10/2/21

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 4.084




Οι παίκτες του ΠΑΟΚ και της Λαμίας τίμησαν την μνήμη του αδικοχαμένου Παναγιώτη Κατσούρη, μια ημέρα μετά την συμπλήρωση των 23 χρόνων από την αποφράδα ημέρα που ο νεαρός ποδοσφαιριστής έφυγε από τη ζωή.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου και της Λαμίας, άφησαν λουλούδια στην προτομή του Παναγιώτη Κατσούρη στο γήπεδο της Τούμπας, ενώ στη συνέχεια τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή.

Με αυτόν τον τρόπο οι παίκτες των δύο ομάδων τίμησαν την μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή του οποίου το νήμα της ζωής κόπηκε τόσο άδικα πριν από 23 χρόνια.











Προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος 

ΠΑΟΚ - Λαμία - 5-2

Για τον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου, ο ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα τη Λαμία με 5-2.

Ο Γκαρσία πάρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σοάρες, αμυντικά χαφ τους Τσιγγάρα, Σβαμπ, μπροστά τους τους Ζίβκοβιτς, Ουάρντα, Τζόλη και στην κορυφή της επίθεσης τον Σφιντέρσκι.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλά στο ματς και μόλις στο 6ο λεπτό άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Τζόλη, δημιουργώντας την εντύπωση πως δε θα αντιμετωπίσει προβλήματα από τους φιλοξενούμενους.

Όσοι όμως πιστέψαμε κάτι τέτοιο διαψευστήκαμε στο πρώτο 45λεπτο, καθώς οι φιλοξενούμενοι έβαλαν τα δύσκολα στον ΠΑΟΚ! Έτσι αφού στο 10o λεπτό, χρειάστηκε η επέμβαση του Πασχαλάκη σε κόρνερ σε σουτ του Αραμπούλι, μετά την εκτέλεση του κόρνερ, η άμυνα κοιμήθηκε και ο  Αντέτζο με γυριστό σουτ από κοντά ισοφάρισε!

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε άμεσα και στο 16ο λεπτό ο Σβαμπ με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα μας! Η Λαμία την 3η φορά που πάτησε στην περιοχή μας ως τότε στο ματς, έφτασε σε ένα δεύτερο γκολ στο 24' με κεφαλιά του Μπεχαράνο, σε μια φάση στην οποία και πάλι η άμυνά μας κοιμήθηκε αφήνοντας τον σκόρερ αμαρκάριστο!

Στο 29' ο Βάτσιος ακύρωσε για λόγους που μόνο αυτός γνωρίζει το γκολ του Σφιντέρσκι, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των παικτών μας! Η τελευταία αξιόλογη προσπάθειά μας στο πρώτο ημίχρονο ήταν ένα σουτ του Βιεϊρίνια στο 38' που πέρασε άουτ.

Στην επανάληψη η Λαμία έδειξε διάθεση να παίξει κλειστά δίνοντας γήπεδο και κατοχή στον ΠΑΟΚ και το πλήρωσε. Στο 58ο λεπτό, φάουλ που εκτέλεσε ο Ουαρντα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου.

Στο 67ο λεπτό ο Τζόλης με κοντινό σουτ μετά από προβολή του Κρμέντσικ στο δοκάρι, έγραψε το 3-2, για να έρθει στο 82ο λεπτό ο Σοάρες με καταπληκτικό σουτ να σημειώσει το 4-2!

Ο ΠΑΟΚ δε σταμάτησε εκεί και στο 82ο λεπτό ο Κρμέντσικ με υποδειγματικό τελείωμα διαμόρφωσε το τελικό 5-2. Ο Δικέφαλος είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στους "4" του Κυπέλλου, έφτασε σε μια εύκολη επικράτηση δείχνοντας όμως δύο πρόσωπα στο παιχνίδι.

Ένα προβληματικό στο πρώτο ημίχρονο και ένα σαφώς καλύτερο στη επανάληψη, διάστημα στο οποίο ο Πασχαλάκης δεν ακούμπησε την μπάλα!

Πάμπλο Γκαρσία:

«Η ομάδα ξεκίνησε αρκετά καλά, ήμασταν κοντά στην περιοχή του αντιπάλου, δημιουργήσαμε ευκαιρίες για γκολ. Πετύχαμε το γκολ με τον τρόπο που το θέλαμε, ωστόσο μετά το γκολ που δεχτήκαμε είχαμε νευρικότητα κι άγχος. Ωστόσο συνεχίσαμε, παλέψαμε, σκοράραμε αλλά πετύχαμε ξανά γκολ.

Συνεχίσαμε να παλεύουμε μέχρι να κάνουμε το 3-2, αλλά μετά η ομάδα απελευθερώθηκε κι ήρθε αυτό το 5-2. Στο ημίχρονο δουλέψαμε στο ψυχολογικό κομμάτι, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι ποδοσφαιριστές είναι άνθρωποι. Γι’ αυτό προσπαθούμε να τους έχουμε σε όσο το καλύτερα ψυχολογικά για να μην έρχεται αυτό το άγχος».

Για τις στατικές φάσεις: «Προσπαθούμε να δουλέψουμε σε όλους τους τομείς με τον ίδιο τρόπο. Θέλουμε να βελτιωθούμε στα αμυντικά στημένα, για μένα το σημαντικότερο είναι η συγκέντρωση που πρέπει να έχουν οι ποδοσφαιριστές. Όμως, όταν κάποιος ποδοσφαιριστής έχει άγχος ή δεν έχει καθαρό μυαλό, μπορεί να κοστίσεις. Για τον λόγο αυτό δουλεύουμε και το ψυχολογικό κομμάτι, αλλά είναι και θέμα δουλειάς στην προπόνηση».

Για τον Μπαμπά: «Είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει αρκετό καιρό να αγωνιστεί σε αγώνα. Όταν ήρθε στον ΠΑΟΚ έκανε τις εξετάσεις που κάνουν όλοι οι ποδοσφαιριστές, ο ίδιος κάνει κι ένα έξτρα πρόγραμμα από αυτό που κάνει στις προπονήσεις. Μέχρι τώρα δεν τον έχουμε δει σε επίσημο αγώνα, αλλά αύριο θα έχουμε την ευκαιρία να τον δούμε σε ένα φιλικό που θα δώσουμε με την Κ19»

Γκολ: Τζόλης 5′ (κεφαλιά), Σβαμπ 16′ (σουτ), Τζόλης 67′ (σουτ), Ροντρίγκο 82′ (σουτ), Κρμέντσικ 88′ (σουτ) / Αντέτζο 11′ (σουτ), Μπεχαράνο 23′ (κεφαλιά)

Δοκάρι: Ουάρντα 59′ (απευθείας φάουλ), Ροντρίγκο 67′ (σέντρα σουτ)

Κίτρινες: Πίτι 18′, Μπεχαράνο 36′, Τζόλης 85′

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Κρέσπο, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια, Σβαμπ (Ελ Καντουρί 65′), Τσιγγάρας, Ουάρντα (Καγκάβα 79′), Τζόλης (Νινούα 90+2), Α.Ζίβκοβιτς (Μουργκ 79′), Σφιντέρσκι (Κρμέντσικ 65′).

Λαμία: Θεοδωρόπουλος, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Βύντρα, Προβυδάκης, Μπεχαράνο, Ρόμανιτς, Γκούγκα (Ασίγκμπα 69′), Πίτι (Βασιλακάκης 69′, Κωστίκας 77′), Γκαζαριάν (Τζέιμς 89′), Αραμπούλι.

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

Βoηθοί: Χριστάκογλου Γεώργιος (Χαλκιδικής), Στεφανής (Καρδίτσας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.208

Play-Off, Super League 8η αγωνιστική ΠΑΟΚ - Αεκ - 3-2 Για την 8η αγωνιστική των play offs της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 την ΑΕΚ.....