14/9/19

oxyro N 3.767




Τουρνουά Μαυροσκούφεια 2019

ΠΑΟΚΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - 94-88

Τρίτο φιλικό παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ και τρίτη νίκη, αυτή την φορά απέναντι στον Πανιώνιο με 94-88, στο πλαίσιο του τουρνουά Μαυροσκούφεια, τα οποία ξεκίνησαν σήμερα.

Ο ΠΑΟΚ είχε το προβάδισμα στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου άνοιξε τη διαφορά και με τρίποντο του Smith στη λήξη, προηγήθηκε 49-42 στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση, στοιχείο το οποίο παρουσίασε ο ΠΑΟΚ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 73-67 στη λήξη της τρίτης περιόδου και με εντυπωσιακό τρόπο ανέβασε τη διαφορά μέχρι τους 17 πόντους (87-70 στο 35’). Ο Πανιώνιος αντέδρασε και κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στους 3 (89-86), αλλά ο Lewis με τρίποντο έδωσε «αέρα» 6 πόντων (92-86), με 30’’ για το τέλος.

Και στο σημερινό παιχνίδι ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε χωρίς τους Βαγγέλη Μαργαρίτη και Θοδωρή Καρρά.

Kώστας Φλεβαράκης:
Για το παιχνίδι:  Καταρχάς θα ήθελα να πω ότι με χαρά και με τιμή συμμετέχουμε για ακόμα μια φορά στα Μαυροσκούφεια. Όσον αφορά το παιχνίδι, όταν οι ομάδες είναι καινούριες θέλουν να δείξουν πολλά, το θέμα είναι ότι πολλές φορές θες να δείξεις με τον λάθος τρόπο. Αυτό που κρατάω είναι το πάθος των παιδιών, λείπουν οι λεπτομέρειες και ο κοινός τρόπος σκέψης, αλλά πρέπει να κοντρολάρουμε το πάθος μας ώστε να μην γίνονται κάποια αμυντικά λάθη ή αχρείαστα φάουλ στον αντίπαλο, που του δίνουν εύκολους πόντους. Από εκεί και πέρα αναγκαστήκαμε να δοκιμάσουμε πράγματα που δεν έχουμε κάνει, αλλά τα παιδιά έκαναν μεγάλη προσπάθεια ώστε να τα φέρουμε εις πέρας. Τα χαρακτηριστικά της ομάδας είναι το γρήγορο τέμπο, αλλά η διάθεση που έδειξαν στο παιχνίδι θα πρέπει να μας βοηθήσει και στη συνέχεια.
Για την γρήγορη μείωση του σκορ από τον Πανιώνιο στους 3 από το +17 του ΠΑΟΚ: Όταν δίνεις εύκολα βολές είναι λογικό να γίνουν αυτά, η διαχείριση μιας διαφοράς είναι το μικρότερο πρόβλημα που έχουμε να σκεφτούμε, δεν νομίζω επίσης ότι αυτή η διαφορά ήταν και αντιπροσωπευτική του αγώνα, σίγουρα πρέπει να δουλέψουμε στην διαχείριση των αγώνων, και να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο παιχνίδι με το παιχνίδι.
Για τον Μαργαρίτη: Ο Βαγγέλης την Δευτέρα θα μπει κανονικά στην προπόνηση.
Αν δούμε ανάλογες εμφανίσεις από τον ΠΑΟΚ στη συνέχεια: Αυτή η ομάδα λόγω φύσης και χημείας, θα πηγαίνει σε γρήγορο ρυθμό… Αυτό μπορούμε να υποστηρίξουμε καλύτερα από το set παιχνίδι, το οποίο φυσικά θα δουλέψουμε, αλλά κυρίως θέλουμε να βελτιώσουμε την άμυνα, και να έχουμε μεγαλύτερη ισορροπία στο τρέξιμο και μέσα στην ρακέτα.
Αν θα παίξει ο ΠΑΟΚ σκληρά, καθώς το απαιτεί το σύγχρονο μπάσκετ: Είναι παιδιά που όταν χρειαστεί να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να παίξουν με μεγαλύτερο πάθος, θα το κάνουν, χρειάζεται πολύ να παίξουμε με το σώμα, και όταν το ζητάει το παιχνίδι θα πράξουμε αναλόγως.

Τα Δεκάλεπτα: 22-21, 49-42, 73-67, 94-88

ΠΑΟΚ: Lewis 11 (1), Smith 14 (3), Σχίζας 9 (1), Τσόχλας 5 (1), Χατζηνικόλας, Best 9, Καραμανώλης, Wiggins 15 (1), Egekeze 8 (2), Σαρικόπουλος 11, Knowles 12.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Lewis 4, McGill 22 (1), Lee 11, Dorris 12 (2), Βεργίνης 5, Μαραγκίδης 2, Martin 3 (1), Καμαριανός 1, Τζουγκαράκης 8, Καμπερίδης, Pasalic 5 (1), Λαμπρόπουλος 15.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.208

Play-Off, Super League 8η αγωνιστική ΠΑΟΚ - Αεκ - 3-2 Για την 8η αγωνιστική των play offs της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 την ΑΕΚ.....