδη.


«κ.κ. Φλωρίδη-Σαχπαζίδη ή Σαχπαζίδη-Φλωρίδη (για να είμαστε απολύτως ακριβείς) Έχουν περάσει 48 ώρες από την επιστολή που σας στείλαμε, δεν λάβαμε όμως καμία διευκρινιστική απάντηση για το ότι εμπλέκετε τα μέλη του ΑΣ ως εγγυητές για τα χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Έχουμε να σας δηλώσουμε τα εξής: Μετά την πρόταση που κάνατε μέσω του Τύπου (όπως συνηθίζετε) και την αποδοχή της από τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της διοίκησης Πρωτοδικείου της ΠΑΕ, εφόσον ολοκληρωθούν οι μεταξύ σας συζητήσεις και κάποια (αν γίνει) πιθανή συμφωνία και επειδή το 15μελες συμβούλιο του ΑΣ ΠΑΟΚ είναι αναρμόδιο να αποφασίσει για το μέλλον του συλλόγου, καλούμε τον πρόεδρο του ΑΣ Θανάση Κατσαρή να οδηγήσει τον ΑΣ σε έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του.
Για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε παρούσης και της εκλεγμένης διοίκησης Πρωτοδικείου και του προέδρου της, αφού διευκρινίσουν το θέμα στα μέλη σχετικά με την υποψήφια επένδυση μετά την πρόταση που έκανε ο όμιλος επενδυτών, αν εγγυηθούμε για τα χρέη της ΠΑΕ, όπως ζητάνε με την επιστολή τους μέσω Τύπου!!!
Όπως επίσης ζητάμε άμεσα από τον πρόεδρο του ΑΣ Θανάση Κατσαρή, την ολοκλήρωση και ενημέρωση του πορίσματος ελέγχουν της επιτροπής διαφάνειας μέσω του ορκωτού λογιστή.
Σύντομα. Σύντομα. Σύντομα για να μπορούμε να εγγυηθούμε για τα χρέη της ΠΑE.

Με σεβασμό στην ιστορία του ΠΑΟΚ

μέλη ΑΣ».



Ανακοίνωση ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Απάντηση στον Φλωρίδη απο Θόδωρος Ζαγοράκης

"Κύριε Βασίλη Φλωρίδη, σε απάντηση της επιστολής σας που κοινοποιήθηκε και προς την ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ., απαντάμε τα εξής:

Ο Α.Σ Π.Α.Ο.Κ έθεσε προ ολίγων 24ώρων τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις με τον οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο για συμμετοχή στη διοίκηση πρωτοδικείου, με σκοπό να επενδύσει, αγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.

Επειδή στην επιστολή σας αναφέρεστε στην εμφάνιση ποσού 6.750.000 ευρώ σε δίγραμμες τραπεζικές επιταγές (δηλαδή χρήματα cash), οφείλουμε να διευκρινίσουμε -όπως θα πρέπει ήδη να γνωρίζετε- ότι η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ, δε μπορεί να χρησιμοποιήσει ούτε μισό ευρώ οποιουδήποτε καταθέσει χρήματα για την απόκτηση ποσοστού άνω του 10%, αφού προηγουμένως είναι απαραίτητη η έγκριση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η οποιαδήποτε συναλλαγή θεωρείται άκυρη.

Ωστόσο, στο πλαίσιο του πνεύματος καλής συνεργασίας που επιθυμούμε με την πλευρά σας, αλλά και έχοντας την ευθύνη ενημέρωσης της Ε.Ε.Α για τον κάθε υποψήφιο επενδυτή, σας γνωστοποιούμε ότι ως ΠΑΕ, δεχόμαστε εξ΄ ολοκλήρου την πρόταση σας, με την απαραίτητη προϋπόθεση να μας προσκομίσετε το ελάχιστο των απαιτήσεων που θέτει η Ε.Ε.Α και οι οποίες είναι οι εξής:

1. Πλήρη στοιχεία του ενδιαφερόμενου.

2. Φορολογική ενημερότητα.

3. Επικυρωμένες φορολογικές δηλώσεις της τελευταίας τριετίας.

4. Ποινικό μητρώο του ενδιαφερόμενου.

Σημειώνουμε ότι σε ένδειξη καλής πίστης και αποφυγής διαδικασιών που μπορεί να προκαλέσουν καθυστερήσεις, δε ζητούμε αποδεικτικό νόμιμης προέλευσης των κεφαλαίων, αν και αποτελεί βασική προϋπόθεση σύμφωνα με την πρακτική της Ε.Ε.Α.

Η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. δεσμεύεται ότι την επόμενη της ολοκλήρωσης της τρέχουσας Α.Μ.Κ (29 Ιουλίου) θα συγκαλέσει Δ.Σ. για την προκήρυξη Γενικής Συνέλευσης με θέμα τη νέα Α.Μ.Κ.».

Ζαγοράκης Θεόδωρος

Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ".



Ο ΑΣ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση…
Προς κ.κ. Φλωρίδη – Σαχπατζίδη

«Προς κ.κ. Φλωρίδη – Σαχπατζίδη ή προς κ.κ. Σαχπατζίδη – Φλωρίδη (Για να είμαστε απόλυτα ακριβείς)
Κύριοι,
Βασικά απορούμε, που ξαφνικά (και συμπτωματικά άραγε;) αποφασίσατε και πλέον διαπραγματεύεστε την αγορά του πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω του Τύπου. Πραγματικά δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως και γιατί μπλέκετε τα μέλη του ΑΣ ΠΑΟΚ στις προϋποθέσεις για την αγορά του πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Το χειρότερο είναι ότι απαιτείτε από τα μέλη του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ να εγγυηθούν για τα χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Πρωτοφανή και πρωτάκουστα πράγματα. Πράγματα που θολώνουν και δεν καθορίζουν την εικόνα των προθέσεών σας. Δεν βοηθούν τον ΠΑΟΚ σε μία κρίσιμη εποχή προετοιμασίας του.
Σας καλούμε λοιπόν εδώ και τώρα να κάνετε το αυτονόητο. Να δώσετε εξηγήσεις για τις προθέσεις σας να μπλέξετε με τα χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τα μέλη του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, τα οποία ουσιαστικά επέβαλαν τον έλεγχο στα οικονομικά της.
Για να αποφύγετε τις παρεξηγήσεις, δίνοντας εξηγήσεις. Πρέπει επίσης να ξέρετε ότι τα μέλη του ΑΣ ΠΑΟΚ ενεργοποίησαν ορκωτούς λογιστές για λεπτομερή έλεγχο στα οικονομικά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Είναι δε, ακόμη νωπή η μελάνη στο τελεσίγραφό μας και δεν έχει σβήσει ο απόηχος της κινητοποίησης για την άμεση ολοκλήρωση του ελέγχου.
Το μπλέξιμο των μελών του ΑΣ ΠΑΟΚ μέσω του Τύπου μάλιστα, στις διαπραγματεύσεις για την αγορά των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, είναι μία από περίεργη και διχαστική, μέχρι και ύποπτη κίνηση.
Αντί για διέξοδο δημιουργείτε αδιέξοδα χωρίς λόγο και αιτία! Και κάτι ακόμη: Οι σοβαρές διαπραγματεύσεις δεν γίνονται μέσω του Τύπου!
Εξηγήστε λοιπόν, γιατί παρεξηγήστε!
Με σεβασμό στην ιστορία του ΠΑΟΚ, μέλη του ΑΣ ΠΑΟΚ».



Δήλωση Βασίλης Φλωρίδης προς της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον ΑΣ ΠΑΟΚ


"Προς αποκατάσταση της αλήθειας. Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι ο κ. κατσαρής μας ζήτησε να προσκομίσουμε στοιχεία για καταθέσεις 6.000.000 ευρώ. Εμείς του προσκομίσαμε ΒΕΒΑΙΩΣΗ τραπέζης καταθέσεων ύψους 10.000.000 ευρώ.

Επειδή οποιοδήποτε έγγραφο μπορεί να αμφισβητηθεί, προτείνουμε να συμφωνήσουμε στο εξής:

Αν τα χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι έως 10.000.000 ευρώ τα αναλαμβάνουμε εμείς. Στο ποσό αυτό δεν συνυπολογίζονται τα χρέη παλαιότερων διοικήσεων προς το δημόσιο. Πάνω από το ποσό αυτό υπεύθυνοι με γραπτές δεσμεύσεις είναι τα μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τα μέλη του Α.Σ ΠΑΟΚ.

Αν υπάρξει συμφωνία σε αυτό, εμείς εντός 48 ωρών εμφανίσουμε το ποσό των 6.750.000 ευρώ σε δίγραμμες τραπεζικές επιταγές (δηλαδή χρήματα cash) ελληνικής τράπεζας που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Ο ερασιτέχνης ΠΑΟΚ μας διορίζει και ταυτόχρονα τα χρήματα μπαίνουν στα ταμεία της ΠΑΕ.

Ξαναδιευκρινίζουμε. Ούτε βεβαίωση, ούτε εγγυητικές. Χρήματα cash.

Προϋπόθεση όλων αυτών, η απόφαση της σημερινής διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, όπως ήδη ζητηθεί και η ΠΑΕ έχει δεσμευτεί με ανακοίνωση της."




Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς, και το μέλος της διοίκησης, Κώστας Πανάκας, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου.

Μπάνε Πρέλεβιτς:

"Για μας έχουν μεγάλη σημασία τα διαρκείας. Όχι μόνο ως καλοκαιρινή ανάσα, αλλά κι ως οξυγόνο για την εταιρία. Θέλουμε την υποστήριξη από τον κόσμο η οποία στην ουσία θα μας δώσει μια ψυχική δύναμη. Πιστεύω ότι θα είμαστε πρώτη ομάδα στα διαρκείας στην Ελλάδα".


Κώστας Πανάκας :

"Τα διαρκείας θα διατεθούν από τις 25 Ιουλίου. Το Δ.Σ. πήρε απόφαση ότι οι πρώτοι που θα αγοράσουν διαρκείας να παραλάβουν δωρεάν μια φανέλα της ομάδας με το Νο7 και με το όνομα του Μπάνε Πρέλεβιτς (1.000 φανέλες αρχικά), από τον τελικό του Κόρατς το 1991 στη Γενεύη. Αυτό θα συμβεί και μέσω Ιντερνετ, μέσω της τράπεζας Πειραιώς. Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί μέσα τις επόμενες δύο μέρες. Επειδή οι φανέλες δεν είναι ακόμη έτοιμες θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Επίσης θα βάλουμε πολυθρόνες επισήμων ύψους 3.000 ευρώ. Σε ό, τι αφορά τους συνδέσμους, τους ανέργους, τους φοιτητές και τους μαθητές το διαρκείας θα κοστίζει 75 ευρώ, 20 ευρώ φθηνότερα από τους υπόλοιπους. Και για όλους θα ισχύουν οι έξι άτοκες μηνιαίες δόσεις. Ακόμα θα φτιάξουμε ένα νέο πρότζεκτ, το πρότζεκτ των "300 του ΠΑΟΚ". Αυτό απευθύνεται σε όλους τους επιχειρηματίες. Με χαμηλό κόστος, 1.000 ευρώ, θα έχουν προβολή μέσω της ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Θα τους χορηγήσουμε διαρκείας ύψους 500 ευρώ. Επειδή οι εποχές είναι δύσκολες, θέλουμε να πάρουμε λίγα χρήματα από τους πολλούς κι όχι πολλά από τους λίγους.

Πανάκας:

Να δείξει ο ΠΑΟΚ με την πώληση των διαρκείας στον Τζόρντι Μπερτομέου πως έκανε λάθος για το ότι δεν ανέθεσε στον "Δικέφαλο" την διεξαγωγή του ομίλου της Ευρωλίγκας ζήτησε ο Πανάκας: "Ο ΠΑΟΚ τελείωσε με το κάτω τώρα είναι η ώρα να έρθουμε στα πάνω. Θέλουμε τον κόσμο μαζί για να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας. Θέλουμε να βγάλουμε το σύλλογο από το οικονομικό αδιέξοδο και στη συνέχεια να κάνουμε ότι καλύτερο στο αγωνιστικό. Θέλουμε με το άρθρο 99 να τελειώσουμε με τις οφειλές προς τους τρίτους και στη συνέχεια να κάνουμε κάτι καλύτερο. Θέλουμε να δούμε την ομάδα να πρωταγωνιστεί γιατί έτσι τον έχουμε συνηθίσει.
Ο ΠΑΟΚ συμμετέχει στα προκριματικά της Ευρωλίγκα και έχω την ελπίδα μέσα μου ότι θα δείξουμε στο κ. Μπερτομέου ο οποίος δε μας έδωσε τον όμιλο ότι το αξίζαμε και έκανε λάθος και ότι εδώ αγαπάμε το μπάσκετ. Θέλουμε να πουλήσουμε πολλά διαρκείας και να δείξουμε ότι εμείς είμαστε εδώ και μπορούμε να σταθούμε σε υψηλό επίπεδο".


Πρέλεβιτς:

Για το αν βρεθεί να συζητήσει με τον Στογιάκοβιτς και την έντονη φημολογία που αναπτύχθηκε τις τελευταίες μέρες για ενίσχυση της προσπάθειας του ΠΑΟΚ στα προκριματικά της Ευρωλίγκα από τον παίκτη των Μάβερικς, ο Πρέλεβιτς είπε:"Αναπτύχθηκε μια μεγάλη φημολογία σε αυτό το θέμα. Κάποια πράγματα που γράφτηκαν σε εφημερίδες αλλά και σε σάιτ είναι υπερβολικά. Θα βρεθώ με τον Πέτζα όπως βρισκόμαστε κάθε καλοκαίρι για να συζητήσουμε διάφορα θέματα όμως, όχι απαραίτητα αγωνιστικά". Για το αν υπάρχει η πρόθεση να μιλήσει με τον Στογιάκοβιτς για θέματα αγωνιστικά τόνισε: "Υπάρχει πρόθεση, όμως πρέπει να δούμε και την φόρμουλα για να γίνει αυτό που θέλουμε όλοι μας". Όσο για τον στόχο των διαρκείας: "Θέλουμε να πουλήσουμε όσο χωράει το γήπεδο..."

Πανάκας:

Στο ότι ο ΠΑΟΚ είναι μόνο ο κόσμος του και όχι τα εκάστοτε πρόσωπα που βρίσκονται στην ομάδα στάθηκε ιδιαίτερα ο Πανάκας: "Ο κόσμος του ΠΑΟΚ θέλει να βλέπει την ομάδα να είναι μία οικογένεια και για αυτό τους θέλουμε όλους δίπλας μας. Τους πρώην προέδρους και τους υπόλοιπους που έχουν βοηθήσει στην ομάδα. Εμείς οι πέντε που είμαστε αυτή τη στιγμή δεν είμαστε ο ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι ο ανώνυμος οπαδός που γεμίζει το γήπεδο και στηρίζει την ομάδα σε όλα τα αθλήματα με το αντίστοιχο αντίτυπο. Σε καμία περίπτωση ο ΠΑΟΚ δεν είναι οι αθλητές και οι διοικούντες. Ο ΠΑΟΚ είναι ο λαός του. Ο ΠΑΟΚτσής θα βοηθήσει την ομάδα που είναι δικιά του και όχι εμάς που είμαστε εδώ. Τα πρόσωπα περνάνε, αλλά ο κόσμος μένει".

paok-oxyro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...