15/12/23

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.073












 

Conference League 6η αγωνιστική

ΠΑΟΚ - Ελσίνκι - 4-2 

Για την 6η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Conference League, o ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα με 4-2 την Ελσίνκι...

Μπροστά σε 17.000 θεατές, ο Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Μιχαηλίδη, Ράφα Σοάρες, αμυντικά χαφ τους Μεϊτέ - Οζντόεφ, μπροστά τους τους Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλια, Τάισον και στην κορυφή της επίθεσης τον Μπράντον.

Ο Δικέφαλος μπήκε καλά στο ματς και στο 5λεπτο είχε ήδη δύο καλές στιγμές με Κωνσταντέλια και Τάισον να ανοίξει το σκορ, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Στο 6'  είχαμε το 0-1 από τον Ραντούλοβιτς με πλασέ, κόντρα στη ροή του ματς. 

Στο 15ο λεπτό μετά από κόρνερ που εκτελέστηκε από τα αριστερά, ο Μιχαηλίδης με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στο 33ο λεπτό χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Κωνσταντέλια, να σουτάρει ολομόναχος από το σημείο του πέναλτι,  άουτ!

Τέσσερα λεπτά αργότερα έγινε το 1-1, σκόρερ ο Οζντόεφ μετά από γύρισμα του Μεϊτέ και με αυτό το σκορ πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στο 47' ο Κωνσταντέλιας (μετά από μπαλιά του Μπράντον) έγραψε το 2-1, με τον ΠΑΟΚ να γυρίζει το ματς! Και στο 53' ουσιαστικά κλείδωσε η νίκη όταν ο Μιχαηλίδης με προβολή (η μπάλα βρήκε και στον Τοΐβιο) σημείωσε το 3-1.

Ο κόσμος στην Τούμπα ξεσηκώθηκε φωνάζοντας συνθήματα (και) υπέρ του Ιβάν Σαββίδη, αλλά και κατά αυτών που αποφάσισαν το λουκέτο, ενώ στο 67ο λεπτό βρέθηκε κοντά σε ένα ακόμη γκολ ο ΠΑΟΚ! Μετά από κόρνερ του Ντεσόντοφ, ο Μεϊτέ έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Κεντζιόρα παρενεβλήθη με τον Μάενπαα να διώχνει ενστικτωδώς με το ένα χέρι!

Στο 85' ο ο Μουργκ με εξαιρετικό πλασέ -μετά από ασίστ του Τάισον-ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1, για να διαμορφωθεί το τελικό 4-2 στο 92' με σκόρερ τον Χετεμάι από τα 11 μέτρα (δοκάρι και μέσα το πέναλτι), πέναλτι που δόθηκε σε μαρκάρισμα του Μάρκος Αντόνιο στον σκόρερ.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα (72' Βιεϊρίνια), Εκόνγκ, Μιχηλίδης, Ράφα Σοάρες (72' Μπάμπα), Οζντόεφ (72' Μάρκος Αντόνιο), Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας (75' Μουργκ), Τάισον, Μπράντον (80' Τζίμας). 

Ελσίνκι: Μάενπαα, Τοΐβιο, Ντα Γκράτσα, Χαμαλάϊνεν, Σοΐρι, Κανελλόπουλος (66' Κουασίβι-Μπενισάν), Λίνγκμαν (80' Παανάνεν), Κεσκίνεν (66' Ολίλα), Χοστίκα (66' Χετεμάι), Μπαντέ, Ραντούλοβιτς (66' Ολουσάνια).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.209

Χάντμπολ Γυναικών Τρίτος Ημιτελικός ΠΑΟΚ mαteco - ΑΕΣΧ Πυλαίας - 26-19 Την πρόκριση στους τελικούς της Α1 Χάντμπολ γυναικών ο ΠΑΟΚ mαteco, ε...