30/1/19

oxyro N 3.595











13η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Basketball Champions League

Ελβετική / Fribourg ΠΑΟΚ - 64-84

Για την 13η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Basketball Champions League, o ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας την ελβετική Fribourg με 64-84 ...
Ο ΠΑΟΚ νίκησε εκτός έδρας την ελβετική Olympic Fribourg με 64-84 για την 13η αγωνιστική του 2ου ομίλου της regular season του Basketball Champions League και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα του ομίλου προκρίθηκε για 3η διαδοχική χρονιά στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Ο ΠΑΟΚ ήταν μπροστά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και έφτασε σε μία άνετη νίκη μπροστά σε εκατοντάδες φιλάθλους του, βελτιώνοντας το ρεκόρ του στο 8-5.

Ηλίας Παπαθεοδώρου:
«Η Φριμπούρ είναι μία καλή ομάδα που παίζει κάθε παιχνίδι μέχρι τέλους. Έλεγξε το παιχνίδι για 40 λεπτά και στο δεύτερο ημίχρονο πήραμε τη διαφορά. Δεν ήταν εύκολο για εμάς, άλλα πήραμε μία νίκη που πλέον κοιτάμε την επόμενη φάση στη διοργάνωση.

Συγχαρητήρια για την απόδοση των παικτών μου και στους οπαδούς μας που ήταν και πάλι μαζί μας. Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα στα εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια να τους έχουμε μαζί μας. Μας δίνουν δύναμη για τη δύσκολη συνέχεια.

Έχουμε ακόμα έναν μήνα ακόμα για αυτά τα παιχνίδια. Όλοι θυμόμαστε τι έγινε πέρσι και μας έχει μείνει η μεγάλη πικρία και θέλουμε να συνεχίσουμε πιο μακριά τη φετινή σεζόν. Βέβαια πολλά θα εξαρτηθούν από την κλήρωση και τον αντίπαλο, αλλά είμαστε πεινασμένοι για διακρίσεις.

Θέλαμε να πάρουμε τον ρυθμό στα χέρια μας και την μπάλα. Θέλαμε να τους σταματήσουμε το τρανζίσιον. Το καταφέραμε, αλλά καθαρίσαμε το παιχνίδι όταν πήραμε και τον τομέα των ριμπάουντ. Δεχθήκαμε 6-8 πόντους από το τρανζίσιον και 4-5 από δεύτερες επιθέσεις. Εκεί κρίθηκε το παιχνίδι για εμάς.

Η άποψη μου είναι ότι η Φρίμπουργκ όλη τη σεζόν έδειξε ένα καλό πρόσωπο. Δεν έπαιξε τυχαία στη διοργάνωση. Απέκλεισε την Άφτοντορ και την Σακάρια. Φαίνεται από την οργάνωση του παιχνιδιού τους ότι είναι καλοδουλεμένη ομάδα και σίγουρα έχει όλο το μέλλον μπροστά της».

Τα δεκάλεπτα: 12-22, 34-41, 51-62, 64-84

Ελβετική / Fribourg : Jaunin 4, T. Jurkovitz 2, N. Jurkovitz 14 (2), Madiamba 3 (1), Roberson 2, Gravet, Mladjan 14 (2), Timberlake, Toure 12, Watts 3 (1), Williamson 10

ΠΑΟΚ: Jones 8 (2), Jefferson 7, Χρυσικόπουλος 12, Σχίζας, Κόνιαρης 9 (3), Tepic 3, Τσόχλας, Μαργαρίτης 6, Ζάρας 11 (3), Hatcher 5 (1), Garrett 7, Goss 16 (3)




Χάντμπολ Ανδρών

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός / Όμ. Ξυνή - 23-27

Σε έναν αγώνα, όπου η αποστολή της ομάδος ήταν εξ ορισμού δύσκολη λόγω του αρνητικού αποτελέσματος στον πρώτο ημιτελικό, ο ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ TV δεν τα κατάφερε, αποκλειόμενος από το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Εντυπωσιακή ήταν η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στο κλειστό της Νεάπολης, κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιτελικού για το κύπελλο Ελλάδας, μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Δικέφαλος βρισκόταν ισόπαλος με τον αντίπαλο μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, λίγο πριν τη λήξη του οποίου έμεινε πίσω για ένα γκολ, με αυτό να λήγει 12-13.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του ΠΑΟΚ έδωσαν το δικαίωμα στον αντίπαλο να πάρει μία διαφορά των 6 γκολ, 14-20, την οποία ωστόσο μείωσαν λίγο αργότερα σε 18-21 και 21-23, με την αναμέτρηση τελικά να λήγει με 23-27 τελικό σκορ.

Για το τελικό αποτέλεσμα, ρόλο έπαιξε το άγχος και η απογοήτευση της ομάδας για τη μη επίτευξη του στόχου της πρόκρισης.

Πλέον, ο Δικέφαλος είναι υποχρεωμένος να στρέψει το ενδιαφέρον του στο θεσμό του πρωταθλήματος, ούτως ώστε να ολοκληρώσει τη χρονιά όσο το δυνατόν καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.207

Basket League  5η αγωνιστική Γ’ Φάσης  ΠΑΟΚ - Μαρούσι - 77-62  Πλησιάζοντας ξανά το triple-double ο Αμερικανός, ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στα...