4/5/19

oxyro N 3.691






Χάντμπολ Γυναικών πρώτος τελικός των play-offs

ΠΑΟΚ Μateco - Ο.Φ.Ν. Ιωνίας -  26-19 / Ημίχρονο: 13-9

Το 1-0 στη σειρά των τελικών έκανε ο ΠΑΟΚ Mateco, ο οποίος υποδέχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 4 Μαΐου 2019 στο κλειστό της Νεάπολης τον Ο.Φ.Ν. Ιωνίας, του οποίου και επικράτησαν με 26-19 τελικό σκορ, κάνοντας το πρώτο βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 1-0, με τη Μαρία Νίκολιτς να ανοίγει πρώτη το σκορ, 1-0. Η Μαρία Χατζηπαρασίδου έδωσε και πάλι το προβάδισμα, 2-1, ωστόσο τα λάθη επέτρεψαν στις αντίπαλες να ισοφαρίσουν σε 2-2 και να περάσουν μπροστά, 2-3. Η Teja Ferfolja, γράφοντας το 3-3, έφερε και πάλι στα «ίσια» το παιχνίδι, με τις Χατζηπαρασίδου και Γκάτζιου να κάνουν το 4-3 και το 5-4. Η Teja Ferfolja με δύο συνεχόμενα γκολ έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στον ΠΑΟΚ, 8-6, με τη διαφορά σταδιακά να ανοίγει στα +4 γκολ και τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει προηγούμενος στα αποδυτήρια με 13-9.

Στην επανάληψη, η Μαρία Χατζηπαρασίδου διεύρυνε το σκορ στα +5 γκολ, 14-9, διαφορά η οποία διατηρήθηκε μέχρι το 17-12, σημείο στο οποίο τα δύο γκολ των φιλοξενουμένων  «έκλεισαν» την ψαλίδα στα τρία γκολ, 17-14. Oι «ασπρόμαυρες», με φόρα, άνοιξαν και πάλι τη διαφορά, 24-19 γκολ και, διατηρώντας τον έλεγχο του αγώνα, έφτασαν στην κατάκτηση της νίκης με 26-19.

Συμπερασματικά, τα κορίτσια του Δημήτρη Δημητρούλια έδειξαν το πάθος και τη θέλησή τους για την κατάκτηση και του πρωταθλήματος και έκαναν το 1-0 της σειράς και, πλέον, στρέφουν την προσοχή τους στο δεύτερο παιχνίδι, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 και ώρα 18:00 στο κλειστό της Νέας Ιωνίας.

Δημήτρης Δημητρούλιας: 
"Στη σειρά των τριών νικών το πρώτο ματς είναι αναγνωριστικό. Θέλαμε τη νίκη, γιατί παίζαμε στο σπίτι μας. Τώρα σκεφτόμαστε να διορθώσουμε τα λάθη και θέλουμε να εμφανιστούμε ακόμα καλύτεροι, ώστε να πάρουμε μια νίκη που θέλουμε πολύ. Αυτή τη σεζόν είμαστε η καλύτερη ομάδα, αυτό όμως πρέπει να το καταθέσουμε στο γήπεδο. Έχουμε μια ομάδα που έχει απειρία από πρωταθλητισμό. Είναι πολύ καλύτερη έδρα η Νεάπολη από τη Μίκρα. Υποσχόμαστε ότι θα δώσουμε τα πάντα στην Νέα Ιωνία, ώστε να γίνει η απονομή στην έδρα μας. Η Ζυγούρα είναι σχεδόν έτοιμη. Θα μπορούσε να παίξει και σήμερα, αλλά δεν θέλαμε να το ρισκάρουμε. Έχουμε σειρά αγώνων, οπότε δεν είναι απίθανο να κάνουν σπουδαία πράγματα κορίτσια που δεν το περιμένει ο κόσμος. Η Νέα Ιωνία είναι μια ομάδα που παίρνει το πρωτάθλημα 5 συνεχόμενα χρόνια. Φέτος, είμαστε η καλύτερη ομάδα και για αυτόν τον λόγο θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Πέρυσι μόνο στον πρώτο τελικό ήμασταν κοντά στα νούμερα. Δυστυχώς, για εμένα στο χάντμπολ ο τερματοφύλακας αντιστοιχεί στους έξι αμυντικούς. Εμπιστευόμαστε την Μπρούνα, αλλά και η Ράτσικα είναι μια πολύ καλή τερματοφύλακας".

Μαρία Νίκολιτς:

"Ήταν δύσκολο παιχνίδι. Παίξαμε πολλές φορές εναντίον της Νέας Ιωνίας, ήμασταν έτοιμες και προετοιμασμένες καλά. Μετά την Κοζάνη ήταν η πρώτη φορά που είχαμε δίπλα μας τόσους οπαδούς. Ήταν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα και μας έδωσε περισσότερη δύναμη. Θέλουμε να πάρουμε το νταμπλ, οπότε πρέπει να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι".



Πρώτος αγώνας στην ημιτελική φάση των play-offs

Αεκ - ΠΑΟΚ - 27-26 (στην παράταση) / Ημίχρονο: 9-12

Σκορ λήξης κανονικής περιόδου: 23-23

Στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης του Πρωταθλήματος της Α1 Χάντμπολ Γυναικών, ο ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ TV αντιμετώπισε εκτός έδρας την ΑΕΚ σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση και έληξε με 27-26 τελικό σκορ.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-1, ισοφάρισε σε 2-2 και, με το πόδι πατημένο στο γκάζι, έχτισε μία διαφορά των +5 γκολ, 3-8, πηγαίνοντας τελικά στα αποδυτήρια προηγούμενος με 9-12.

Στο δεύτερο ημίχρονο, αν και οι «ασπρόμαυροι» προσπάθησαν να κρατήσουν τα "ηνία" του αγώνα, η αντίδραση της ΑΕΚ έκλεισε την ψαλίδα της διαφοράς στο ένα γκολ, 14-15. Παρ' όλα αυτά, οι φοβερές επεμβάσεις του Κοτανίδη και τα γκολ των Μαστορογιάννη και Κωστακίδη έδωσαν και πάλι προβάδισμα τριών γκολ στον ΠΑΟΚ, 14-17, προβάδισμα το οποίο ωστόσο δε διατηρήθηκε, με την ΑΕΚ να "εκμεταλλεύεται" τις ευκαιρίες και να ισοφαρίζει σε 18-18. Η εξέλιξη του σκορ στα τελευταία 10' της αναμέτρησης βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες, 20-20, με τον Δικέφαλο του Βορρά να παίρνει και πάλι το προβάδισμα των +2 γκολ, 20-22 και 21-23 και την ΑΕΚ να ισοφαρίζει σε 23-23 στην εκπνοή, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να πάει στην παράταση.

Στο ξεκίνημα της παράτασης, οι αντίπαλοι πέρασαν μπροστά στο σκορ, 24-23, με τον Νίκο Κοκώνη να ισοφαρίζει σε 24-24, σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο μέρος της παράτασης.

Στο δεύτερο πεντάλεπτο, ο ΠΑΟΚ επέτρεψε στην ΑΕΚ να φύγει μπροστά στο σκορ με δύο γκολ, 26-24. O Κώστας Τσεσμετζίδης μείωσε για τους "ασπρόμαυρους" σε 26-25, με τη διαφορά να ανοίγει πάλι στα +2 γκολ, 27-25 και τον Γιώργο Μαστορογιάννη να μειώνει σε 27-26. Το άστοχο πέναλτι του Παντελή Κωστακίδη, μόλις 2" πριν τη λήξη της αναμέτρησης, δεν έδωσε την ευκαιρία ισοφάρισης, με την ομάδα μας να γνωρίζει την ήττα με 27-26 τελικό σκορ.

Συμπερασματικά, συνυπολογίζοντας τους τραυματισμούς των τεσσάρων αθλητών, οι «ασπρόμαυροι» έκαναν μία πολύ καλή εκτός έδρας εμφάνιση, αφήνοντας ελπίδες για το δεύτερο παιχνίδι, που θα πραγματοποιηθεί στην "καυτή" έδρα της Νεάπολης την Τετάρτη 8 Μαΐου και ώρα 18:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.207

Basket League  5η αγωνιστική Γ’ Φάσης  ΠΑΟΚ - Μαρούσι - 77-62  Πλησιάζοντας ξανά το triple-double ο Αμερικανός, ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στα...