5/9/22

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 4.624










 

3η αγωνιστική της Super Λίγδας

Άρηθ - ΠΑΟΚ - 0-0

Για την 3η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με τον Άρη ...

Ο ΠΑΟΚ πήγε στο Χαριλάου για να κερδίσει κι αυτό φάνηκε από το ξεκίνημα. Με μοναδική διαφοροποίηση στην 11άδα την παρουσία του Λύρατζη αντί του Βιεϊρίνια στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Δικέφαλος μπήκε αποφασισμένος στον αγωνιστιό χώρο και ήταν η πρώτη ομάδα που απείλησε, 50 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της αναμέτρησης, με τον Νάρεϊ να βλέπει το σουτ του να κοντράρει σε αμυντικό και να φεύγει άουτ.Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου είχε την κατοχή της μπάλας, πίεσε ψηλά και είχε άμεσες ανακτήσεις, ενώ δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να απειλήσουν ιδιαίτερα. Οι πιο αξιόλογες στιγμές του αγώνα στο πρώτο μέρος ήρθαν στο 27′ και στο 35′.Αρχικά ο Ντόουγκλας πήρε κεφαλιά μετά από κόνρερ του Νάρεϊ, χωρίς να βρει στόχο, ενώ επτά λεπτά αργότερα ο Κοτάρσκι σταμάτησε σουτ του Μαντσίνι από απόσταση. Το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ήταν ο πρώτο που απείλησε, χάνοντας απίθανη ευκαιρία στο 49′. Ο Α.Ζίβκοβιτς έκανε το γύρισμα μέσα στη μικρή περιοχή κι ο Μπράντον Τόμας με προβολή είδε τον Κουέστα να στέλνει τη μπάλα σε κόρνερ με εξ επαφής απόκρουση.Δύο λεπτά μετά ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων. Ο Μ'πακατά κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κουλιεράκη , αλλά ο Κοτάρσκι νίκησε τον Γκρέι, μπλοκάροντας μάλιστα την εκτέλεση του φορ του Άρη. Οι γηπεδούχοι ένα λεπτό αργότερα είχαν μία ακόμα καλή στιγμή με σουτ του Μανού Γκαρσία, το οποίο σταμάτησε και πάλι ο Κοτάρσκι .Στο τελευταίο μισάωρο του αγώνα ξέσπασε καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη που δυσκόλεψε τις προσπάθειες των παικτών. Στο 75′ ο Μπίσεσβαρ απείλησε από απόσταση, αλλά ο Κουέστα ήταν σε ετοιμότητα, ο Καμάτσο λίγο πριν το 90′ είχε μία άστοχη κεφαλιά, ενώ δύο προσπάθειες των Ολιβέιρα και Νάρεϊ , βρήκαν σε πόδια αμυντικών.Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Γκοντίνο, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει μόνο έναν βαθμό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και να φτάνει τους επτά βαθμούς στα πρώτα τρία παιχνίδια του πρωταθλήματος.Επόμενη πρόκληση για τον Δικέφαλο το εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στη Λαμία την άλλη Δευτέρα (12.09) στις 19:00.

Άρηθ: Κουέστα, Εμπακατά, Μαζικού, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ντουκουρέ, Ντιόπ (46' Νταμπό), Μαντσίνι (81' Καμάτσο), Ματέο Γκαρσία (81' Ζερβίνιο), Μανού Γκαρσία (70' Ιτούρμπε), Γκρέι (64' Πάλμα). Αναπληρωματικοί: Σιαμπάνης, Ιτούρμπε, Καμάτσο, Πίρσμαν, Ζερβινιό, Πάλμα, Νταμπό, Ενκουλού, Σγούρος.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης (59' Βιεϊρίνια), Κούρτιτς, Ντάντας (59' Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο, Νάρεϊ, Α. Ζίβκοβιτς (72' Ελ Καντουρί), Μπράντον (63' Ολιβέιρα). Αναπληρωματικοί: Ζ. Ζίβκοβιτς, Κάργας, Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Καντουρί, Φιλίπε Σοάρες, Κωνσταντέλιας, Μπίσεσβαρ, Ολιβέιρα.

Ραζβάν Λουτσέσκου

Για το σημερινό παιχνίδι: “Το σημαντικότερο σημείο της επιθετικής μας λειτουργίας ήταν η κεφαλιά του Αουγκούστο κι η ευκαιρία του Μπράντον. Δε με απασχολεί το αποτέλεσμα, γιατί είναι σημαντικό το γεγονός ότι όταν δεν κερδίζεις ένα παιχνίδι, δεν το χάνεις. Βρίσκομαι κι εγώ κι η ομάδα σε ένα υψηλότερο σημείο σε σχέση με την ομάδα του Άρη. Έυχομαι στον Άρη να βιώσουν τις στιγμές περηφάνιας που ζήσαμε εμείς στο μέλλον.

Είμαστε στην αρχή της σεζόν και σε τέτοιες καταστάσεις, τα πράγματα μεγαλώνουν και δημιουργούνται με έναν διαφορετικό τρόπο. Έχουμε ένα γκρουπ παικτών με διαφορετικά στοιχεία, που θα πρέπει να βρει χημεία κι αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Στο τέλος ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Και οι δύο ομάδες έπαιζαν με μεγάλη θέληση για να κερδίσουν το παιχνίδι, αλλά παράλληλα και να μην το χάσουν. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού υπήρχαν κάποιες λάθος επιλογές, λόγω ίσως του καθαρού μυαλού που δεν υπήρχε σε μερικές φάσεις“.

Για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκε η ομάδα του: “Αρχικά, θέλω να πω ότι είμαι ικανοποιημένος από το παιχνίδι, από τη μαχητικότητα που δείξαμε και τον τρόπο που μπήκαμε σε αυτή τη μάχη. Το στιλ μας δεν ήταν αυτό που θέλαμε, αλλά ούτε κι ο αντίπαλος κατάφερε να ελέγξει το παιχνίδι. Είμαστε μία ομάδα που προετοιμάζεται για να κυριαρχεί σε κάθε γήπεδο. Παρουσιάσαμε στοιχεία που είχαμε και στα παιχνίδια με τον Παναιτωλικό και τον Ατρόμητο, υπήρχε πρέσινγκ, κυνηγήσαμε τις μπάλες, συνεχίσαμε τα στοιχεία που είχαμε. Είναι ένα βήμα μπροστά, κρατάμε την μαχητικότητα και τα πράγματα που μας βοηθούν να προχωρήσουμε σαν ομάδα“.

Για τον Κοτάρσκι: “Σίγουρα ήταν μία καθοριστική επέμβαση στο πέναλτι, αλλά είχαμε και σημαντικές ευκαιρίες. Το είπα και πριν, δεν είμαι αλαζόνας αλλά αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να προχωρήσει πολύ για να φτάσει στο σημείο που είμαστε εμείς“.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.208

Play-Off, Super League 8η αγωνιστική ΠΑΟΚ - Αεκ - 3-2 Για την 8η αγωνιστική των play offs της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 την ΑΕΚ.....