21/9/21

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 4.238





 

3η αγωνιστική, Superleague Interwetten

Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ - 1-2

Για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, o ΠΑΟΚ νίκησε 1-2 εκτός έδρας τον Παναιτωλικό ..

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ καλά στον αγωνιστικό  χώρο και με οργανωμένο παιχνίδι κατάφερε νωρίς νωρίς να βγάλει καλή τελική με τον Μούργκ να μπαίνει μέσα στην περιοχή και μετά από διπλή προσπάθεια να μην καταφέρνει να σκοράρει. Η ομάδα αναπτυσόταν είτε από τα πλάγια είτε ψάχνοντας στον κενό χώρο με μπαλιές από την πίσω ζώνη. Στο 15ο λεπτό νέα καλή φάση με τον Μιτρίτα να συνδυάζεται με τον Άκπομ και τον τελευταίο να μην καταφέρνει να σκοράρει. Ο ΠΑΟΚ κράταγε μακρυά τον αντίπαλο από τα καρέ του, ο οποίος ότι τελικές ειχε ηταν από κόρνερ. Πρώτη σοβαρη απειλή από τους Αγρινιώτες στο 27ο λεπτό με την μπάλα να περνάει μπροστά από τον Πασχαλάκη χωρίς να την ακουμπάει κανείς.

Στο 31ο λεπτό ο ΠΑΟΚ ανοίγει το σκορ με μια εξαιρετική μπαλιά 30 μέτρων του Αουγκούστο στην πλάτη της άμυνας του αντιπάλου, με τον Μιτρίτα να μπαίνει στην περιοχή και με το κεφάλι ν στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Ρουμάνος παρότι αρκετά κοντός, μπήκε με έξυπνο τρόπο στην τροχιά της μπάλας και κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Το υπόλοιπο του ημιχρόνου κύλησε χωρίς κάτι ιδιαίτερο, μέχρι το 47ο λεπτό όπου από κόρνερ οι Αγρινιώτες χάσανε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν. Έξυπνη εκτέλεση αλλά το τελείωμα του επιθετικού έστειλε την μπάλα εκτός.

Στο 2ο μέρος ο ΠΑΟΚ θ μπορούσε να καθαρίσει το ματς στη φάση του 47ου λεπτού όπου ο Σβαμπ στον κενό χώρο βγάζει τον Τέυλορ από τα δεξιά, με τον βραζιλιάνο να μην μπορεί να νικήσει τον αντίπαλο τερματο φύλακα. Απο αυτό το σημείο και μετά τα ηνία του αγώνα πήραν οι γηπεδούχοι όπου ανέβασαν πίεση και δειλά δειλά πάτησαν την περιοχή του ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος φάνηκε ιδιίτερα νευρικός και χωρίς καθαρό μυαλό από τα χαφ έχανε χώρο στο γήπεδο. Αποτέλεσμα αυτού στο 58ο λεπτό μετά από κόρνερ οι γηπεδούχοι πήραν τις κεφαλιές μέσα στην περιοχή κι ισοφάρισαν. Ο χώρος του κέντρου έμοιαζε άναρχος και ο Λουτσέσκου πέρασε στην φτερά τους Ζίβκοβιτς και Μπίσεσβαρ ώστε να τονώσει την επιθετική γραμμή.

Ο αντίπαλος έχασε μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία με τον προπονητή του ΠΑΟΚ να σηκώνει το Σβιντέρσκυ στη θέση του Ακπομ. Ο Πολωνός πάτησε καλύτερα στο γήπεδο και ο ΠΑΟΚ κράτησε λίγο μπάλα παραπάνω. Επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας ήταν το γκολ του Σίντκλευ  στο 78ο λεπτό, μετά από συνδυασμό των Μπίσεσβαρ και πάσα με το στήθος του Σβιντέρσκυ. Η μπάλα κρύφτηκε μέσα την περιοχή και ο αριστερός μπακ της ομάδς με ένα κοντρόλ και σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο ΠΑΟΚ πήρε ψυχολογία και μέτρα στο γήπεδο μετά το γκολ και θα μπορούσε να κάνει ένα ακομα γκολ, αν οι τελικές πάσες ήταν καλύτερες.

Το παιχνίδι επιφύλασσε μια ακόμα μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους στο 88ο λεπτό με τα χαφ να αφήνουν ανενόχλητο τον παίκτη του Παναιτωλικού να βγάλει σέντρα, τον Καρέλη να βρίσκει την μπάλα και τον Πασχαλάκη να κάνει μία ακόμα μεγάλη απόκρουση σε τετ-α-τετ.

Ο ΠΑΟΚ πήρε μια μεγάλη νίκη απέναντι σε έναν ψυχωμένο αντίπαλο και παρόλο που έδειξε μια πολύ καλή εικόνα στο πρώτο μέρος, στο δεύτερο εμφάνισε γνωστές παθογένειες. Δεν πάτησε καλά στον αγωνιστικό χώρο, πράγμα το οποίο πρέπει άμεσα να λύσει.

 Ράζβαν Λουτσέσκου

«Δεν συμφωνώ ότι δεν είμαστε καλοί στις στατικές φάσεις. Ήταν επίσης καλοί, έγινε μια μεγάλη μάχη. Δείτε τα γκολ που πέτυχε ο Παναιτωλικός κόντρα στον Ατρόμητο. Σε τέτοιου είδους παιχνίδια υπάρχουν τέτοιες μάχες.

Δεν θυμάμαι να μας έχουν απειλήσει ιδιαίτερα στο σημερινό παιχνίδι από τις στατικές φάσεις. Είχαν αρκετές, πρέπει να το βελτιώσουμε βήμα-βήμα, μάς έβαλαν πίεση και είχαν κάποιες παραπάνω ευκαιρίες από αυτές.

Δε θα σχολιάσω το γεγονός ότι τα γκολ ήρθαν από τους νέους παίκτες. Ο Σίντκλεϊ έχει ένα δίμηνο προετοιμασίας και κάποια παιχνίδια στα πόδια του. Ο Μιτρίτσα δεν είχε κάνει πλήρης προετοιμασία, όπως και ο Άκπομ που είχε μια περιπέτεια με τον κορονοϊό πριν έρθει στην Ελλάδα. Είναι παίκτες που χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν».

Για το πού οφείλεται η αδράνεια του ΠΑΟΚ στο γκολ:

«Είναι τεράστια νίκη. Θα μιλάμε για αρνητικότητα; Πήραμε τρεις βαθμούς σε μία δύσκολη έδρα. Πήραμε ένα τρίποντο σε μια ακόμη δύσκολη έδρα πριν δύο ημέρες. Ταξιδεύουμε. Είμαστε στην αρχή της αρχής. Τα πράγματα δεν είναι τέλεια από το καλοκαίρι. Πρέπει να παλέψουμε, αυτό είναι το σημαντικό. Σε κάποια σημεία του παιχνιδιού παίζουμε καλά, σε κάποια άλλα κάνουμε λάθη και υποφέρουμε λίγο περισσότερο από την πίεση από τους αντιπάλους. Αλλά εμείς βγαίνουμε για τη νίκη και το πετυχαίνουμε. Αυτό δίνει αυτοπεποίθηση στην ομάδα».

Θα συνεχίσει να φορά τη γκρι ζακέτα μιας και έχει 4 στα 4;

«Αυτή θα είναι η ζακέτα μου μέχρι το τέλος της τριετίας στα εκτός έδρας παιχνίδια. Έρχεται χειμώνας, θα υποφέρω, αλλά θα βρω και ένα μπουφάν να φορέσω. Αλλά μας αρέσει να υποφέρουμε, να κερδίζουμε τα παιχνίδια με οποιαδήποτε κατάσταση. Περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή πρέπει να λέμε ότι παλεύουμε παιχνίδι με το παιχνίδι!»

Παναιτωλικός: Ροντρίγκες, Χουχούμης, Βργκοτς, Λούι, Βέργος, Ντίας, Κορνέλιους, Ντουάρτε, Φλόρες, Μόρσεϊ, Τσιγγάρας. Αναπληρωματικοί: Παρδαλός, Αποστολάκης, Αντούνες, Βαρόνε, Καρέλης, Μπαρμπόσα, Μπελεβώνης, Μεντόσα, Μαλής.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Σβαμπ, Αουγκούστο, Κούρτιτς, Μουργκ, Μιτρίτσα, Ακπόμ. Αναπληρωματικοί: Ζ. Ζίβκοβιτς, Μιχάι, Λύρατζης, Τσιγγάρας, Εσίτι, Μπίσεσβαρ, Α. Ζίβκοβιτς, Κούτσιας, Σφιντέρσκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.209

Χάντμπολ Γυναικών Τρίτος Ημιτελικός ΠΑΟΚ mαteco - ΑΕΣΧ Πυλαίας - 26-19 Την πρόκριση στους τελικούς της Α1 Χάντμπολ γυναικών ο ΠΑΟΚ mαteco, ε...