8/10/22

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 4.649







1η αγωνιστική, Basket League

Περιστέρι - ΠΑΟΚ -85-77

Πρεμιέρα είχε σήμερα (8/10) ο ΠΑΟΚ mateco ο οποίος αντιμετώπισε το Περιστέρι στην Αθήνα για την πρώτη αγωνιστική της Basket League.

Ο Δικέφαλος άργησε να… ξυπνήσει στον αγώνα, χάνοντας ένα παιχνίδι που φαινομενικά έλεγχε μέχρι την αρχή της τέταρτης περιόδου. Τα πολλά λάθη στοίχησαν στον Δικέφαλο, ο οποίος γνώρισε την ήττα με 85-77 στην Αθήνα, σε ένα ματς που θα μπορούσε να είχε κερδίσει, ωστόσο οι «ασπρόμαυροι» έδειξαν απειρία στα τελευταία λεπτά.

Δυνατά μπήκαν στο παρκέ οι γηπεδούχοι, οι οποίοι πήραν προβάδισμα πέντε πόντων στα πρώτα λεπτά του αγώνα (10-5), τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ μετρούσε τέσσερα λάθη στο πρώτο μισό της περιόδου.

Έπεσε ο ρυθμός στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά άστοχες και το σκορ να μένει σε χαμηλά επίπεδα (19-13).

Ροκάνισε τη διαφορά με τρομερές επιθέσεις

Τα λάθη συνεχίστηκαν και στην αρχή της δεύτερης περιόδου, με τον Δικέφαλο να μετράει οκτώ! Βέβαια, τα λάθη δεν έλειψαν και από τους γηπεδούχους, οι οποίοι ήταν αρκετά καλοί επιθετικά.

Βελτιωμένοι ήταν οι “απρόμαυροι” στα τελευταία λεπτά πριν το ημίχρονο, με τον Τζέιλεν Χαντς να πετυχαίνει διαδοχικούς πόντους, μειώνοντας τη διαφορά στους δύο (44-42). Η διαφορά είχε φτάσει στους οκτώ, αλλά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μειώσει και να πετύχει 29 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο!

Ισορροπία άμυνας-επίθεσης

Η εικόνα του Δικεφάλου δεν άλλαξε στο τρίτο δεκάλεπτο, με τους παίκτες του Λυκογιάννη να κάνουν εξαιρετική δουλειά τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση. Η ευστοχία των γηπεδούχων δεν πτόησε τον ΠΑΟΚ, ο οποίος βρήκε λύσεις επιθετικά από τους Ρένφρο, Φράνκε, Χαντς, οδηγώντας το παιχνίδι στο 55-53 τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.

Ο Ρένφρο δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων, ωστόσο δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχος στις βολές. Παρόλα αυτά ο Δικέφαλος βρέθηκε μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά στο ματς ένα λεπτό πριν το φινάλε του δεκαλέπτου (57-60). Με καλές άμυνες στο τέλος οι “ασπρόμαυροι” ολοκλήρωσαν το τρίτο μέρος με 59-60!

Το ματς έγινε «θρίλερ»

Πόντο-πόντο πήγαιναν οι δύο ομάδες μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης, με τους «ασπρόμαυρους» όμως να έχουν φορτωθεί αρκετά ομαδικά φάουλ από νωρίς στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Ο Γιαννίκ Φράνκε έβαλε «μεγάλα» καλάθια, κρατώντας το προβάδισμα του ΠΑΟΚ μέχρι τα τελευταία λεπτά του αγώνα. Η ομάδα του Λυκογιάννη προσπέρασε με τέσσερις πόντους (69-73), με το ματς να διακόπτεται για μερικά λεπτά, καθώς οπαδοί του Περιστερίου πετούσαν αντικείμενα στον πάγκο των «ασπρόμαυρων».

Το άγχος και τα λάθη κυριάρχησαν στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, με τις ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο, ωστόσο το Περιστέρι έδειξε σοβαρότητα και πήρε το ματς με 85-77.

Αρχική πεντάδα ΠΑΟΚ: Χαντς, Φράνκε, Σαλούστρος, Χρηστίδης, Μαργαρίτης

Τα δεκάλεπτα: 19-13, 44-42, 59-60, 85-77

Άρης Λυκογιάννης

«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια σήμερα. Είμαι στεναχωρημένος και απογοητευμένος, αυτοκτονήσαμε γιατί ήμασταν στο 1’03” πίσω με έναν πόντο και είχαμε δύο επιθέσεις.

Πιστεύω πως το παιχνίδι χάθηκε στις 2 βολές του Ράιλι που θα πηγαίναμε στους 4 πόντους. Δεν μας ήθελε η τύχη και συνεχίζουμε».

Για τη διαφορά με την περσινή ομάδα: «Δεν έχουμε καμία σχέση. Πέρσι υπήρχε πολλή ποιότητα, αλλά δεν βρήκαμε την κατάλληλη χημεία. Φέτος έχουμε μια ρούκι ομάδα, που μαθαίνει διαρκώς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.208

Play-Off, Super League 8η αγωνιστική ΠΑΟΚ - Αεκ - 3-2 Για την 8η αγωνιστική των play offs της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 την ΑΕΚ.....