18/9/21

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 4.236









 

2η αγωνιστική Superleague 

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ - 0-1

Για τη 2η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας τον Αστέρα Τρίπολης με 0-1...

Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Οι φάσεις δεν ήταν πολλές μπροστά τις δύο εστίες, αλλά είχε ένταση, πάθος, δυνατές μονομαχίες κι αρκετά λάθη κι από τις δύο πλευρές. Από το πρώτο λεπτό φάνηκε πως η ομάδα που θα κατάφερνε να μείνει συγκεντρωμένη, αυτή θα πανηγύριζε το τρίποντο. Ο ΠΑΟΚ τα κατάφερε. Είχε την ουσία, βρήκε γκολ, έπαιξε καλή άμυνα κι είχε σε εξαιρετική μέρα τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη που δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να σκοράρουν.Ο Ράζβαν Λουτσέσκου προχώρησε σε αρκετές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι το Γιβραλτάρ.

Οι Βιεϊρίνια, Βαρέλα και Μιχαηλίδης πήραν θέση στην άμυνα μαζί με τους Σίντκλεϊ και Πασχαλάκη, ο Σβαμπ ξεκίνησε στα χαφ δίπλα στον Κούρτιτς κι ο Σφιντέρσκι αντικατέστησε τον Άκπομ στην κορυφή.Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά κι έψαξε το γρήγορ γκολ, με τους Μιτρίτσα και Μουργκ να χάνουν από μία ευκαιρία στο 2′. Ο Αστέρας μετά το 15′ ισορρόπησε και πήρε μέτρα στο γήπεδο αλλά δεν δημιούργησε κάτι αξιόλογο, πέρα από μία κεφαλιά του Σίτο, για να έρθει η φάση του 27′, που έμελλε να κρίνει το παιχνίδι.Ο Μπίσεσβαρ ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Κανελλόπουλο, ο Μανούχος αφού τσέκαρε τη φάση στο VAR υπέδειξε την άσπρη βούλα κι ο αρχηγός Βιεϊρίνια ευστόχησε και γιόρτασε με γκολ την 250η συμμετοχή του με τον Δικέφαλο.Το πρώτο μέρος έκλεισε με μία καλή επέμβαση του Πασχαλάκη σε απευθείας φάουλ του Άλβαρες κι αρκετό... ξύλο και πολλές διακοπές.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες δεν μπήκαν καλά, έκαναν πολλά λάθη κι ο ρυθμός έπεσε αισθητά. Όσο πλησιάζαμε προς το τέλος της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι ανέβαζαν την πίεση τους προς την εστία του ΠΑΟΚ, αλλά ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ήταν εκεί.Αρχικά απέκρουσε κεφαλιά του Μπαράλες, στη συνέχεια σουτ του Βαλιέντε, μετά μπλόκαρε τη μπάλα μετά από δοκάρι του Μπαράλες, ενώ στις καθυστερήσεις είχε απάντηση στα σουτ τον Ρεγκίς και Μπενίτο. Ο ΠΑΟΚ στην άλλη πλευρά του γηπέδου βρήκε χώρους αλλά δεν κατάφερε να κλειδώσει τη νίκη.Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους ανθρώπους του Δικεφάλου να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη σε μία παραδοσιακά δύσκολη έδρα.

Ραζβάν Λουτσέσκου:

Αρχικά σχολίασε: «Μεγάλη νίκη, είχαμε συζητήσει πριν από αυτό το παιχνίδι ότι έπρεπε να κερδίσουμε πάση θυσία σε μια δύσκολη έδρα.

Είναι θέμα πνεύματος, ήταν μια δύσκολη περίοδος για εμάς γενικότερα, είχαμε ένα ταξίδι στο Γιβραλτάρ, είχαμε το παιχνίδι στα Γιάννενα, έπρεπε να προσαρμοστούν και οι τελευταίες μεταγραφές οπότε ήταν μια περίοδος πίεσης. «Είναι φυσιολογικό να μην έχουμε τις τελειες τοποθετήσεις. Είχαμε τη δυνατότητα στο τρανζίσιον να τελειώσουμε το παιχνίδι, ωστόσο ναι θα μπορούσαμε να πούμε ότι σταθήκαμε και τυχεροί».

Για τον Καγκάβα: «Θα πρέπει να διαχειριστώ την εναλλαγή των 7 ξένων ποδοσφαιριστών στο ροτέισον οπότε ήταν δική μου απόφαση».

Aστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος. Καρμόνα, Πίτσου, Καστάνιο, Άλβαρες (Τασουλής 81')), Βαλιέντε, Κανελλόπουλος (Σανταφέ 66'), Κρέσπι, Σίτο (Γκόμες 66'), Καπίγια ( Μπενίτο 82'),Μπαράλες

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης , Βιεϊρίνια ( Ροντρίγκο 52'), Βαρέλα , Μιχαηλίδης , Σίντκλεϊ , Σβαμπ ( Εσίτι 71'), Κούρτιτς , Μουργκ ( Αουγκούστο 77'), Μπίσεσβαρ , Μιτρίτσα ( Α.Ζίβκοβιτς 77'), Σφιντέρσκι ( Άκπομ 77').

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.209

Χάντμπολ Γυναικών Τρίτος Ημιτελικός ΠΑΟΚ mαteco - ΑΕΣΧ Πυλαίας - 26-19 Την πρόκριση στους τελικούς της Α1 Χάντμπολ γυναικών ο ΠΑΟΚ mαteco, ε...