13/9/19

oxyro N 3.764











Χάντμπολ Γυναικών / Πρώτος προκριματικος γύρος του EHF Cup

ΠΑΟΚ - Muratpasa BSK - 32-25

Εντυπωσιακός, υπερηχητικός και μαχητικός ΠΑΟΚ επικράτησε με 32-25 στο Φιλίππειο Γήπεδο της Βέροιας, της Κυπελλούχου Τουρκίας, Muratpasa BSK, στο πλαίσιο του πρώτου προκριματικού γύρου του EHF Cup, και έκανε τεράστιο βήμα για την πρόκριση.

Ο Δικέφαλος, ο οποίος παρατάχθηκε με τις: Καμπόιμ, Γκάτζιου, Νίκολιτς, Φερφόλια, Παναγιωτίδου, Χατζηπαρασίδου και Ζυγούρα, ξεκίνησε με το πόδι πατημένο γκάζι και πήρε προβάδισμα τριών γκολ στο πρώτο πεντάλεπτο. Με την ίδια όρεξη και την Χατζηπαρασίδου σε καλή μέρα (8 γκολ στο πρώτο κιόλας ημίχρονο!), έδειξε τις άγριες διαθέσεις του, ανεβάζοντας μεθοδικά την διαφορά, η οποία έφτασε μέχρι και τα εννέα γκολ. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 19-10.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτριες του Δημήτρη Πελεκίδη δεν χαλάρωσαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, διατηρώντας την διαφορά σε επίπεδα «ασφαλείας». Μετά το 35ο λεπτό, η τούρκικη ομάδα έβγαλε αντίδραση και «ροκάνιζε» όλο και περισσότερο την διαφορά, μειώνοντας μέχρι και στα τέσσερα γκολ. Ωστόσο, οι «Νταμπλούχες» δεν πτοήθηκαν, έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο, επαναφέροντας την διαφορά στα επτά γκολ, 32-25. Σκορ που διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του αγώνα, με τον Δικέφαλο να παίρνει σημαντικό προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού αγώνα.

Η «ρεβάνς» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στις 15:00, και πάλι στο Φιλίππειο Στάδιο, με τον ΠΑΟΚ αυτή τη φορά «τυπικά» φιλοξενούμενος.

Οι δηλώσεις του προπονητή Δημήτρη Πελεκίδη και της Μαρία Νίκολιτς, μετά τη νίκη επί της Muratpasa στο Φιλίππειο Στάδιο της Βέροιας.

Δημήτρης Πελεκίδης:
«Κατ’ αρχάς είναι μία πολύ σημαντική νίκη, γιατί στην περίοδο που βρισκόμαστε, η ομάδα δε βρίσκεται στο 100% της απόδοσής της. Το πιο σημαντικό είναι ότι το πλάνο που θέσαμε εξαρχής για το παιχνίδι να ελέγξουμε το ρυθμό και να είμαστε δυνατοί στην άμυνα, το πετύχαμε στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα έπαιζε στο μεγαλύτερο διάστημα, μείον ένα παίκτη, ωστόσο καταφέραμε να διατηρήσουμε τη διαφορά και να πάρουμε τη νίκη. Τα δύο παιχνίδια για εμάς αποτελούν δύο ημίχρονα, σήμερα τελείωσε το πρώτο ημίχρονο και το δεύτερο θα είναι την Κυριακή. Θα καθίσουμε να δούμε τα λάθη μας, να τα βελτιώσουμε και να εμφανιστούμε ακόμη καλύτεροι και πιο ανταγωνιστικοί την Κυριακή. Ήμασταν ήρεμοι, καταφέραμε να διαχειριστούμε τις καταστάσεις και να κάνουμε το πρώτο βήμα. Σημαντικό επίσης ήταν για εμάς ότι είχαμε δίπλα μας τον 8ο παίκτη μας, το Λαό μας! Μας έδωσε παλμό και τον χρειαζόμαστε δίπλα μας την Κυριακή για να μας βοηθήσει να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση».

Μαρία Νίκολιτς:
«Είμαστε χαρούμενοι, που κερδίσαμε στο πρώτο παιχνίδι της περιόδου. Ήμασταν αγχωμένοι, γιατί ήταν η πρώτη επίσημη αναμέτρηση για εμάς από την έναρξη της προετοιμασίας, ωστόσο τα καταφέραμε! Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν δυνατοί, ωστόσο στο δεύτερο χάσαμε για λίγο τον ρυθμό, εξισορροπώντας τελικά την κατάσταση προς το τέλος. Η παρουσία του κόσμου ήταν σημαντικός παράγοντας για να πάρουμε τη νίκη και τους θέλουμε δίπλα μας και την Κυριακή!».

Τα πεντάλεπτα: 5' 4-1, 10' 6-4. 15' 10-5, 20' 13-6, 25' 16-7, 30' 19-10, 35' 21-13, 40' 25-19, 45' 26-18, 50' 28-22, 55' 29-25, 60'

ΠΑΟΚ (Πελεκίδης-Βακάλης):  Χατζηπαρασίδου 14, Καμπόιμ, Φερφόλια 2, Γκάτζιου 8, Κωστοπούλου, Κρίτζαλη, Ματαρώνα, Μεντεσίδου, Μούρνου 2, Νούσια, Νίκολιτς 3, Παναγιωτίδου, Σαμολαδά, Τσικνάκη, Βαφειάδου, Ζυγούρα 3

Μουράτπασα: Ακαλίν 4, Μπιτέκιν, Μπόζντογκαν 3, Μποζούρτ, Ντίνκ, Ντούρντου, Γκράοβατς, Μπινμπόγκα, Κίλιτς 5, Σαρίκαγια 8, Σορμάζ 1, Τοπράκ 4, Τουρκιλμάζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.208

Play-Off, Super League 8η αγωνιστική ΠΑΟΚ - Αεκ - 3-2 Για την 8η αγωνιστική των play offs της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 την ΑΕΚ.....