6/8/19

oxyro N 3.751






















3ο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League

ΠΑΟΚ - Άγιαξ - 2-2

Για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 2-2 στην Τούμπα με τον Άγιαξ...
Σε μια κατάμεστη Τούμπα, ο Φερέιρα επέλεξε να ξεκινήσουν το ματς ο Πασχαλάκης κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα οι Γιαννούλης, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, στα χαφ οι Μπίσεσβαρ, Εσίτι, Ελ Καντουρί, Ζαμπά και προωθημένους τους Άκπομ και Πέλκα.

Άμπελ Φερέιρα:
Για το αποτέλεσμα: «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Η φιλοδοξία μας, είναι να κερδίζουμε κάθε αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ένα 25λεπτο που παίξαμε πολύ καλά, ενώ είχαμε την ισορροπία και το ψυχικό σθένος να ανατρέψουμε το 0-1, την ίδια στιγμή που θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει και άλλα γκολ.

Στο δεύτερο μέρος, φάνηκε το γεγονός ότι ο Άγιαξ είχε παραπάνω επίσημα παιχνίδια στα πόδια του, και είχε πολύ περισσότερη κατοχή σε σχέση με εμάς, αλλά νομίζω ότι είχαμε και εμείς κάποιες καλές φάσεις, όπως με τον Ζαμπά στις αρχές του δευτέρου μέρους. Εμείς, προσπαθήσαμε όσο ήταν δυνατόν να ελέγξουμε τον ρυθμό που επέβαλλε, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει πολλές επιλογές στον πάγκο, και δεν χάνει εκτός έδρας. Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος, και είναι να περάσουμε από αυτή την προκριματική φάση».

Για την κούραση που έδειξαν οι παίκτες του στο δεύτερο μέρος: «Ο Άγιαξ από την στιγμή που έχει περισσότερα παιχνίδια, είχε και καλύτερη φυσική κατάσταση. Αλλά νομίζω ότι έχουμε και εμείς από την πλευρά μας να κρατήσουμε κάποια πράγματα, όπως το πρώτο γκολ, που προήλθε από εξαιρετική ομαδική συνεργασία, αλλά και το δεύτερο τέρμα, με την στατική φάση, που δουλεύτηκε ώστε να γίνει έτσι. Οπότε, χωρίς να αφαιρέσω κάτι από την ποιότητα του αντιπάλου μας, θεωρώ ότι τα δύο τέρματα που πέτυχαν είχαν δόση τύχης».

Για το τι μπορεί να αλλάξει στην ομάδα προκειμένου να προκριθεί: «Από πολύ μικρός, έμαθα κάτι στο ποδόσφαιρο. Δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάμε. Εμείς, τελειώσαμε το πρώτο ημίχρονο αυτής της προκριματικής φάσης. Το ποδόσφαιρο, μου έμαθε ότι όλα είναι πιθανά. Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο στην έδρα τους, αλλά ξέραμε ότι και να συνέβαινε σήμερα, η πρόκριση θα παιζόταν στην Ολλανδία. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα, είναι να αναλύσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα το παιχνίδι, ώστε να παρουσιαστούμε καλύτεροι τακτικά στον επαναληπτικό».

Για το ντεμπούτο του σε επίσημο παιχνίδι στην Τούμπα: «Είμαι ένας αρκετά συναισθηματικός χαρακτήρας, που ζει το παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος. Το κλίμα και η ατμόσφαιρα που συνάντησα σήμερα, ήταν πέρα από την φαντασία, και στόχος είναι να κάνουμε καλύτερα πράγματα από την περσινή σεζόν. Όσο ενωμένοι είμαστε, τόσο το καλύτερο, η δύναμη που μας δίνει ο κόσμος είναι πολύ σημαντική».

Αν τα γκολ που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ αφήνουν περιθώρια για πικρία ή προβληματισμό: «Μπορούμε να κοιτάξουμε το θέμα από την αρνητική του πλευρά, και είναι απόλυτα σεβαστό. Μπορούμε όμως, να το δούμε και από την άλλη πλευρά, και να δούμε τις λεπτομέρειες από τα τέρματα που πετύχαμε, όπως στο πρώτο γκολ που ξεκίνησε η φάση από τον τερματοφύλακα, ή για το γεγονός ότι διαβάσαμε πολύ καλά το παιχνίδι του. Ακόμα ένα θετικό, είναι η στημένη φάση, που έχει δουλευτεί πολύ στην προπόνηση, και βγήκε σήμερα. Όσον αφορά τα γκολ του αντιπάλου, ήταν αρκετά τυχερά, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Για να είμαστε ειλικρινείς όμως, είχαν πολλές ευκαιρίες ώστε να πετύχουν και άλλα τέρματα, και δεν το κατάφεραν. Επειδή έχω δει τα προηγούμενα ματς του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ, πρόκειται για ένα πολύ δυνατό σύνολο, που πέρσι για 1″ δεν πέρασε στον τελικό του Champions League».

Για το τι  πρέπει να κάνει στη ρεβάνς ο ΠΑΟΚ για να πάρει την πρόκριση: «Πρέπει να κερδίσει το παιχνίδι!»

Για το αν είδε στοιχεία που θέλει να βγάλει η ομάδα στο γήπεδο: «Χρειάζεσαι χρόνο για να πετύχεις πράγματα, αυτή τη στιγμή παίζουμε με το αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι είχαμε ένα πολύ καλό εικοσάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο, και στόχος είναι τα λεπτά αυτά να αυξάνονται παιχνίδι με το παιχνίδι. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τι αντίπαλο έχουμε απέναντι μας. Εμείς αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε, είναι να κρατήσουμε τα θετικά στοιχεία, και να τα «απλώσουμε» ακόμα περισσότερο, ενώ πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε. Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης, και σε λίγο καιρό θα μπορούμε να υπολογίζουμε και σε σημαντικούς ποδοσφαιριστές που απουσιάζουν λόγω τραυματισμών. Οι παίκτες μου τα έδωσαν όλα, και θα πάμε στην Ολλανδία για να πάρουμε την πρόκριση».

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Εσίτι, Πέλκας (64' Λημνιός), Μπίσεσβαρ (73' Αουγκούστο), Άκπομ, Ζαμπά (79' Στοχ).

Άγιαξ: Ονάνα, Βέλτμαν, Σουρς, Μαρτίνεζ, Ταλιαφίκο, Μαζράουι (82' Νέρες), Ντε Μπέεκ, Μπλιντ, Ζίγιεκ (82' Μαρίν), Ντόλμπεργκ (33' Χούντελαρ), Τάντιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...