16/4/14

oxyro N2.230


 





 




















 
Κυπέλλο Ελλάδας

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός -1-0

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Ολυμπιακό με 1-0 στην Τούμπα και εξασφάλισε την παρουσία του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, στον οποίο θα συναντήσει τον Παναθηναϊκό στις 26 Απριλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Ο μεγαλομέτοχος κατέβηκε στα αποδυτήρια για να δώσει συγχαρητήρια στους παίκτες για τη μεγάλη πρόκριση. 

Ιβάν Σαββίδης
"Eυτυχισμένη στιγμή, με την έννοια ότι σήμερα αισθάνθηκα ότι ήμασταν μια ομάδα. Παλέψαμε για την αξιοπρέπεια και την τιμή του ΠΑΟΚ. Ήταν πραγματικός αγώνας. Θέλω να ευχαριστήσω ειλικρινά τους οπαδούς του ΠΑΟΚ γιατί με κατάλαβαν γιατί εγώ ο ίδιος είχα δώσει εγγύηση ότι θα κάτσω στον αγωνιστικό χώρο για να συνεχιστεί ο αγώνας.Οι ποδοσφαιριστές αντιλήφθηκαν ότι παλεύουν για την τιμή και την αξιοπρέπεια του ΠΑΟΚ και ο Θεός δεν μας γύρισε την πλάτη. Όλοι βλέπετε τις απαράδεκτες συμπεριφορές. Δεν επιτρέπεται να φτάσουμε στο ποδόσφαιρο σε μία κατάσταση που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε. Ψάχνουν τον λόγο να μας τιμωρήσουν. Αναγκάστηκα να μιλήσω τηλεφωνικώς με τον κ. Μαρινάκη. Του είπα ότι αν η ομάδα του δεν βγει στο γήπεδο, του είπα ότι εμείς θα φύγουμε από τη σουπερ λίγκα".

Για τον τελικό: "Εγώ νομίζω ότι θα παιχτεί ποδόσφαιρο. Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε, αλλά το ποδόσφαιρο είναι το ποδόσφαιρο.Είμαστε στον τελικό και ελπίζω ότι θα έχουμε κοντά μας τον κόσμο μας. Θα ήταν ακόμη καλύτερα να ήταν το γήπεδο γεμάτο από δικούς μας οπαδούς. Πιστεύω ότι θα κρατήσουμε το τρόπαιο στα χέρια μας. Για αυτό το σκοπό δουλεύουμε".

Για τις πρόσφατες θέσεις του Ολυμπιακού στη Σούπερ Λίγκα: "Εγώ στη θέση τους θα σιωπούσα. Δεν τους αρέσει όταν το σενάριό τους καταστρέφεται".

Αν τον στεναχώρησε κάτι σήμερα: «Βεβαίως.  Αλλά ελπίζω ότι θα φέρουμε τάξη σιγά σιγά. Αυτό με τα ψάρια δεν ήταν ωραίο. Μπορεί και οι ίδιοι να τα έριξαν. Όταν εγώ είδα τους πάγκους ήταν καθαρά. Μήπως ήρθαν να παίξουμε μπαλέτο; Είπα στον διευθυντή του Ολυμπιακού ότι στο γήπεδό τους τον προπονητή του Παναθηναϊκού τον χτύπησαν με αντικείμενο. Και η διαιτησία με στεναχώρησε, αλλά και ο ίντριγκες των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, που στο πρώτο ματς επιτέθηκαν στον Αθανασιάδη. Είπα στους παίκτες μας σήμερα ότι δεν είναι ορφανά, ότι εγώ θα βρω τρόπο να τους προστατέψω και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να τους συμπεριφέρεται έτσι. Είναι και συμπαίκτες στην Εθνική, πώς μπορούν να συμπεριφέρονται με τέτοιον τρόπο.

Αν δικαιούται νέο συμβόλαιο ο Αθανασιάδης: «Εγώ απαγόρευσα να φύγει ο Αθανασιάδης όταν τέθηκε θέμα πώλησής του. Αυτός ο παίκτης είναι όλο το νόημα του ΠΑΟΚ. Είπα στα παιδιά ότι δεν θέλω να φύγει κανείς. Είναι πολύ καλό ότι σκόραρε σήμερα ο Αθανασιάδης. Τον πρόσβαλαν στον πρώτο ματς και αυτός τους τιμώρησε σήμερα.

Για τη νέα Τούμπα: "Είναι στόχος μας να χτίσουμε το νέο γήπεδό μας. Νομίζω με 32.000 - 35.000 θεατές θα έχουμε μία καλή χωρητικότητα. Αλλά με τη γραφειοκρατία που έχω συναντήσει στην Ελλάδα, αν ξεκινήσουμε την αναστήλωση της Τούμπας, φοβάμαι ότι θα χρειαστούν χρόνια να πάρουμε την άδεια".

Γιώργος Γεωργιάδης
«Δεν έγινε ένα ωραίο παιχνίδι. Προκρίθηκε η ομάδα που το ήθελε περισσότερο. Είχαμε πιο καθαρές ευκαιρίες, απέναντι στον Ολυμπιακού που έκανε μόνο μια φάση, στο τέλος. Είναι πολύ δύσκολο να περάσεις σε δύο παιχνίδια τον Ολυμπιακό με τις καταστάσεις που ζούμε τον τελευταίο καιρό. Ευχαριστώ τους παίκτες μας. Χαίρομαι πολύ για μένα για τους παίκτες και τον κόσμο που θα βρεθούμε μετά από χρόνια στον τελικό αλλά δεν πανηγυρίζω γιατί ο στόχος είναι στις 26 του μήνα να κατακτήσουμε το κύπελλο.. Μόνο τότε θα πανηγυρίσω. Θα πρέπει να σκεφτούμε τι θα γίνει σε εκείνο το παιχνίδι».

Για τα επεισόδια που έγιναν:
«Από τη θέση που είμαι δε μπορώ να πω πολλά. Καταδικάζουμε τη βία. Εχω ζήσει πολλά ως παίκτης σε Καραϊσκάκη, Λεωφόρο, Χαριλάου, Τούμπα αλλά αυτό που θα πρέπει να αναλογιστούν αυτοί που έχουν τις τύχες του ποδοσφαίρου. είναι γιατί φτάνουμε εδώ. Γιατί να στρέφονται οι φίλαθλοι απέναντι στη συγκεκριμένη ομάδα…»

Για τις απουσίες στον τελικό:
«Λυπάμαι πολύ για αυτούς. Είναι σημαντικοί παίκτες Θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε με αυτούς που θα έχουμε διαθέσιμους. Εκεί θα είναι η σκέψη μας. Ο Νάτχο δεν έκανε τίποτα και έφαγε κόκκινη. Το ίδιο και με τον Κλάους που έφαγε κίτρινη. Του Κατσουράνη ήταν δίκαιη. Χάσαμε δύο παίκτες για τον τελικό χωρίς να κάνουν τίποτα».

Για το γεγονός ότι υπήρχαν πολλοί διαπληκτισμοί ανάμεσα στους παίκτες:
«Και αυτοί είναι άνθρωποι. Ζούνε σε αυτό το χώρο. Ημασταν ήρεμοι στην αρχή, εκνευριστήκαμε με την όλη καθυστέρηση. Το παιχνίδι ξεκίνησε μια ώρα μετά, γιατί υπήρχαν… ψάρια στον πάγκο του Ολυμπιακού. Να σας πω εγώ ότι πριν 20 μέρες στο Χαριλάου, επί 90 λεπτά τρώγαμε μπουκάλια και ρώτησα τους υπεύθυνους. Αυτά που έγιναν εδώ σήμερα σε σχέση με αυτά που ζήσαμε στο Χαριλάου δεν ήταν τίποτα. Ο διαιτητής ήταν έτοιμος να ξεκινήσει, γιατί έδωσε εντολή να καθαριστεί ο πάγκος και ξαφνικά έδωσε εντολή να αλλάξουμε πάγκους και έκανα το εύλογο ερώτημα αν μπορούμε να κάτσουμε. Γιατί αν μπορούσαμε εμείς μπορούσε και ο Ολυμπιακός… Δεν ξέρω αν επηρεαστήκαμε, αλλά ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι».

Για την ένταση ανάμεσα σε Ελληνες διεθνείς ποδοσφαιριστές:
«Δεν είναι όμορφα να τα βλέπεις. Ηταν πάνω στην ένταση του παιχνιδιού. Εχουν μπροστά τους το Μουντιάλ και θα τα βρούνε. Και στο Μπαρτσελόνα-Ρεάλ οι Ισπανοί παίκτες έχουν αψιμαχίες αλλά μετά τα βρίσκουν».

Για το αγωνιστικό κομμάτι:
«Εμείς στην έδρα του Ολυμπιακού, παίξαμε για 65 λεπτά με έναν παίκτη λιγότερο χωρίς λόγο. Σήμερα το παιχνίδι τελείωσε στο 62’… Μετά το 1-0 δε σφυρίχτηκε ούτε ένα φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ. Για μένα αυτό που έκαναν οι παίκτες μας ήταν άθλος».

Για το πώς θα συγκεντρωθεί η ομάδα στον τελικό και στη συνέχεια:
«Αύριο είναι μια καινούργια μέρα. Θα επικεντρωθούμε στον τελικό σε 10 μέρες. Θα δούμε πως θα ξεκουραστούμε το Πάσχα. Αύριο το πρωί θα δούμε πως θα προετοιμάσουμε την ομάδα για τον τελικό».

Για την πρώτη του παρουσία σε τελικό ως προπονητής, μετά τους δύο νικηφόρους ως παίκτης του ΠΑΟΚ:
«Δεν είμαι εγώ το θέμα. Είμαι ευγνώμων που θα είμαι στον τελικό ως μέλος του ΠΑΟΚ ακόμα και μετά από τόσα χρόνια. Συνήθως δε χάνω τελικούς. Αν ήμουν ποδοσφαιριστής θα ήξερα το αποτέλεσμα. Αλλά και ως προπονητής, πιστεύω στους παίκτες μου».

Δημήτρης Σαλπιγγίδης 
"Σήμερα δείξαμε ότι θέλαμε περισσότερο το παιχνίδι. Ήταν δύσκολη η προσπάθεια και χαιρόμαστε που μετά από τόσα χρόνια ξαναπάμε σε έναν τελικό. Σε πολλούς παράγοντες κρίθηκε το ματς, αλλά ο πιο σημαντικός ήταν η αποφασιστικότητα, που δείξαμε σε όλη τη διάρκεια του ματς».

Για τα εξωαγωνιστικά: «Εμείς δεν μπορούμε να δώσουμε λύση σε αυτά. Είναι ζήτημα οργάνωσης και διαχείρισης. Οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούμε να βαράμε μπουνιά στο μαχαίρι. Δεν καταλαβαίνω γιατί άργησε το ματς να ξεκινήσει. Νομίζω ότι θα γελά η Ευρώπη με όσα έγιναν»

Για τις αψιμαχίες μεταξύ των παικτών: "Στον αγωνιστικό χώρο οι παλμοί είναι ανεβασμένοι. Αντιδράς ανάλογα με τα ερεθίσματα".

Για τις απουσίες των  Νάτχο, Αθανασιάδη και Κατσουράνη στον τελικό με τον Παναθηναικό: "Θα θέλαμε να παίξουμε πλήρεις αλλά εννοείται πως δεν φοβόμαστε και θέλουμε να πάρουμε το Κύπελλο".

Μίροσλαβ Στοχ
«Δεν ήταν ποδόσφαιρο αυτό σήμερα, αλλά πόλεμος. Λοιπόν, είμαστε πολεμιστές. Είμαστε χαρούμενοι που τα καταφέραμε και ευχόμαστε να φέρουμε το Κύπελλο στη Θεσσαλονίκη. Ήταν ένα ματς όπου μπήκαμε πολύ καλά. Είχαμε ευκαιρίες. Είχα και εγώ σουτ κοντά στα αντίπαλα δίχτυα. Πιστεύω πως ήμασταν πιο καλοί και το αξίζαμε. Όχι στο πρώτο ματς όπου χάσαμε από δικό μου λάθος, αλλά τώρα στο δεύτερο. To αφιερώνω σε όλους τους οπαδούς. Το άξιζαν το σημερινό και αξίζουν και ένα Κύπελλο. Ο Παναθηναϊκός είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Παίζει πολύ καλά και ελπίζουμε μετά από πολλά χρόνια να μπορέσουμε να πάρουμε το Κύπελλο»

Μιγκέλ Βίτορ 
«Νιώθουμε πολύ καλά, παίξαμε πολύ καλά και πλέον σκεφτόμαστε τον τελικό και το πως θα φέρουμε το Κύπελλο στην πόλη. Θεωρώ ότι παίξαμε καλά, κάναμε περισσότερες και καλύτερες φάσεις, ήμασταν πιο απειλητικοί. Το θέλαμε περισσότερο και αυτό φάνηκε».

Για την καθυστέρηση: «Το θέμα είναι ότι μας δυσκόλεψε η καθυστέρηση. Έπρεπε να αλλάξουμε το τρόπο που θα μπαίναμε στο παιχνίδι, μπήκαμε με πιο πολύ μυαλό και όλα πήγαν καλά».

Για τις απουσίες των Αθανασιάδη, Νάτχο και Κατσουράνη στον τελικό: «Σίγουρα είναι και οι τρεις σπουδαίοι παίκτες, ωστόσο υπάρχουν από πίσω κι άλλοι που μπορούν να τους αντικαταστήσουν. Είμαστε ο ορισμός της ομάδας».

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας).
Βοηθοί:
Α΄ Χρήστος Σωτηρόπουλος (Αχαϊας), Β΄ Αντώνιος Καρατζίκας. (Αθηνών).
Επιπρόσθετοι βοηθοί:
Α΄ Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου), Β΄ Χρήστος Μήτσιος (Ηπείρου).
Τέταρτος διαιτητής:
Δημήτριος Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας).
Παρατηρητής:
Ιωάννης Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.23

Ποδόσφαιρο Γυναικών Νοκ-Αουτ Προημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδος  ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός - Γήπεδο Νέων Επιβατών Τετάρτη 24 Απριλίου και ώρα 16:00