20/12/22

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 4.742







Μπάσκετ 6η αγωνιστική Φάση Ομίλων, BCL

Dijon - ΠΑΟΚ - 69-74

Το τελευταίο του παιχνίδι για τη φάση των ομίλων έδωσε απόψε (20/12) ο ΠΑΟΚ mateco στη Ντιζόν της Γαλλίας με στόχο να πάρει την πρόκριση για τα Play in του Basketball Champions League

Τεράστια νίκη πήρε ο Δικέφαλος στη Γαλλία, καθώς επικράτησε με 69-74 επί της Ντιζόν. Αυτή η νίκη έφερε τον ΠΑΟΚ στα play in του BCL! Παρά την απώλεια του Νέιτ Ρένφρο στο δεύτερο δεκάλεπτο, η ομάδα του Λυκογιάννη κατάφερε να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και να πάρει μία μάγκικη πρόκριση στην επόμενη φάση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο Άρης Λυκογιάννης ακολουθήσε την κλασική συνταγή, με τους Φράνκε, Ράιλι, Σαλούστρο, Μαργαρίτη και Ρένφρο να απαρτίζουν την αρχική πεντάδα του αγώνα.

Κακό ήταν το ξεκίνημα του Δικεφάλου στον αγώνα, καθώς οι γηπεδούχοι έτρεξαν σερί 7-0, με τον ΠΑΟΚ να είναι αρκετά άστοχος στα πρώτα λεπτά. Ο Γιαννίκ Φράνκε πήρε πρωτοβουλίες στο περιφερειακό σουτ, ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο μεγάλο καλάθι.

Το ευτύχημα για τον Άρη Λυκογιάννη είναι πως ο Νέιτ Ρένφρο μπόρεσε να βοηθήσει στα πρώτα λεπτά, ενώ στα τελευταία 2.5 λεπτά της πρώτης περιόδου η ομάδα πέρασε μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά (12-13). Χάρη στα καλάθια των Φράνκε, Χαντς και Πόλεϊ ο Δικέφαλος πήρε προβάδισμα τεσσάρων πόντων (14-18) στην πρώτη περίοδο και έδειξε πως ήρθε για το διπλό στη Γαλλία.

Δεκάλεπτο… με απώλειες

Άσχημα ξεκίνησε και το δεύτερο δεκάλεπτο για τους ασπρόμαυρους, καθώς είδαν τη Ντιζόν να καλύπτει το χαμένο έδαφος και να προσπερνάει τον Δικέφαλο στα πρώτα δύο λεπτά της περιόδου (23-21). Η διαφορά αυξήθηκε περισσότερα στα μισά της περιόδου, με τους Γάλλους να έχουν προβάδισμα έξι πόντων (27-21). Οι παίκτες του Λυκογιάννη δεν έβαλαν καλάθι για τέσσερα λεπτά (!), με τη διαφορά να ανεβαίνει στους 16 πόντους στο ημίχρονο.

Σε αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο η αποχώρηση του Νέιτ Ρένφρο με πρόβλημα στον αστράγαλο. Ο ΠΑΟΚ mateco δεν διαθέτει άλλο σέντερ στο ρόστερ κι έτσι η ομάδα αγωνίστηκε με Σλαφτσάκη και Πόλεϊ, έχοντας όμως σαφές πρόβλημα κάτω από τη ρακέτα.

Με 50% ευστοχία στα τρίποντα και 47.8% στα δίποντα ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος της αναμέτρησης η Ντιζόν, τη στιγμή που ο Δικέφαλος είχε 35.7% και 41.6% αντιστοίχως. Τριπλάσια ήταν τα λάθη για τους ασπρόμαυρους, καθώς είχαν εννιά μετά από 20 λεπτά αγώνα, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν τρία.

Ξέφυγε η διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο

Παρόλα αυτά, ο Δικέφαλος κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά και να μειώσει στους έξι (44-38) χάρη σε πέντε διαδοχικούς πόντους του Βαγγέλη Μαργαρίτη, ο οποίος έπαιζε στη θέση «5».

Η Ντιζόν πήρε τάιμ άουτ στα μισά της τρίτης περιόδου και επανήλθε δυναμικά στο ματς. Στους 16 έφτασε το προβάδισμα των Γάλλων (54-38), το οποίο ήταν το μεγαλύτερο μέχρι εκείνη τη στιγμή του αγώνα.

Με βολές των Ράιλι και Χαντς μείωσε ο ΠΑΟΚ στους τέσσερις (54-50), θέλοντας να φύγει με το διπλό και την πρόκριση, παρά τα προβλήματα.

Ο Δικέφαλος με μεγάλα καλάθια των Πόλεϊ, Χαντς και Φράνκε κατάφερε να περάσει και πάλι μπροστά στο παιχνίδι. Μάλιστα, ένα λεπτό πριν τη λήξη ήταν στο +7 (62-69) κάνοντας μαγική εμφάνιση στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη κέρδισε με 69-74 μέσα στη Γαλλία και προκρίθηκε στην επόμενη φάση τou BCL.

1η: 14-18

2η: 26-10

3η: 14-18

4η: 15-28

Τα δεκάλεπτα: 14-18, 40-28, 54-45, 69-74

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.209

Χάντμπολ Γυναικών Τρίτος Ημιτελικός ΠΑΟΚ mαteco - ΑΕΣΧ Πυλαίας - 26-19 Την πρόκριση στους τελικούς της Α1 Χάντμπολ γυναικών ο ΠΑΟΚ mαteco, ε...