31/3/19

oxyro N 3.656







 
Βόλεϊ Γυναικών

ΠΑΟΚ - ΧΑΝΘ - 3-0

Στην 22η και τελευταία αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Pre League, ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε στο κλειστό της Μίκρας τη ΧΑΝΘ, της οποίας και επικράτησε με 3-0 σετ, κατακτώντας έτσι τον τίτλο του Πρωταθλητή της Pre League και κερδίζοντας το εισιτήριο για τα σαλόνια της Α1 Κατηγορίας Γυναικών.

O ΠΑΟΚ επέβαλε τον ρυθμό του από την έναρξη του αγώνα και ευτύχησε να προηγηθεί με 10-3, ορίζοντας με αυτόν τον τρόπο και την έκβαση του σετ, το οποίο άνετα κατέκτησε με 25-11 τελικό σκορ.

Στο δεύτερο σετ, οι «ασπρόμαυρες», με την ψυχολογία στα ύψη, έχτισαν σταδιακά μία διαφορά των +7 πόντων, 15-8 και 17-10, φτάνοντας τελικά στην κατάκτηση του σετ με 25-14 τελικό σκορ.

Στο τρίτο σετ, τα κορίτσια του Δικεφάλου, μην αφήνοντας πολλά περιθώρια στον αντίπαλο, κατέκτησε το σετ με 25-11 τελικό σκορ, τη νίκη με 3-0 σετ και αναδείχθηκαν Πρωταθλήτριες!

Η προσπάθεια που γίνεται στο τμήμα εδώ και τρία χρόνια απέφερε για ακόμη μία φορά καρπούς, με τον ΠΑΟΚ να τοποθετείται πλέον εκεί όπου... βάσει της ιστορίας και του ονόματός του ανήκει... στην Α1!

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο διοικητικό υπεύθυνο του τμήματος κ. Κώστα Αμοιρίδη, ο οποίος ανέλαβε το τμήμα από την αρχή και υπό την καθοδήγησή του, αυτό πλέον ανήκει στην ελίτ του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ, στον Έφορο κ. Γιώργο Χατζηβασιλειάδη, καθώς και στις παίκτριες και το τεχνικό τιμ, που πραγματοποίησαν μία εξαιρετική χρονιά

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Σολκίδης, μετά τη νίκη επί της ΧΑΝΘ και την κατάκτηση του Πρωταθλήματος δήλωσε:
"Τέλος καλό, όλα καλά. Πετύχαμε τον αρχικό στόχο που ήταν η άνοδος. Χάσαμε μόνο ένα παιχνίδι. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα, κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό μέσα έξω. Τα κορίτσια έδειξαν τη θέλησή τους να ανέβουν απευθείας στην Α1, αποφεύγοντας τη διαδικασία των play-offs. Έρχεται η εποχή όπου στην Θεσσαλονίκη και στο ελληνικό βόλεϊ θα κυριαρχεί ο ΠΑΟΚ. Σίγουρα βοηθάει και το ότι πλέον υπάρχουν καλοστημένες υποδομές, κάτι που φάνηκε από την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων. Ήταν κέρδος και φάνηκε. Ήταν ένα μείγμα η χρονιά, μεταξύ νεων κοριτσιών και κάποιων έμπειρων. Είμαστε πρωταθλητές και πάμε στα μεγάλα σαλόνια. Είναι μεγάλη επιτυχία του κ. Αμοιρίδη. Τώρα ήρθε η στιγμή να χαρούμε την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία. Έρχεται η εποχή του ΠΑΟΚ στο γυναικείο βόλεϊ".

Ο διοικητικός υπεύθυνος του τμήματος βόλεϊ γυναικών και επίλεκτο μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ, κ. Κώστας Αμοιρίδης, δήλωσε μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος της Pre League:
"Πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ πλέον βρίσκεται στην κατηγορία που ανήκει για πρώτη φορά στην ιστορία του γυναικείου τμήματος. Θα συνεχίσουμε το ταξίδι. Επόμενος στόχος μας είναι το πρωτάθλημα της Volley League. Είναι δύσκολο πρωτάθλημα, αλλά έχω εμπιστοσύνη σε όλους πως θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Φέραμε εις πέρας το στόχο μας για φέτος, που δεν ήταν άλλος από την άνοδο στην Α1 και είμαστε χαρούμενοι. Όσον αφορά την επόμενη σεζόν, δε θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Θα είναι μία δύσκολη χρονιά, αλλά πιστεύω πως θα ζήσουμε χαρές. Ελπίζω να τα καταφέρουμε και να πάρουμε το πρωτάθλημα. Σχετικά με το γεγονός ότι πλέον θα βρισκόμαστε στην ελίτ... Έχουμε αλλάξει τα μέχρι τώρα δεδομένα του γυναικείου βόλεϊ, νιώθουν ότι ερχόμαστε. Θα είμαστε εκεί και... ΠΑΟΚ είσαι!".

Αναλυτικά τα σετ: 25-11, 25-14, 25-11

ΠΑΟΚ (Σολκίδης): Κιόση 11 (8/11 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Κλέπκου 6 (5/10 επ., 1 άσσος, 86% υπ.), Κυριακίδου 5 (2/6 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Κωνσταντινίδου 10 (8/8 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Πλουμή 2 (1/3 επ., 1 άσσος), Χαντάβα 19 (12/18 επ., 6 άσσοι, 1 μπλοκ), Ξανθοπούλου, Τσιτσιπλάμη, Ηλιοπούλου, Λεονταρίδου, Αλτίνη, Κυπαρίσση, Τσιόγκα.

ΧΑΝΘ (Ντινόπουλος): Αρμουτάκη, Βαρδοπούλου 4 (1/5 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Βέλλιου 8 (8/25 επ., 40% υπ.), Γεροβασιλείου 2 (2/14 επ.), Κουρτίδο 3 (3/14 επ., 27% υπ.), Ρωσσιάδου 1 (1/2 επ.) / Βερνάρδου (λ, 58% υπ.), Αβδελά, Αδάμου 1 (1/1 επ.), Μπακοπούλου 1 (1 μπλοκ), Ντάλλα, Παφίλη, Αδάμου, Κόντη.



Ποδόσφαιρο Γυναικών
Κυριακή 31 Μαρτίου 2019
18η αγωνιστική, Α' 
Epirus Sport Center
15:30, Προοδευτική Περάματος - ΠΑΟΚ ΜΟRRIS - 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.207

Basket League  5η αγωνιστική Γ’ Φάσης  ΠΑΟΚ - Μαρούσι - 77-62  Πλησιάζοντας ξανά το triple-double ο Αμερικανός, ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στα...