3/8/21

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 4.213










 

3ος Προκριματικός Α' αγώνας, UEFA Europa Conference League

Bohemian FC - ΠΑΟΚ - 2-1

Στον πρώτο αγώνα της 3ης προκριματικής φάσης του Conference League, ο ΠΑΟΚ έχασε με 2-1 στο Δουβλίνο από την Μποέμιαν ...

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου είχε τονίσει εδώ και μέρες τις δυσκολίες των αναμετρήσεων στα καλοκαιρινά προκριματικά και τις παγίδες που κρύβουν. Ο ΠΑΟΚ έπεσε σε μία τέτοια, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά το γκολ του Ολιβέιρα στο 77′ περιόρισε τη ζημιά κι έδωσε την δυνατότητα στον Δικέφαλο να πάει με καλύτερες προϋποθέσεις στη ρεβάνς της Τούμπας την επόμενη Πέμπτη (12.08).

Η αναμέτρηση στο Aviva Stadium ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να αιφνιδιάσει και να σπαταλά μεγάλη διπλή ευκαιρία μόλις στο 2′ με τους Ολιβέιρα και Α.Ζίβκοβιτς .Οι γηπεδούχοι σταδιακά ισορρόπησαν και άρχισαν να φτάνουν προς την εστία του Πασχαλάκη . Στο 23΄κατάφεραν μάλιστα να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Ο Κέλι μπήκε από αριστερά, γύρισε στον Κουτ κι αυτός νίκησε τον Πασχαλάκη για το 1-0.Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει, έχασε δύο καλές ευκαιρίες με Καγκάβα και Ελ Καντουρί , η Μποέμιανς είχαν ένα καλό σουτ με τον Ντόουσον, αλλά το σκορ δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα.

Το ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος δεν ήταν καλό για τον Δικέφαλο. Οι Καγκάβα και Εσίτι σπατάλησαν μοναδική ευκαιρία και οι γηπεδούχοι με ένα τυχερό σουτ του Κουτ στο 52', το οποίο κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα, πήρε προβάδισμα δύο γκολ.Ο Ράζβαν Λουτσέσκου έκανε τις κινήσεις του από τον πάγκο και μεταμόρφωσε την επιθετική γραμμή του Δικεφάλου, με τους Κούρτιτς , Μπίσεσβαρ και Τζόλη να δίνουν πνοή στην ομάδα.Βιεϊρίνια , Μπίσεσβαρ , Ολιβέιρα και Τζόλης δεν βρήκαν στόχο, με τον Τάλμποντ να είναι εκεί όταν τον χρειάστηκε η ομάδα του, εκτός από τη φάση του 77ου λεπτού.

Ο Σβαμπ έκανε μία εξαιρετική σέντρα από αριστερά, ο Ολιβέιρα με άψογη κεφαλία πέτυχε το πρώτο επίσημο γκολ του με τον ΠΑΟΚ και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.Μάλιστα ο Πορτογάλος φορ θα μπορούσε να σκοράρει και δύο λεπτά αργότερα, αλλά ο Τάλμποντ σταμάτησε την προσπάθειά του, όπως έκανε και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων σε κεραυνό του Σφιντέρσκι μέσα από τη μικρή περιοχή.Το τελικό 2-1 δίνει προβάδισμα στην ιρλανδική ομάδα, αλλά ο ΠΑΟΚ με τη δύναμη της Τούμπας και τον κόσμο στο πλευρό του θα ψάξει την ανατροπή που θα φέρει την πρόκριση.

Bohemian FCΜποέμιανς (Κιθ Λονγκ): Τάλμποτ, Λίονς, Μπρέσλιν, Κόρνγουολ, Κ. Κέλι, Κουτ (87' Γοόρντ), Μπαρτ, Τζ. Κέλι, Μπάκλεϊ, Τιέρνι, Ντιβόι (76' Λίβινγκστον).

ΠΑΟΚ ( Ραζβάν Λουτσέσκου ): Πασχαλάκης , Ροντρίγκο , Βαρέλα , Μιχαηλίδης , Βιεϊρίνια , Εσίτι (63' Κούρτιτς ), Σβαμπ , Α.Ζίβκοβιτς (69' Μουργκ ), Καγκάβα (63' Μπίσεσβαρ ), Ελ Καντουρί (63' Τζόλης ), Ολιβέιρα .

Ράζβαν Λουτσέσκου:

«Ελέγχαμε το παιχνίδι στην αρχή, ξεκινήσαμε με αυτοπεποίθηση, είχαμε ευκαιρίες να ανοίξουμε το σκορ, αλλά σε αυτό το επίπεδο πρέπει να τις εκμεταλλεύεσαι και να σκοράρεις. Όταν δεν καταφέρνεις να σκοράρεις χάνεις την αυτοπεποίθηση σου μετά. Το λάθος μας ήταν ότι με τις μεταβιβάσεις μας έπρεπε να καλύψουμε 60 ή 70 μέτρα σε επίθεση και άμυνα. Και οι δύο ομάδες μπήκαν σε έναν διαφορετικό ρυθμό παιχνιδιού. Το αποτέλεσμα είναι τελείως άδικο. Οι μεγαλύτερες ευκαιρίες ανήκαν σε εμάς. Δεν πιέσαμε σωστά και όπως έπρεπε τα πλάγια μπακ των αντιπάλων».

Τι θα πει στους ποδοσφαιριστές του. Έκαναν καλή προσπάθεια ή τον προβλημάτισαν;

«Τους είπα αμέσως μετά το παιχνίδι ότι θέλω να δω αίμα στα μάτια τους. Δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει. Πρέπει να πάρουμε την πρόκριση αυτή. Είμαι απογοητευμένος γιατί ξεκινήσαμε καλά, είχαμε άμεσες επαφές με τη μπάλα, αλλά μας κόστισαν οι μεταβιβάσεις στο τρανζίσιον. Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε τα γκολ που δεχτήκαμε. Με κάθε σεβασμό, δεν κέρδισαν οι αντίπαλοι το παιχνίδι, αλλά εμείς το χάσαμε».

Σε ερώτηση αν υπάρχει θέμα αυτοπεποίθησης στην ομάδα;

«Χάσαμε 2-1 και όποτε χάνεις ένα παιχνίδι η κριτική είναι σε υπερθετικό βαθμό, όπως και τα συναισθήματα. Δεν είναι το δίκαιο αποτέλεσμα. Όταν βλέπεις τον αντίπαλο σου να έχει καλύτερη φυσική κατάσταση, ενώ εσύ είσαι στο ξεκίνημα της προετοιμασίας, μπορεί να χάσεις την αυτοπεποίθηση σου. Στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε αυτό, ανακτήσαμε την αυτοπεποίθηση μας. Είχαμε ευκαιρίες, φτάσαμε στην περιοχή τους. Οποιαδήποτε φάση μπορούσε να γίνει γκολ. Ενδεχομένως να είναι και θέμα προσαρμογής για κάποιους παίκτες, όταν παίζεις το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, να σε επηρεάσει λίγο περισσότερο ένα λάθος που κάνεις. Έχουμε όμως το σύνολο για να αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε κατάσταση και αν είμαστε».

Σχετικά με την παρουσία του Εσίτι και αν βοήθησαν οι αλλαγές:

«Δεν έκανε άσχημο παιχνίδι ο Εσίτι. Ο Κούρτιτς έχει έρθει πριν δέκα ημέρες, ο Μπίσεσβαρ πριν πέντε ή έξι μέρες. Υπήρχαν αλλαγές, αλλά προετοιμαζόμασταν όλο αυτό το διάστημα με κάποιους ποδοσφαιριστές που ήταν πιο έτοιμοι για τη δεδομένη στιγμή. Ο Σφιντέρσκι επίσης όταν επέστρεψε έχασε προπονήσεις λόγω μιας ίωσης που τον ταλαιπωρούσε. Δεν είμαι σίγουρα ικανοποιημένος από την κατάσταση αυτή, αλλά αυτή ήταν η λογική για την ενδεκάδα. Είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο. Δεν είμαι ικανοποιημένος που χάσαμε την αυτοπεποίθηση μας στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους. Είναι όμως λογικό κάποια πράγματα να συμβαίνουν λόγω της στιγμής στην οποία βρισκόμαστε. Ξέρουμε σε ποιο σημείο βρισκόμαστε και ότι μπορεί να υπάρχει εξέλιξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.209

Χάντμπολ Γυναικών Τρίτος Ημιτελικός ΠΑΟΚ mαteco - ΑΕΣΧ Πυλαίας - 26-19 Την πρόκριση στους τελικούς της Α1 Χάντμπολ γυναικών ο ΠΑΟΚ mαteco, ε...