4/8/23

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 4.953






















2ος αγώνας 2ος προκριματικός, UEFA Europa Conference League

Μπεϊτάρ - ΠΑΟΚ - 1-4

Το ποια ομάδα ήταν ανώτερη είχε αποδειχθεί από το πρώτο παιχνίδι. Το ποια ομάδα θα πάρει την πρόκριση, έπρεπε να κριθεί σε ένα... παλαβό 90λεπτο, που τα είχε όλα. Αυτογκόλ, πέναλτι, αποβολές, γκολ, χαμένες ευκαιρίες και έναν μεγάλο νικητή: τον ΠΑΟΚ του Ράζβαν Λουτσέσκου.

Παρά το γεγονός πως η Μπεϊτάρ έπαιζε μπροστά στο κοινό της, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πήρε τον έλεγχο από το ξεκίνημα και προσπάθησε να δημιουργήσει, με τους γηπεδούχους να στήνουν και πάλι τείχος μπροστά στην εστία τους.

Ο Δικέφαλος μόλις στο 11′ πήρε κεφάλι στο σκορ με ένα αυτογκόλ των Ισραηλινών. Η Μπεϊτάρ προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, αλλά ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι απειλητικός.

Τα πάντα άλλαξαν στο 40′. Ο Ντόουγκλας υπέπεσε σε πέναλτι και αποβλήθηκε, αλλά ο Κοτάρσκι είχε απάντηση στην εκτέλεση και το 0-1 παρέμεινε.

Μάλιστα ο ΠΑΟΚ στο 45+2′ πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων, με τον Μπράντον να συνδυάζεται άψογα με τον Α.Ζίβκοβιτς και να κάνει το 0-2.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε τελειώσει όμως, καθώς τα 9 λεπτά του έξτρα χρόνου, λόγω των αμέτρητων διακοπών στο παιχνίδι, έδωσαν την ευκαιρία στη Μπεϊτάρ να μειώσει στο 45+6′ με κεφάλια μέσα από τη μικρή περιοχή.

Στην επανάληψη ήταν δεδομένο πως οι γηπεδούχοι θα πιέσουν καθώς είχαν το αριθμητικό πλεονέκτημα. Η ασπρόμαυρη άμυνα όμως άντεξε. Οι γηπεδούχοι δοκίμασαν τα πάντα, με τον ΠΑΟΚ να έχει κι αυτός ευκαιρίες στην κόντρα με σημαντικότερες αυτές των Τσιγγάρα και Σαμάτα.

Η Μπεϊτάρ στο φινάλε βγήκε μαζικά στην επίθεση και ο ΠΑΟΚ την τιμώρησε. Πρωταγωνιστής ο Κωνσταντέλιας ο οποίος στο 92′ πήρε την κάθετη από τον Σαμάτα, νικήθηκε από τον αντίπαλο κίπερ, αλλά στην επαναφορά αμυντικός της Μπεϊτάρ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Τέσσερα λεπτά αργότερα γράφτηκε ο επίλογος του αγώνα.

Ο Τσιγγάρας έβγαλε τον Κωνσταντέλια τετ α τετ κι αυτός με ένα μαγικό τσίμπημα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-4.

Ο ΠΑΟΚ έκανε το καθήκον του και πλέον στρέφει την προσοχή του στα παιχνίδια κόντρα στη Χάιντουκ Σπλιτ.

Μπεϊτάρ: Σίλβα, Μπίτον, Ντγκάνι, Κρίαφ, Γκοτλίβ (45'+4' Μίχα), Μορόζοφ, Ασκενάζι (55' Τομά), Αζάρια (91' Κάνιουκ), Γιόνα (46' Νικολαέσκου), Φράιντεϊ, Σούα.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Μιχαηλίδης (46' Κουλιεράκης), Μπάμπα, Ντόουγκλας, Σβαμπ, Νάρεϊ, Α. Ζίβκοβιτς (76' Κωνσταντέλιας), Τάισον (45' Τσιγγάρας), Μπράντον (61' Σαμάτα).

Ραζβάν Λουτσέσκου...

Αρχικά σημείωσε: «Το σημερινό ήταν ένα ωραίο σε θέαμα παιχνίδι αλλά είναι πολύ σημαντικό γιατί δίνει την δυνατότητα στην ομάδα να αντιληφθεί ό,τι ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει και να μην κοιτάξει κάτι άλλο. Θα πρέπει να κρατήσουμε αυτό που μας έδειξε το παιχνίδι, αυτήν την πρόκριση. Είδαμε τη συμπεριφορά των παικτών, εκείνων που αγωνίστηκαν και εκείνων που ήρθαν από τον πάγκο. Δεν έχει κλείσει ενδεχομένως το γκρουπ, αλλά τώρα που μιλάμε πρέπει να βελτιωθούμε παιχνίδι με παιχνίδι, μέρα με την ημέρα».

Για την επόμενη πρόκληση του ΠΑΟΚ και τα παιχνίδια με τη Χάιντουκ: «Τι να σχολιάσω για την Χάιντουκ; Μόλις τελείωσε αυτό το παιχνίδι. Θα αναλύσουμε πλήρως από αύριο την κατάσταση, μέχρι σήμερα ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στην Μπεϊτάρ».

Για τον Σαμάτα: «Είναι πολύ θετικό στοιχείο ότι καταφέραμε να δώσουμε αγωνιστικά λεπτά σε παίκτες όπως ο Σαμάτα προκειμένου να είναι περισσότερο έτοιμοι για τις επόμενες προκλήσεις που θα έχουμε».

Για το «ενδεχομένως» που είπε ενόψει μεταγραφών: «Είναι το τελευταίο και το μοναδικό σχόλιο για τις μεταγραφές. Με νοιάζει μόνο η προετοιμασία των παικτών μου για το επόμενο ματς. Έχω πει ότι ο Αύγουστος είναι ένας μήνας που μπορούν να παρουσιαστούν καταστάσεις για να δημιουργήσουν μία διαφορετική δυναμική. Ξέρω πότε η ομάδα είναι καλά και πότε δεν είναι καλά...»

Για τον Γιάννη Κωνσταντέλια: «Έχει ταλέντο αλλά θα πρέπει να δουλέψει σε αρκετά κομμάτια του παιχνιδιού, είναι σημαντική η εκπαίδευση και ο δρόμος που θα ακολουθήσει. Σήμερα έμεινε στον πάγκο, ίσως αυτό άλλαξε κάτι στο μυαλό του και ήταν φανταστικός. Ελπίζω και στο μέλλον να κινηθεί με έναν ταπεινό τρόπο».

Για τα λάθη της Μπεϊτάρ και αν έπαιξαν ρόλο στο σημερινό αποτέλεσμα: «Υπάρχουν πολλοί παίκτες από το γκρουπ μας που δεν έχουν ευρωπαϊκή εμπειρία. Ίσως ένας δύο παίκτες. Το ποδόσφαιρο αφορά και την πνευματική προετοιμασία, ίσως και εμείς οδηγήσαμε τη Μπεϊτάρ στα λάθη και στα δώρα αλλά από την άλλη πλευρά μας και εμείς κάναμε ένα δώρο με την αποβολή σε εκείνο το σημείο του αγώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.209

Χάντμπολ Γυναικών Τρίτος Ημιτελικός ΠΑΟΚ mαteco - ΑΕΣΧ Πυλαίας - 26-19 Την πρόκριση στους τελικούς της Α1 Χάντμπολ γυναικών ο ΠΑΟΚ mαteco, ε...