23/4/23

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 4.866












Super League 5η αγωνιστική Play-Off

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός - 1-2

Για την 5η αγωνιστική των play offs της Super League, o ΠΑΟΚ έχασε από τον Παναθηναϊκό με 1-2...

Μπροστά σε 17.000 θεατές, ο Λουτσέσκου παράταξε στο αρχικό σχήμα τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια στην άμυνα τους Ράφα Σοάρες, Ίνγκασον, Κάργα, Λύρατζη, αμυντικά χαφ τους Ντάντας, Ντόουγκλας, μπροστά τους τους Κωνσταντέλια, Τάισον, Ζίβκοβιτς και στην κορυφή της επίθεσης τον Ολιβλειρα.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 11ο λεπτό όταν ο Σπόραρ βγήκε τετ α τετ στην κόντρα και σούταρε άουτ. Η φάση ξεκίνησε από δικό μας κόρνερ και αντεπίθεσηντης αθηναϊκής ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ απάντησε στις ευκαιρίες στο 14ο λεπτό με τον Ζίβκοβιτς! Ο Μπρινιόλι σταμάτησε εξ επαφής το κοντινό γυριστό σουτ που επιχείρησε ο Αντρίγια, κρατώντας το μηδέν.

Στo 38ο λεπτό έγινε το 0-1 από τον Μπερνάρ. Ένα φτηνό λάθος στη μεσαία γραμμή και αδυναμία της άμυνας να απομακρύνει το γύρισμα του Χουάνκαρ από τα αριστερά, την ώρα που δύο παίκτες των φιλοξενούμενων συγκρούστηκαν μεταξύ τους (!), πριν η μπάλα στρωθεί στον σκόρερ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ντόουγκλας είδε το συρτό, δυνατό σουτ που εξαπέλυσε, να σταματάει στη ρίζα του κάθετου δοκαριού του Μπρινιόλι και να περνάει άουτ, στην τελευταία αξιόλογη φάση του ημιχρόνου!

Με την έναρξη της επανάληψης, στο 48ο λεπτό, ο Κοτάρσκι σταμάτησε τον Σπόραρ στο τετ α τετ!

Ο Λουτσέσκου έκανε τις κινήσεις από τον πάγκο, ο ΠΑΟΚ μετά το 60' ανέβηκε πολλά μέτρα στο γήπεδο και στο 86ο λεπτό ο Ντόουγκλας ισοφάρισε!

Στο 89ο λεπτό δόθηκε με τη βοήθεια του VAR πέναλτι για τον Παναθηναϊκό και 1-2 ο Ιωαννίδης.

Ο ΠΑΟΚ δεν το παράτησε και στο 98ο λεπτό ο Γερμανός έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Ντόουγκλας αλλά το ακύρωσε το VAR υποδεικνύοντας οφ σάιντ!

Στα λεπτά που ακολούθησαν ο ΠΑΟΚ πίεσε αφόρητα χωρίς ωστόσο να βρει κάποιο γκολ!

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες (74' Ελ Καντουρί), Κάργας, Ίνγκασον, Λύρατζης (46' Βιεϊρίνια), Ντάντας (67' Σβαμπ), Ντόουγκλας, Κωνσταντέλιας (83' Μπίσεσβαρ), Τάισον, Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (74' Μπράντον). 

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Σάντσες (59' Κώτσιρας), Ρούμπεν, Κουρμπέλης, Τσέριν (81' Βέρμπιτς), Μπερνάρ (81' Κλεϊνχέισλερ), Παλάσιος (59' Μαντσίνι), Σπόραρ (69' Ιωαννίδης).

Ράζβαν Λουτσέσκου

«Παίζαμε απέναντι στους πρώτους της βαθμολογίας. Ήταν τυχεροί. Αξίζαμε περισσότερα. Η ομάδα μας δημιούργησε πολύ περισσότερες ευκαιρίες. Εκείνοι δημιούργησαν πολύ λιγότερες, η μία από ένα κόρνερ που παραχωρήσαμε εμείς και το γκολ έρχεται από μια μη σωστή αξιολόγηση από τους πλάγιους μπακ μας. Ήμασταν λίγο αφελείς, ήταν τυχεροί.

Από την άλλη πλευρά είχαμε ευκαιρίες στο 0-0, στο 0-1, στο δεύτερο ημίχρονο. Παίξαμε με μεγάλη ένταση. Βήμα βήμα δείξαμε ότι είμαστε σε καλή φυσική κατάσταση, ενώ από την άλλη πλευρά ο τρόπος που προσπάθησε να προστατεύσει το αποτέλεσμα δε συνάδει με μια ομάδα που είναι στην κορυφή.

Το παιχνίδι αυτό είναι "καθρέφτης" της σεζόν. Έλλειψη ωριμότητας, αλλά και δημιουργία ευκαιριών, καλό ποδόσφαιρο, ένταση. Δεν ήταν μόνο οι ευκαιρίες μας, αλλά και το πώς θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε κάποιες καταστάσεις, μία επαφή, μία πάσα. Από την άλλη πλευρά μία ομάδα που δημιούργησε λίγες ευκαιρίες αλλά πέτυχε δύο γκολ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.208

Play-Off, Super League 8η αγωνιστική ΠΑΟΚ - Αεκ - 3-2 Για την 8η αγωνιστική των play offs της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 την ΑΕΚ.....