25/5/18

oxyro N 3.409






Πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς των play offs της Basket League

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ - 92-79

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών, κόντρα σε έναν ΠΑΟΚ που πλήρωσε το πολύ κακό πρώτο του ημίχρονο και στο δεύτερο απλά μάζεψε τη διαφορά στο τελικό 92-79. "Ρεσιτάλ" από Καλάθη, οφείλει να αλλάξει πολλά ο ΠΑΟΚ, αν θέλει να διεκδικήσει κάτι στη σειρά.

Ηλία Παπαθεοδώρου
«Έπαιξαν σε πολύ υψηλό επίπεδο σε όλους τους τομείς. Είχαν πίεση στην άμυνα τους και δεν μας επέτρεψαν να εκτελέσουμε όπως θα θέλαμε. Έβγαλαν ταχύτητα και μεγάλη ενέργεια στο παιχνίδι τους. Είναι γνωστό πως υπάρχει μεγάλη διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες. Όταν μάλιστα υπάρχει τόσο μεγάλη συγκέντρωση κι αποφασιστικότητα. Είναι δύσκολα να έχεις με αυτούς τους παράγοντες καλή απόδοση σε εκτός έδρας παιχνίδι. Προσπαθήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο να βελτιώσουμε την λειτουργία μας. Δημιουργήσαμε καλύτερες συνθήκες στην επίθεση και μειώσαμε τη διαφορά».
Για το τι πρέπει να διορθώσει ο ΠΑΟΚ ενόψει του δεύτερου ημιτελικού το Σάββατο:
«Θα πρέπει ν' ανταπεξέλθουμε στο βαθμό πίεσης του ΠΑΟ. Έχει πολύ καλούς αθλητές. Διαθέτει πεντάδες που διατηρούν το υψηλό επίπεδο. Πρέπει να διορθώσουμε την αποτελεσματικότητά μας στην επίθεση. Κάναμε κακό πρώτο ημίχρονο σε αυτόν τον τομέα. Θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε την επιθετική δημιουργία του Παναθηναϊκού».
Αργότερα στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε ο Ηλίας Παπαθεόδωρου πρόσθεσε:
«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την απόλυτα δίκαιη νίκη του. Κυριάρχησε από την αρχή παίζοντας πάρα πολύ συγκεντρωμένα και με πολύ καλό ρυθμό και στις δύο πλευρές του παρκέ. Μας δυσκόλεψε πολύ με την άμυνα του να αναπτύξουμε τις επιθέσεις μας και με την ταχύτητα στην επίθεσή του και είδαμε νομίζω τη ρεαλιστική διαφορά επιπέδου ανάμεσα στις δύο ομάδες, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός έδειξε πώς μπορεί να παίξει, όταν είναι συγκεντρωμένος και έχει ένα παιχνίδι την εβδομάδα.
Εμείς προσπαθήσαμε μετά το πρώτο ημίχρονο να προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις, τον ρυθμό και την ταχύτητα του παιχνιδιού. Καταφέραμε να αναπτύξουμε καλύτερα τις επιθέσεις μας. Σίγουρα έπαιξε ρόλο ότι ο Παναθηναϊκός έριξε λίγο τον ρυθμό του, αλλά εν τέλει, κάναμε μια καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο και την κρατάμε. Έχω πει ότι μπορούμε να κερδίσουμε πολλά πράγματα από αυτή τη σειρά με τον Παναθηναϊκό, μια ομάδα κορυφαίου επιπέδου. Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα για το παιχνίδι του Σαββάτου».
Για το αν ο στόχος της ομάδας είναι να πάρει ένα παιχνίδι:
«Ρεαλιστικά, αυτό δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Εμείς έχουμε μεγάλη θέληση και καλή διάθεση, αλλά επαναλαμβάνω ότι η διαφορά των δύο ομάδων με όλες τις υπόλοιπες του ελληνικού πρωταθλήματος είναι πάρα πολύ μεγάλη. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, είμαστε μια ομάδα που έχουμε χτίσει χαρακτήρα και προσωπικότητα και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όσο το δυνατό περισσότερα πράγματα. Τώρα αν έρθει και μια νίκη θα είναι ευπρόσδεκτη».
Για το τι θα προσπαθήσει να αλλάξει στην ομάδα εν όψει του δεύτερου αγώνα:
«Δεν προλαβαίνουμε να αλλάξουμε και πολλά πράγματα. Υπάρχουν κάποια δεδομένα στις δύο ομάδες που δεν αλλάζουν σε μια μέρα ή σε μια εβδομάδα. Θα είμαστε καλύτερα προσαρμοσμένοι και δεν θα αιφνιδιαστούμε από την πίεση που δεχτήκαμε σήμερα. Δεχθήκαμε πολύ μεγάλη πίεση, μας πήρε χρόνο μέχρι να αντιδράσουμε, Σε αυτό θέλουμε να είμαστε καλύτεροι. Επαναλαμβάνω όμως ότι η ενέργεια και η ταχύτητα είναι δεδομένα για τις δύο ομάδες. Δεν μπορούμε να κάνουμε μαγικά, ούτε ζητάμε από τους παίκτες μας να κάνουν μαγικά. Τα παιδιά παλέψανε στο δεύτερο ημίχρονο, είμαστε ευχαριστημένοι από την προσπάθεια που έκαναν, οπότε η προσαρμοστικότητα θα είναι το κλειδί για το επόμενο παιχνίδι».

Δεκάλεπτα: 20-15, 51-31, 72-50, 92-79

Παναθηναικός (Τ. Πασκουάλ): Σίνγκλετον 13 (2), Παππάς 5, Γκιστ 6, Λοτζέσκι 3 (1), Καλάθης 17 (2), Ρίβερς 5 (1), Τζέιμς 17 (3), Βουγιούκας 5, Λεκαβίτσιους 10, Αντετοκούνμπο 4, Μήτογλου 7 (1).

ΠΑΟΚ (Η. Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος 8 (1), Κατσίβελης 16, Τζάκσον 4, Γκος 7 (1), Τζόουνς 2, Πέτεγουεϊ 15 (2), Κόνιαρης 3 (1), Κρουμπάλι 7, Μαργαρίτης 2, Ζάρας 6 (2), Χαραλαμπόπουλος 9.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.208

Play-Off, Super League 8η αγωνιστική ΠΑΟΚ - Αεκ - 3-2 Για την 8η αγωνιστική των play offs της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 την ΑΕΚ.....